Vremea în București și în țară, 8 septembrie. Se răcorește în cea mai mare parte a țării

08-09-2020 08:46


Marți se răcoreşte în cea mai mare parte a ţării. În Transilvania şi în zonele montane vin averse zgomotoase, şi, pe alocuri, se pot strânge cantităţi importante de apă. Vântul continua să sufle tare în Moldova, dar se înteţeşte şi prin ţinuturile sudice.

În rest, se anunţă timp frumos, iar maximele pleacă de la 20 de grade în Bucovina şi se opresc la 32 de grade în Oltenia.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme bună, cu soare şi doar câţiva nori. În Dobrogea se înteţeşte vântul şi va atinge 50 de km/h la rafală, în timp ce, prin Bărăgan, se mai răcoreşte cu vreo 4...5 grade faţă de ziua trecută. Aceeaşi situaţie o regăsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: apar câţiva nori de vreme bună, vântul se intensifică în timpul zilei, iar temperaturile se opresc la valori cu 6...7 grade mai mici decât ieri.

Cel mai mult se răcoreşte, însă, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. La Suceava, ieri, s-au înregistrat 29 de grade, însă, astăzi, maximele nu mai trec de 20 de grade. Şi pe aici se înteţeşte vântul şi se adună norii, dar nu vorbim despre ploi.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme frumoasă. Norii se strâng în special în zona de munte, însă sunt nori de vreme bună, ce nu vor aduce ploi. În rest, avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar temperaturile scad cu 4...5 grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile vestice, prindem atmosferă însorită, cu nori de vreme bună la munte, însă şi aici se face mai răcoare. Ieri, maximele au trecut de 30 de grade aproape peste tot. Astăzi, însă, nu vor fi mai mult de 26 de grade la amiază.

În Transilvania, se strică vremea. Pe aici, se înnorează şi ne aşteptam la reprize de averse, ce pot acumula cantităţi importante de apă. Temperaturile se opresc la valori cu vreo 4...5 grade mai mici decât ieri şi nu mai trec de 25 de grade.

În Oltenia, avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar vântul mai are unele răbufniri. Pe aici, se mai aduna norii, însă doar prin Carpaţii Meridionali apar ploi zgomotoase, ce pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

În ţinuturile sudice, soarele încălzeşte atmosfera, însă nu la fel de mult ca ieri, când, în Lunca Dunării, s-au înregistrat 34.8 grade la Bechet. Azi, norii apar sporadic, iar maximele nu mai depăşesc 30 de grade.

În Bucureşti, avem vreme bună, cu mult soare, puţini nori şi vânt activ. Şi pe aici se răcoreşte, după cele 32 de grade de ieri, astăzi, temperaturile nu mai trec de 28 de grade.

La munte, găsim atmosferă instabilă. Aversele vin în special în masivele sudice şi, pe alocuri, se pot acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

La mare, în schimb, prindem vreme frumoasă, cu cer senin şi briza activă. Maximele ating 26...27 de grade în aer şi 24 de grade în apă.

Tendinţa vremii în Bucureşti, la munte şi pe litoral.

În Bucureşti ne-aşteaptă un lung şir de zile frumoase. Căldura se mai domoleşte şi,
după cele 32 de grade de ieri, astăzi maxima se opreşte pe la 28 de grade. Vântul devine activ, iar peste noapte se înnorează, dar NU o să plouă.

Maine, avem încă zi plăcută, cu un pic de vânt, foarte puţini nori şi TOT 28 de grade în termometre.

Joi se înseninează complet şi se face mai cald. Amiază ne-aduce atmosfera de vară, cu 31 de grade, la umbră. În noaptea de joi spre vineri se intensifică vântul.

Iar vineri, temperaturile scad şi ajung din nou pe la 28 de grade. Rămânem cu vremea frumoasă, dar vântul mai are unele porniri.

La munte, astăzi, se răcoreşte şi vin ceva ploi în zona Carpaţilor Meridionali, sporadic şi în celelalte masive. Vor fi averse, cu tunete şi fulgere, ce pot aduce peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul sufla mai tare pe creste, dar se înteţeşte şi pe timpul ploilor.

Maine, gata cu ploile. Revine timpul frumos şi se încălzeşte uşor.

Vreme bună avem şi joi, chiar dacă, pe seara, e posibil să cadă 2...3 stropi, mai ales în zona Orientalilor.

Vineri, domina atmosferă cu soare. După-amiaza, apar condiţii pentru o ploaie de scurtă durată, iar în masivele sudice se face un pic mai răcoare.

La mare, găsim vreme bună de plajă şi în această săptămână. Astăzi, avem cer senin, temperaturi ridicate pentru luna septembrie, dar şi un vânt destul de intens.

Maine, ne-aşteaptă o zi cu soare, atmosferă plăcută şi temperaturi agreabile.

La fel va fi şi joi: vreme frumoasă, cer curat şi până la 26 de grade prin staţiuni.

Vineri, prindem încă o zi însorită, dar se porneşte din nou vântul. În toată această perioadă, apa mării se menţine pe la 23...24 de grade.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO