Vremea rămâne foarte rece. Zonele în care se vor înregistra și minus 20 de grade

Ultima actualizare: 19-01-2021 09:29

Prognoza meteo 19 ianuarie. Vremea rămâne foarte rece și marți. O să ningă prin vest, nord și centru. În rest va fi timp frumos.

Maximele pleacă de la minus 7 grade în depresiuni și ajung pe la 3...4 grade în sud-vestul țării.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan este ger dimineața, iar în zona Deltei sunt minus 13 grade. Deși se anunță o zi însorită, temperaturile nu reușesc să treacă de pragul înghețului și o să avem cel mult zero grade în Călărași.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim soare și temperaturi extrem de scăzute. Gerul persistă câteva ore, iar pe la prânz se ating în jur de minus 2 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina este și mai rău. Avem un ger năprasnic la începutul zilei și minus 20 de grade în unele zone. Și la amiază o să fie foarte frig, apar ceva înnorări și s-ar putea să vină și câțiva fulgi de zăpadă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim atmosferă închisă și rece. O să ningă din când în când și se poate depune strat de zăpadă, iar maximele vor ajunge pe la minus 3...minus 4 grade.

Și în ținuturile vestice avem o zi destul de mohorâtă, cu ninsori trecătoare și un vânt mai activ în zona Crișanei. La capitolul temperaturi stăm mai bine decât luni și după prânz se ating 1...2 grade.

În Transilvania, frigul va fi și marți greu de îndurat. Dimineața sunt minus 16 grade în depresiuni. Mai târziu se adună norii, apar și ceva ninsori, iar vântul are intensificări în zonele de munte.

Și în Oltenia este ger dimineața în unele zone. Mai târziu, soarele dezmorțește atmosfera și temperaturile ajung pe la 3...4 grade, cele mai ridicate valori din țară. În sudul provinciei se întețește vântul.

În ținuturile sudice avem o dimineață geroasă, cu înnorări trecătoare și o amiază însorită, dar rece, cu cel mult zero grade în termometre.

București


Frigul persistă și în zona Capitalei. Dimineața este ger la marginea orașului, pe unde se înregistrează minus 10 grade. Mai sunt și ceva nori, apoi se arată soarele, dar temperaturile rămân foarte scăzute și maxima ajunge pe la minus 1 grad. Noaptea va fi puțin mai bine. Se vor atinge minus 5 grade în Centru și minus 8 grade în cartierele de la periferie.

La munte


Și la munte găsim vreme foarte rece, deși temperaturile cresc ușor față de ziua trecută. O să ningă mai mult în Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar vântul va avea intensificări în toată zona montană și va suflă cu 50...70 km/h.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 

București

 

Marți se încălzește. Mai apar ceva înnorări la începutul zilei, apoi se arată soarele și temperatura urcă până la 4...5 grade.

Joi prindem vreme frumoasă și se face mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului. Maxima ajunge pe la 8...9 grade, însă dimineața e posibil să apară un pic de ceață.

Ziua de vineri ne aduce vreme caldă pentru această perioadă, mai mult nori și vânt activ. Pe la amiază se ating în jur de 10 grade, iar în noaptea următoare vor fi 2...3 grade în centru și zero grade la periferie.

La munte
 

Marți, temperaturile mai cresc puțin, dar va fi în continuare destul de frig. Dimineața o să ningă puțin în Carpații Occidentali și prin Orientali, iar pe creste vântul va depăși 70...80 km/h și va spulbera zăpada depusă.

Joi prindem vreme mai bună. Continuă să se încălzească, iar diminaeata e posibil să vină un pic de lapoviță în nordul Orientalilor.

Ziua de vineri ne aduce vreme caldă pentru această perioadă și din ce în ce mai mulți nori în masivele vestice, unde spre seară apare lapovița.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO