Vremea se încălzește. Zonele din țară în care va ninge


Ultimul update: Miercuri 09 Ianuarie 2019 10:57
Data publicarii: Miercuri 09 Ianuarie 2019 08:24
Categorie: Vremea

Miercuri se încălzeşte şi o să ningă puţin în jumătatea vestică. Pe înserat, prin sudul ţării intră alte ninsori, iar în sud-est va fi şi lapoviţa şi se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat.

Astăzi se încălzeşte, dar o să avem o zi cam mohorâtă, cu ninsori slabe în jumătatea vestică. Dimineaţa, prin Banat şi Crisana se menţin condiţiile de polei. În ţinuturile estice zărim un pic soarele, iar maximele termice se vor situa între minus 5 grade în Bucovina şi 6 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă înnorări dar şi scurte perioade cu soare iar temperaturile cresc chiar şi cu 8 grade faţă de ziua trecută. Pe timpul nopţii, aşteptam precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie iar vântul va prinde putere.

Se încălzeşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei şi vom avea temperaturi pozitive peste tot. Se mai înnorează, dar se arata şi soarele din când în când. Noaptea, aşteptam ninsori şi lapoviţă şi temperaturi de minus 2 grade Celsius.

Zărim soarele şi în nordul Moldovei şi în Bucovina, mai cresc temperaturile însă va fi în continuare frig. Seara şi noaptea, va ninge cam peste tot şi în Bucovina, va fi ger.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim mulţi nori şi ninsori slabe. Marți la Cluj-Napoca au fost minus 8 grade, astăzi vor fi în jur de zero grade Celsius.

În vestul ţării, se anunţă vreme urâtă cu înnorări şi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare. În orele dimineţii apare poleiul, se încălzeşte şi după prânz se vor înregistra temperaturi pozitive.

În ţinuturile centrale se anunţă mulţi nori, apare puţin şi soarele iar acum dimineaţă este ger în multe zone. Ieri la Sibiu maximă termică a fost de minus 9 grade, dar astăzi se încălzeşte şi vor fi 2 grade cu plus. La noapte, sunt anunţate ninsori cam peste tot.

În sud-vestul ţării găsim vreme închisă şi rece în prima parte a zilei. Va ninge şi ziua şi noaptea iar după prânz temperaturile vor ajunge până la 3 grade Celsius.

În sudul ţării este rece dimineaţa însă peste zi o să zărim soarele şi se încălzește şi aici. Se vor înregistra valori termice de 3-4 grade Celsius iar ninsorile vin la lăsarea nopţii.

În Bucureşti, astăzi atmosfera se dezmorţeşte treptat şi temperatura ajunge pe la 3 grade. Se înmulţesc însă nori, la noapte o să ningă şi aici.

La munte, temperaturile cresc, dar va fi cam înnorat şi o să ningă slab în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Începând cu orele serii, ninsorile vor cuprinde masivele din sudul şi estul ţării.

Joi aşteptam vreme închisă, ninsori din când în când şi cel mult 2 grade la amiază. Urmează o noapte blândă, cu minus 2 grade în termometre.

Vineri mai apar ceva fulguieli, iar pe seara se porneşte vântul şi aduce un aer rece, aşa că pe timpul nopţii, temperatura coboară până la minus 7 grade.

Sâmbătă se arată soarele, dar se răceşte şi mai tare. Vântul sporeşte şi el senzaţia de frig, iar în noaptea următoarele se ating minus 9 grade.

La munte, miercuri temperaturile cresc, dar va fi cam înnorat şi o să ningă slab în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Începând cu orele serii, ninsorile vor cuprinde masivele din sudul şi estul ţării.

Joi aşteptam ninsori mai consistente în Carpaţii Meridionali şi în Orientali şi un vânt intens, în special la altitudini mari. Vineri se răceşte din nou. Vom avea ninsori locale; viscol în zonele de creastă şi ger în noaptea următoare. Şi sâmbătă o să fie foarte frig.

Norii persistă şi vor aduce alte ninsori, mai cu seamă în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Nu se linişteşte nici vântul, iar pe creste va fi în continuare viscol. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: vremea, meteo, ninsori,

VIDEO PROTVPLUS.RO