Vremea devine geroasă. Temperaturile vor coborî până la -7 grade


Ultimul update: Miercuri 04 Decembrie 2019 08:37
Data publicarii: Miercuri 04 Decembrie 2019 08:36
Categorie: Vremea

Soarele se arată peste tot, dar rămânem cu vremea rece şi vom avea maxime de la - 4 grade în depresiuni, la cel mult 6 grade prin sudul ţării.

În Dobrogea şi Bărăganul se înseninează, dar se face mai frig decât ieri. Se mai simte puţin şi vântul, iar maximele se opresc pe la 3...4 grade. Se mai răceşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nu prea zărim norii, vântul se menţine activ, iar pe la amiază se ating doar 3...4 grade. La fel va fi şi în nordul Moldovei şi în Bucovina: puţini nori şi temperaturi scăzute, în special la începutul zilei. Maximele vor fi în jur de 3 grade, iar în noaptea următoare temperaturile vor coborî până la -7 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi şi mai frig. Avem un pic de ceaţă, acum dimineaţa. Pe la amiază se vor înregistra în jur de zero grade, iar noaptea vor fi MINUS 8 grade în zonă.

Şi în ţinuturile vestice găsim ceaţă la începutul zilei, iar până la ora 9, avem şi un cod galben de ceaţă şi chiciură pentru judeţele Arad şi Timiş. Amiază ne-aduce atmosfera însorită şi rece, cu cel mult 4 grade în termometre. În Transilvania este foarte frig în prima parte a zilei, chiar ger în zona depresionară. Mai târziu, deşi se înseninează, temperaturile rămân modeste, iar vântul mai are unele intensificări la altitudini mari.

Soare şi vreme rece găsim şi în zona Olteniei. Cerul se înseninează aproape peste tot, dar temperaturile pierd doua- trei grade faţă de ieri. Şi în ţinuturile sudice este frig, mai ales la începutul zilei. Norii apar sporadic, iar maximele se opresc pe la 5, poate 6 grade.

În Bucureşti avem o dimineaţă foarte rece şi o amiază însorită, cu activ şi cel mult 5 grade în termometre. Peste noapte se face foarte frig: vor fi -5 grade în centru şi vreo -7 grade la marginea oraşului.

Şi la munte urmează o perioadă cu vreme frumoasă, dar rece. Soarele se arată peste tot, dar temperaturile rămân negative chiar la orele prânzului, iar vântul mai are unele intensificări pe creste.

Joi se face şi mai frig, dimineaţa şi noaptea o să avem temperaturi sub nivelul perioadei, dar se arată soarele. Mai neplăcut e faptul că vântul va sufla cu putere şi va spori senzaţia de frig.

Şi vineri o să avem temperaturi modeste, iar noaptea va fi chiar ger. Cerul se înseninează, vântul rămâne insistent şi vom percepe temperatui mai scăzute decât cele din termometre.

Tremurăm destul de tare şi sâmbătă dimineaţa. Mai târziu, atmosfera se dezmorţeşte şi se arată soarele. Observaţi că nopţile devin geroase prin zone de munte, în depresiuni şi prin Maramureş.

VIDEO PROTVPLUS.RO