Vremea se menține caldă. Zonele în care vor fi ploi torențiale

02-08-2020 08:26


Prognoza meteo 2 august 2020. Ziua de duminică ne aduce vreme frumoasă și doar pe la munte e posibil să mai vină câteva averse cu fenomene electrice.

Vântul mai are unele intensificări în sud-est și pe crestele montane înalte, iar la amiază vom avea 24 de grade în zona Bucovinei și în depresiuni și 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Băragan găsim mult soare, un vânt mai insistent, iar maximele vor ajunge până la 30-31 de grade Celsius în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi plăcută, vântul mai are unele porniri și la amiază se ating 30 de grade în termometre.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi în creștere ușoară.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș ne asteaptã o zi însorită, se mai încălzește și temperaturile vor fi agreabile.

În ținuturile vestice o să avem o zi frumoasă, cu cer mai mult senin și maxime comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

În ținuturile centrale se anunță vreme bună și câțiva nori inofensivi. Doar în zonele de munte sunt posbile ploi de scurtă durată și fenomene electrice, iar la amiază se ating 27-28 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia ne așteaptă o zi frumoasă și se răcorește ușor. Norii apar destul de rar și amiaza nea aduce maxime în jur de 30..31 grade Celsius.

Și în sudul țării se anunță soare și atmosferă plăcută, iar în Lunca Dunării, după prânz, se ating 32 de grade.

București


În București, ziua de duminică ne aduce vreme frumoasă și un vânt mai insistent. Se mai răcorește un pic și la amiază vor fi în jur de 31 de grade Celsius. Presiunea atmosferică se va modifica foarte puțin.

La munte


În zonele de munte se anunță vreme bună în ansamblu. După-amiază se mai adună norii și sunt posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice, iar vântul va sufla mai tare la altitudini mari. Temperaturile din stațiuni vor fi normale pentru începutul lunii August.

La mare


Pe litoral urmează o zi frumoasă. Cerul se va degaja treptat și vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei. Pe plajă vor fi temperaturi cuprinse între 25 și 27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București


Luni se înseninează și se face din nou foarte cald. Maxima va ajunge pe la 33 de grade Celsius.

Și marți avem soare și vreme călduroasă, iar vântul va agita puțin atmosfera.

Miercuri așteptăm încă o zi frumoasă dar călduroasă, cu 33 de grade în termometre. Cerul va fi mai mult senin, vântul va avea intensificări pe parcurusul zilei, dar va slabi în intensitate spre seară. Pe timpul nopții temperatura coboară spre 18 grade.

La munte


Luni așteptăm vreme frumoasă cu cer senin și se încălzește ușor. În noaptea de luni spre marți sunt posibile ploi de scurtă durata în Carpații Occidentali.

Marți avem vreme bună până spre seară, când se adună norii în masivele vestice și vin ploi care pot fi torențiale.

Miercuri vremea va fi schimbătoare, însă ploile apar doar izolat.

La mare


Luni cerul va fi curat, vântul va avea intensificãri temporare pe parcursul zilei și se încălzește ușor.

Marți așteptăm încă o zi frumoasă cu cer variabil și un vânt mai insistent. Pe plajă vor fi între 25 și 27 de grade, iar apa mării va avea 25 de grade în toate zilele despre care vorbim.

Miercuri se anunță vreme frumoasã cu cer variabil și vânt moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade, iar apa mării va avea valori de 25 ... 26 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO