Vremea începe să se încălzească în weekend. Prognoza pentru următoarele zile

27-03-2020 08:01


Vineri se mai încălzeşte puţin şi vom avea o zi destul de însorită, dar cu vânt intens în majoritatea zonelor. 

 

Maximele pleacă de la 9 grade în depresiuni şi ajung pe la 19 grade în nord-vest.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme bună, temperaturi mai ridicate decât joi şi ceva înnorări în zona Bărăganului. Nu vorbim deloc despre ploi, însă vântul continua să agite atmosfera.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme frumoasă, câţiva nori şi temperaturi cu un grad, două peste cele de joi. Vântul mai are unele răbufniri şi poate ajunge la viteze de 50-60 KM/h.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi destul de însorită şi mai caldă decât cea de ieri. Maximele urcă spre 15-16 grade, însă vântul se intensifică şi aici.

Se mai încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Pe aici se ating şi 18-19 grade, nu prea zărim norii, iar vântul este mai liniştit decât în celelate zone.

Un aer mai cald cuprinde şi ţinuturile vestice. Temperaturile ajung la valori de luna aprilie, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va agita un pic atmosfera şi pe aici.

Şi în Transilvania prindem o zi cu soare şi vreme bună, însă vântul continua să sufle cu putere în zonele de munte. Dimineaţa sunt condiţii de brumă.

În Oltenia, găsim vreme schimbătoare, mai mulţi nori, dar şi câteva perioade cu soare. Temperaturile cresc şi aici. Joi au fost cel mult 10 grade în zonă, Vineri maximele ajunge pe la 15 grade.

Şi în ţinuturile sudice se face mai cald decât ieri. Norii apar în treacăt, vântul rămâne destul de insistent, iar pe la amiază se ating în jur de 15-16 grade.

Vremea în București

 

Şi aici se mai încălzeşte puţin. Maxima ajunge pe la 16-17 grade; norii apar destul de rar, însă vântul continua să agite atmosfera şi vă mai atinge viteze de 45-55 KM/h.

Vremea la munte

 

Temperaturile cresc şi în zonele de munte. Vineri, vremea frumoasă cuprinde toate masivele, domina atmosfera însorită, doar vântul mai are unele răbufniri şi suflă cu 60-80 Km/h.

Vremea în următoarele zile

 

Sâmbătă ne aşteaptă o zi plăcută, cu temperaturi uşor mai ridicate decât ar fi normal la această dată. Prin sud şi sud-est se mai adună norii, iar după lăsarea nopţii pot să vină câţiva stropi de ploaie.

Duminică, norii apar mai mult în jumătatea estică a ţării, iar prin sud-est o să picure trecător. În ansamblu avem vreme bună şi va fi puţin mai cald decât în mod obişnuit.

Luni, în vest, nord şi centru se răceşte, se înnorează treptat şi apar precipitaţiile. Mai întâi o să plouă, apoi se anunţă lapoviţa şi ninsoare. În sud şi est avem încă o zi însorită, cu temperaturi ridicate, iar ploile ajung pe seară şi în noaptea următoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO