Vremea rece, cu ploi și ninsori la munte, vineri. Prognoza meteo până luni

Ultimul update: Vineri 06 Aprilie 2018 09:51
Data publicarii: Vineri 06 Aprilie 2018 07:48
Categorie: Vremea

Astăzi avem vreme cam neplăcută, se răcoreşte şi vin averse în multe zone, iar vântul prinde putere în jumătatea nord-vestica a ţării. Maximele vor fi de la 10 grade pe litoral, la 21 grade prin sud.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Până la ora 8 şi jumătate este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Constanța.

Peste zi, atmosferă va fi schimbătoare, cu un pic de soare şi condiţii de ploaie slabă. Temperaturile scad faţă de ziua trecută, când s-au înregistrat şi 23 de grade. Astăzi vor fi cel mult 17-18 grade; mai răcoare va fi în continuare în zona litoralului.

Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Temperaturile pierd vreo 6-7 grade faţă de ieri, norii se înmulţesc şi vor aduce câteva reprize de ploaie. E posibil să zărim puţin şi soarele, iar maximele se opresc pe la 15-16 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se strică vremea, o să plouă, vor fi şi averse cu descărcări electrice, iar temperaturile vor coborî spre valori potrivite momentului. La noapte ploile se răresc, dar se porneşte vântul.

Temperaturi de până la 24 de grade, miercuri. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vreme urâtă găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cer noros, ploi frecvente şi un vânt cam insistent. Ieri s-au înregistrat vreo 22 de grade, astăzi temperaturile nu mai trec de 16-17 grade - dar acestea sunt valori normale pentru dată din calendar.

În vestul ţării, atmosfera se menţine închisă, dar vor fi din ce în ce mai puţine ploi. Vântul rămâne destul de intens şi aduce un aer răcoros, aşa că temperaturile scad şi aici.

În centrul României instabilitatea creşte; o să plouă pe suprafeţe mari; vor fi şi averse, posibil însoţite de fenomene electrice şi se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile pierd vreo 3-4 grade faţă de ieri.

Şi în Oltenia se anunţă vreme urâtă, cer acoperit şi mai multe serii de averse. Vântul o să agite atmosferă, iar regimul termic revine la normal: după prânz se vor înregistra în jur de 18 grade.

Se schimbă vremea şi în ţinuturile sudice. Norii se înmulţesc şi vor aduce câteva ploi, iar peste noapte se înteţeşte vântul. Temperaturile scad şi aici şi vor fi cel mult 21 de grade Celsius.

Se răcoreşte şi în zona Capitalei. Ieri au fost 25 de grade, astăzi maximă se opreşte pe la 18-19 grade. Norii vor fi numeroşi; o să plouă mai ales în prima parte a zilei. S-ar putea să zărim un pic şi soarele; vântul devine activ, iar minimă ajunge pe la 7 grade.

La munte găsim vreme neplăcută, înnorări persistente şi averse, mai serioase în masivele vestice. Vântul sufla mai tare în zonele de creastă. Temperaturile scad, iar pe seară şi la noapte, în nordul Carpaţilor Orientali se aşteaptă lapoviţa şi chiar ninsoare.

PROGNOZA METEO PÂNĂ LUNI

În Bucureşti temperaturile scad. Ieri s-au atins 25 de grade, astăzi vor fi în jur de 16 grade. O să avem o zi cam mohorâtă, cu vânt activ şi ploi trecătoare, în special dimineaţa.

Ziua de mâine ne-aduce atmosfera schimbătoare, înnorări, un vânt mai insistent şi temperaturi în creştere. Maximă ajunge pe la 19 grade.

Şi duminică vântul mai are unele porniri, dar se împrăştie norii şi vom avea o zi frumoasă, cu temperaturi în limitele normele.

Luni se încălzeşte. Atmosferă va fi foarte plăcută, cu cer mai mult senin şi vreo 22 de grade la amiază.

La munte, astăzi se strică vremea; se-aduna norii şi vin averse, mai consistente în masivele vestice. Temperaturile scad, iar seara şi noaptea, în nordul Carpaţilor Orientali se anunţă lapoviţa şi chiar ninsoare.

Maine aşteptam vreme destul de bună, deşi mai apar ceva înnorări, iar în masivele din vestul ţării o să mai plouă puţin. Temperaturile încep din nou să crească.

Duminică scăpăm de ploi şi o să avem o zi frumoasă în toată zona montană. Se mai încălzeşte puţin, dar vântul are intensificări, îndeosebi pe creşte.

Luni temperaturile continuă să crească şi se anunţă vreme bună, soare cu nori şi un vânt mai intens în Munţii Banatului.

Vremea rămâne caldă, dar apar ploile în câteva regiuni din țară. Cum va fi vremea de Paște

Vremea rămâne caldă, dar apar ploile în câteva regiuni din țară. Cum va fi vremea de Paște

vremea romaniei

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

ploaie Timișoara

Ploaie cu noroi roșiatic, în vestul țării, din cauza prafului saharian. Atenționarea medicilor

Vremea 16 aprilie. Temperaturile rămân predominant ridicate

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Vremea se menține neobișnuit de caldă, cu maxime de 27 de grade. Prognoza meteo