Vreme neobișnuit de caldă. Ce temperaturi vor fi în weekend


Ultimul update: Vineri 24 Ianuarie 2020 15:57
Data publicarii: Vineri 24 Ianuarie 2020 08:40
Categorie: Vremea

Vineri va fi vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit în acest moment al anului.

Norii apar sporadic prin nordul şi nord-estul ţării, însă domina cerul senin. Maximele vor fi de la 1 la 11 grade.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim vreme frumoasă cu cer senin şi un vânt destul de intens. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile mai scad puţin, dar va fi atmosfera însorită şi un vânt domol.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi de primăvară.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, însă acum dimineaţa e posibil să fie puţină ceaţă.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Atmosferă va fi însorită, vântul va sufla slab iar termometrele vor indica valori de până la 9 grade în sudul Banatului!

În Transilvania, este frig acum dimineaţă mai ales în depresiuni şi e posibil să fie şi puţină ceaţă; peste zi vom avea vreme bună cu soare peste tot. Vântul va avea răbufniri la munte, la altitudini mari iar maximele ajung până la 7 grade în vestul proviniciei.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare şi atmosferă plăcută. Vântul nu va pune probleme iar temperaturile se menţin ridicate pentru dată din calendar.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, temperaturi de până la 8 grade şi un vânt domol.

În Bucureşti, prindem încă o zi însorită; se încălzeşte din nou şi temperatura aerului va ajunge pe la 8 grade.

La munte găsim soare, timp frumos şi temperaturi în creştere. Se face mult mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului, iar vântul mai are unele intensificări pe creste, în special în zona Carpaţilor de Curbura.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 


În Bucureşti, sâmbătă avem tot vreme frumoasă, cer senin şi vânt activ. Se face mai cald şi maximă ajunge pe la 11 grade- o valoare mai potrivită pentru lună martie.

Duminică prindem încă o zi plăcută, cu soare şi temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă. Vor fi 9 grade la amiază şi 1...2 grade în noaptea următoare.

Şi luni avem atmosfera primăvăratica. Norii apar destul de rar pe timpul zilei, dar se înmulţesc în a doua parte a nopţii şi s-ar putea să aducă 2-3 stropi de ploaie.

La munte, sâmbătă se anunţă tot soare, vreme bună şi temperaturi neobişnuit de mari pentru o zi de ianuarie.

Şi duminică o să fie cald, însă pe seară şi în noaptea următoare, în Carpaţii Occidentali şi prin Meridionali, o să cadă lapoviţa şi se poate depune polei.

Luni se răceşte; norii apar peste tot în zona montană şi aduc puţină lapoviţă. Se menţin condiţiile de polei, iar vântul sufla mai tare la altitudini mari.

Vremea se schimbă semnificativ. Cât de cald va fi în weekend
VIDEO PROTVPLUS.RO