Vremea devine caniculară. Zonele în care se vor înregistra și 34 de grade

Dată publicare: 22-06-2021 09:18
Dată actualizare: 22-06-2021 09:33


Vremea, 22 iunie. Marți avem vreme călduroasă în majoritatea zonelor, iar în vest și în sud-vest vorbim de caniculă și de disconfort termic ridicat.

Va domina atmosfera însorită, dar după-amiaza și seara, în zona montană și în sud-est se adună norii și apar averse însoțite de descărcări electrice.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă instabilă. Ziua începe cu soare, dar, după orele prânzului și pe timpul nopții norii se înmulțesc și o să vină câteva reprize de ploaie. Se pot forma și vijelii, iar, pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate.

O situație similară avem în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Vor fi perioade însorite, dar în a doua parte a zilei și în cursul nopții se înnorează și o să apară averse cu tunete și fulgere. S-ar putea să cadă și grindina, iar maximele vor atinge 28...29 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar ploile apar doar pe spații mici. Temperaturile câștigă vreo 3...4 grade față de luni, iar marți se vor înregistra.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi și mai cald. Maximele se apropie de pragul caniculei în nord-vestul provinciei, pe unde vor fi 33...34 de grade la orele amiezii. Va domina atmosfera cu soare, iar condițiile de ploaie sunt reduse.

În ținuturile vestice prindem o zi foarte călduroasă. Amiaza se anunță caniculară, iar aerul devine greu de respirat din cauza disconfortului termic ridicat. Mai ales în a doua parte a zilei, în zona montană o să apară averse însoțite de fenomene electrice.

În Transilvania, în zonele depresionare și pe la munte mai vin 2...3 reprize de ploaie și tot pe acolo s-ar putea să cadă și grindina. În rest norii apar destul de rar, iar maximele ating 32, poate chiar 34 de grade în vestul provinciei.

Foarte cald va fi și în Oltenia, pe unde indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. După-amiaza și seara, în regiunile mai înalte vor fi câteva averse, dar în rest se anunță o zi cu mult soare și cu temperaturi de până la 33 de grade.

În ținuturile sudice avem atmosferă instabilă. După orele prânzului, și pe aici mai vin câteva ploi cu tunete și fulgere și se pot strânge cantități mari de apă. Nu este exclus să cadă și grindina, iar maximele se opresc la 30 de grade Celsius.

București


În București vremea devine călduroasă. Va domina atmosfera însorită, dar în a doua parte a zilei se adună câțiva nori de ploaie. La amiază termometrele vor indica 30 de grade, iar pe timpul nopții temperatura coboară până la 18 grade Celsius.

La munte


La munte, după-amiaza și seara norii se înmulțesc și aduc ploi zgomotoase, care pot lăsa în urmă cantități însemnate de apă. Temperaturile cresc față de lun, iar vremea devine caldă pentru data din calendar.

La mare


Și pe litoral se încălzește, dar atmosfera rămâne instabilă. După orele prânzului și în cursul nopții mai vin câteva averse cu tunete și fulgere, iar vântul va avea intensificări pe durata ploilor. Maximele ating 26 de grade în stațiuni și 21 de grade în apa mării.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Miercuri temperaturile mai câștigă un grad, iar stresul termic va fi în creștere. Până în orele prânzului norii apar destul de rar, dar mai apoi e posibil să vină câteva averse zgomotoase.

Joi se face și mai cald, iar maximele ating 34 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic, iar spre seară cresc șansele de ploaie.

Ziua de vineri ne aduce mult soare și caniculă la orele amiezii, când vom avea 36 de grade la umbră. Atmosfera devine înăbușitoare, iar din când în când s-ar putea să mai apară câteva averse.

La munte

 

Miercuri se mai încălzește puțin, iar instabilitatea creste în a doua parte a zilei, când vin alte averse însoțite de descărcări electrice. Vântul are unele intensificări pe crestele masivelor sudice.

Joi se face și mai cald. Va domina atmosfera însorită, dar după orele prânzului, îndeosebi în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali o să mai fie câteva reprize de ploaie.

Vineri vremea se menține caldă, dar după-amiaza apar alte serii de averse cu tunete și fulgere. E posibil să plouă torențial și nu este exclus să cadă grindina și să se formeze vijelii.

La mare

 

Cam la fel va fi și miercuri. Avem atmosferă însorită în prima parte a zilei, dar mai apoi vin câteva ploi trecătoare, cu tunete și fulgere.

Joi temperaturile mai cresc puțin, iar în aer vom avea până la 29 de grade. După-amiaza norii se înmulțesc și o să mai apară câteva averse zgomotoase.

Vineri se face foarte cald, iar aerul devine greu de respirat. În a doua parte a zilei s-ar putea să mai plouă puțin, iar maximele ating 33 de grade în stațiuni și 22 de grade în apă.


VIDEO PROTVPLUS.RO