Vremea 8 iulie 2019. Se întorc ploile și furtunile. Zonele afectate

×
Codul embed a fost copiat

Luni vremea devine instabilă şi se răcoreşte. Vor fi averse în jumătatea de est a ţării şi local în rest.

Temperaturile scad şi vom avea 22 de grade în depresiuni şi 32 de grade Celsius, în sudul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă instabilitate şi mai multe serii de ploi zgomotoase. Vântul se înteţeşte, temperaturile scad faţă de ziua trecută şi la amiază vor fi cel mult 30 de grade Celsius.

Se răcoreşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ploua în toată zona şi se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă. Pot fi şi fenomene severe: descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Maximele termice scad cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În nordul Moldovei şi în Bucovina, aşteptam mai multe reprize de ploi torenţiale şi vântul va prinde putere. Vom zări şi soarele pe parcursul zilei iar maximele termice vor fi în scădere.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se mai aduna norii şi vor lăsa şi aici câteva averse mai consistente. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius.

În ţinuturile vestice, se anunţă perioade cu soare dar şi înnorări şi ploi mai zgomotoase, îndeosebi în zonele de munte. Maximele termice, vor ajunge până la 28 de grade.

În centrul României, aşteptam ploi consistente care vor fi însoţite de toată suita de fenomene specifice instabilităţii. Scad temperaturile şi după prânz se vor atinge 27 de grade, în vestul provinciei.

În Oltenia, atmosferă va fi însorită şi călduroasă. Ploile pot să apară, mai ales în zonele de munte iar la amiază, vor fi 32 de grade în termometre.

În ţinuturile sudice, astăzi scad temperaturile şi aşteptam ploi în mai multe reprize. Maximele termice vor ajunge până la 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea la București

 

În Bucureşti, luni se răcoreşte şi vor fi perioade de instabilitate şi ploi, cu descãrcãri electrice şi vânt intens. Maximă va ajunge pe la 30 de grade Celsius.

Vremea la munte

 

La munte, vremea va fi instabilã şi aşteptam averse care pot fi torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi s-ar putea să cadă grindinã. Cantităţile de apã vor depăşi 25 l/mp, îndeosebi în Carpaţii de Curburã iar temperaturile scad în toate masivele.

Vremea la mare

 

Şi în zona litoralului, se strică vremea. Ploile vor veni în mai multe reprize şi vântul va creşte în intensitate. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 29 de grade iar apa mării va avea în jur de 25 de grade Celsius.

Prognoza pentru următoarele zile

 

În Bucureşti, vremea se răcoreşte şi vor fi perioade de instabilitate şi ploi, cu descãrcãri electrice şi vânt intens. Maximă va ajunge pe la 30 de grade Celsius.

Marţi se anunţă destul de mulţi nori, averse trecătoare, se răcoreşte şi vor fi cel mult 26 de grade Celsius.

Miercuri, se mai aduna norii spre seară şi vin câteva ploi.

Joi, vremea va fi rãcoroasã, se mai strâng norii şi e posibil să plouă slab. Temperatura maximã va fi de 25 de grade, iar cea minimã de 13 grade.

La munte, luni vremea va fi instabilã şi se răcoreşte. Norii vor fi numeroşi şi vor aduce, averse care pot fi torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi s-ar putea să cadă grindinã. Cantităţile de apã vor depăşi 25 l/mp, îndeosebi în Carpaţii de Curburã iar temperaturile scad în toate masivele.

Marţi, avem o zi răcoroasă şi instabilă. Ploile vin în mai multe reprize şi vor fi însoţite din nou de fenomene electrice, vânt intens, poate şi grindină.

Miercuri, în orele dimineţii se anunţă timp frumos însă spre seară se strâng norii de ploaie îndeosebi în estul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii de Curburã.

Joi instabilitatea se menţine şi vin alte serii de averse, mai ales în Carpaţii Orientali, cu descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura aerului va fi în scãdere uşoară.

Şi în zona litoralului, se strică vremea. Luni o să plouă în mai multe reprize îndeosebi pe timpul zilei şi vântul va creşte în intensitate. Pe plajă vor fi 29 de grade iar apa mării va avea în jur de 25 de grade Celsius.

Marţi se răceşte şi o să avem atmosferă cam instabilă, cu vânt intens şi averse.

Miercuri nu scăpăm de instabilitate şi aşteptam ploi îndeosebi la apropierea serii.

Joi vremea va fi rãcoroasã iar în orele dimineţii va mai ploua trecător. Pe plajă, dar şi în apa mării, vor fi cel mult 24 de grade Celsius.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Furtunile au făcut prăpăd în țară, vântul a suflat cu 120 km/h. Mărturiile oamenilor
Furtunile au făcut prăpăd în țară, vântul a suflat cu 120 km/h. Mărturiile oamenilor

Patru persoane au fost rănite în urma furtunilor care au lovit judeţele din sud-vestul ţării! În Mehedinţi, doi adulţi au ajuns la spital după ce un panou a căzut peste maşina în care se aflau împreună cu doi copii.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).