Vremea se încălzește în weekend. Unde se vor înregistra și 22 de grade


Ultimul update: Sambata 16 Noiembrie 2019 09:19
Data publicarii: Sambata 16 Noiembrie 2019 07:29
Categorie: Vremea

Sâmbătă se face mai cald decât în ziua precedentă. În vestul şi centrul ţării se înseninează, dar în sud şi est, dimineaţa avem ceaţă şi burniţă.

Maximele vor fi de la 12 grade în Bucovina, la 22 de grade în Câmpia de Vest.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, în primele ore, atmosfera va fi umedă şi rece. Pe la amiază, norii încep să se destrame şi se mai încălzeşte. Şi peste noapte va fi puţin mai cald decât în noaptea trecută.

Vreme mai bună găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ceața persistă câteva ore, dar pe la prânz, atmosfera se mai dezmorţeşte.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem vreme caldă pentru acest moment al anului. În zonele deluroase vedem soarele, mai jos, ceața poate dura toată ziua. La noapte se încălzeşte cu câteva grade şi pe aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vremea se anunţă de-a dreptul superbă. Norii nu prea apar, vântul va adia plăcut, iar maximele ajung frecvent la 20 de grade.

Şi în vestul ţării va fi vreme însorită şi neobişnuit de caldă. Vineri au fost 17 grade, iar sâmbătă se pot înregistra şi 22 de grade.

Şi în Transilvania găsim vreme frumoasă şi temperaturi de început de octombrie. Ceaţa din deprsiuni se ridică în câteva ore, iar pe crestele Meridionalilor, vântul va sufla cu putere.

În Oltenia, negura poate dura mai mult, temperaturile urcă uşor faţă de ieri, însă chiar şi aşa, stăm mai bine ca vineri.

Şi în sudul ţării se îndreaptă vremea. Ceața poate să dureze,dimineaţa, însă după prânz se înseninează şi se mai incălzește.

În Bucureşti, rămânem cu ceață câteva ore, apoi se arată soarele. După amiază se înseninează, aşa că maxima poate atinge şi 18 grade, - o valoare de luna octombrie.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Și duminică va fi cald, în special în nord-vest şi prin centru. O să avem soare şi vreme bună, deşi prin sud şi est, dimineaţă va fi înnorata şi umedă, cu ceata şi burniţa. Vântul continua să sufle cu putere pe la munte, iar nivelul presiunii atmosferice scade în vestul ţării.

Asta înseamnă că luni, aici vine ploaia. Va picura şi în restul zonelor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, negura va dura câteva ore.... În termometre nu sunt schimbări, deocamdată.

Marţi se arată soarele în nord-vest şi centru, însă în celelate zone aşteptam vreme urâtă, cu ploi la nivel local. Vântul parcă se mai înteţeşte puţin, iar temperaturile scad uşor, însă rămân peste nivelul perioadei.

VIDEO PROTVPLUS.RO