Vremea rece, cu ploi și ninsori la munte, vineri. Prognoza meteo până luni

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem vreme cam neplăcută, se răcoreşte şi vin averse în multe zone, iar vântul prinde putere în jumătatea nord-vestica a ţării. Maximele vor fi de la 10 grade pe litoral, la 21 grade prin sud.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Până la ora 8 şi jumătate este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Constanța.

Peste zi, atmosferă va fi schimbătoare, cu un pic de soare şi condiţii de ploaie slabă. Temperaturile scad faţă de ziua trecută, când s-au înregistrat şi 23 de grade. Astăzi vor fi cel mult 17-18 grade; mai răcoare va fi în continuare în zona litoralului.

Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Temperaturile pierd vreo 6-7 grade faţă de ieri, norii se înmulţesc şi vor aduce câteva reprize de ploaie. E posibil să zărim puţin şi soarele, iar maximele se opresc pe la 15-16 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se strică vremea, o să plouă, vor fi şi averse cu descărcări electrice, iar temperaturile vor coborî spre valori potrivite momentului. La noapte ploile se răresc, dar se porneşte vântul.

Citește și
peisaj cu nori
Temperaturi de până la 24 de grade, miercuri. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Vreme urâtă găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cer noros, ploi frecvente şi un vânt cam insistent. Ieri s-au înregistrat vreo 22 de grade, astăzi temperaturile nu mai trec de 16-17 grade - dar acestea sunt valori normale pentru dată din calendar.

În vestul ţării, atmosfera se menţine închisă, dar vor fi din ce în ce mai puţine ploi. Vântul rămâne destul de intens şi aduce un aer răcoros, aşa că temperaturile scad şi aici.

În centrul României instabilitatea creşte; o să plouă pe suprafeţe mari; vor fi şi averse, posibil însoţite de fenomene electrice şi se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile pierd vreo 3-4 grade faţă de ieri.

Şi în Oltenia se anunţă vreme urâtă, cer acoperit şi mai multe serii de averse. Vântul o să agite atmosferă, iar regimul termic revine la normal: după prânz se vor înregistra în jur de 18 grade.

Se schimbă vremea şi în ţinuturile sudice. Norii se înmulţesc şi vor aduce câteva ploi, iar peste noapte se înteţeşte vântul. Temperaturile scad şi aici şi vor fi cel mult 21 de grade Celsius.

Se răcoreşte şi în zona Capitalei. Ieri au fost 25 de grade, astăzi maximă se opreşte pe la 18-19 grade. Norii vor fi numeroşi; o să plouă mai ales în prima parte a zilei. S-ar putea să zărim un pic şi soarele; vântul devine activ, iar minimă ajunge pe la 7 grade.

La munte găsim vreme neplăcută, înnorări persistente şi averse, mai serioase în masivele vestice. Vântul sufla mai tare în zonele de creastă. Temperaturile scad, iar pe seară şi la noapte, în nordul Carpaţilor Orientali se aşteaptă lapoviţa şi chiar ninsoare.

PROGNOZA METEO PÂNĂ LUNI

În Bucureşti temperaturile scad. Ieri s-au atins 25 de grade, astăzi vor fi în jur de 16 grade. O să avem o zi cam mohorâtă, cu vânt activ şi ploi trecătoare, în special dimineaţa.

Ziua de mâine ne-aduce atmosfera schimbătoare, înnorări, un vânt mai insistent şi temperaturi în creştere. Maximă ajunge pe la 19 grade.

Şi duminică vântul mai are unele porniri, dar se împrăştie norii şi vom avea o zi frumoasă, cu temperaturi în limitele normele.

Luni se încălzeşte. Atmosferă va fi foarte plăcută, cu cer mai mult senin şi vreo 22 de grade la amiază.

La munte, astăzi se strică vremea; se-aduna norii şi vin averse, mai consistente în masivele vestice. Temperaturile scad, iar seara şi noaptea, în nordul Carpaţilor Orientali se anunţă lapoviţa şi chiar ninsoare.

Maine aşteptam vreme destul de bună, deşi mai apar ceva înnorări, iar în masivele din vestul ţării o să mai plouă puţin. Temperaturile încep din nou să crească.

Duminică scăpăm de ploi şi o să avem o zi frumoasă în toată zona montană. Se mai încălzeşte puţin, dar vântul are intensificări, îndeosebi pe creşte.

Luni temperaturile continuă să crească şi se anunţă vreme bună, soare cu nori şi un vânt mai intens în Munţii Banatului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea rămâne caldă, dar apar ploile în câteva regiuni din țară. Cum va fi vremea de Paște
Vremea rămâne caldă, dar apar ploile în câteva regiuni din țară. Cum va fi vremea de Paște

Astăzi rămânem cu vremea caldă. Sunt ceva semne de ploaie în sud-vest, sporadic în rest, dar averse mai consistente apar după lăsarea nopţii. Vom avea maxime de la 10 grade la malul mării, până la 26 de grade prin sud.

Temperaturi de până la 24 de grade, miercuri. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Temperaturi de până la 24 de grade, miercuri. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Miercuri se anunţă o zi foarte frumoasă, cu temperaturi în creştere. Maximele se vor situa între 17 şi 24 de grade Celsius.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.