Vremea de mâine, 19 august 2022. Prognoza meteo la mare, la munte și în București

Vremea astăzi, 14 iulie. Prognoza meteo pentru mare și munte în weekend
Getty

Meteorologii au prezentat prognoza meteo pentru mâine, 29 august, și următoatele trei zile în toată țara, la mare, la munte și în București. Vremea de mâine va fi în continuare caniculară în cea mai mare parte a țării.

 

Vremea de mâine, 29 august 2022, în țară

Meteorologii anunță că va fi în continuare caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice și sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce doar pe arii restrânse va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, la nivel național, se vor situa între 28 și 38 de grade, cu valori mai ridicate, spre 39...40 de grade în vest, iar minimele vor fi cuprinse în general între 12 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în regiunile estice și la munte, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, iar noaptea înnorările se vor accentua treptat în vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în regiunile estice, iar spre finalul intervalului în masivele sud-vestice.

Prognoza meteo pentru weekend și începutul săptămânii: 20-22 august

Pentru sâmbătă, 20 august, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în ziua precedentă în vestul teritoriului, dar în continuare va predomina vremea călduroasă, local caniculară în sud și izolat în nord-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în zona montană, dar pe arii restrânse și în jumătatea de vest a țării unde vor fi averse și descărcări electrice, iar cu precădere spre seara și noaptea în vest și sud-vest gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat. Vor fi înnorări accentuate, ploi torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat în sud, sud-est și vest. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 15 și 21 de grade, cu valori mai coborâte în depresiuni.

Duminică, 21 august, vremea călduroasă și disconfortul termic ridicat vor persista, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după orele amiezii și din nou noaptea, dar probabilitatea pentru manifestări ale instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19...20 de grade.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În jumătatea vestică a țării, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de zilele precedente; cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Local se vor acumula cantități de apă importante și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cu precădere în sud-est, vremea se va menține local căduroasă și disconfortul termic ridicat, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala doar pe spații mici și la intensitate mult mai redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

Pentru luni, 22 august, vremea va fi în general instabilă ziua în regiunile vestice, sud-vestice și centrale, la deal și la munte și pe spații mici în rest, iar în a doua parte a intervalului local în cele extracarpatice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă importante, iar izolat vor fi posibile vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 12 și 20 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Vremea de mâine 19 august, la munte

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în masivele sudice și estice, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, iar noaptea și în cele vestice, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în partea a doua a intervalului în masivele sud-vestice. Valorile termice vor continua să crească ușor.

Prognoza meteo la munte pentru 20-23 August

Sâmbătă, vremea va deveni instabilă, și după orele amiezii vor fi local averse și descărcări electrice, iar seara și noaptea în masivele vestice, sud-vestice treptat înnorările se vor accentua, va ploua torențial, vor fi intensificări ale vântului, grindină, iar la altitudini joase vor fi posibile vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Valorile termice vor scădea ușor în zona montană din sud-vest, dar în rest se va menține vremea caldă.

Duminică, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de zilele precedente; cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Local se vor acumula cantități de apă importante și vor fi condiții de grindină.

Pentru luni se anunță că vremea se va menține instabilă pe parcursul zilei când vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și local se vor acumula cantități de apă însemnate cu precădere în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Vremea de mâine, 19 august, la mare

Vremea va fi caldă, local călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 21 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Prognoza meteo la mare pentru 20-23 august

Sâmbătă, 20 agust, vremea va fi caldă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, trecător, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Duminică, vremea va fi relativ caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Luni, 22 august, vremea la mare va fi relativ caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, trecător, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Vremea azi, 24 aprilie. Se încălzește în cea mai mare parte a țării. Maximele ajung la 24-25 de grade în unele regiuni
Vremea azi, 24 aprilie. Se încălzește în cea mai mare parte a țării. Maximele ajung la 24-25 de grade în unele regiuni

Miercuri se încălzește în cea mai mare parte a țării și temperaturile urcă până la 24-25 de în sud-est.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.

Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Temperaturile se anunță mai ridicate în toate regiunile din România
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Temperaturile se anunță mai ridicate în toate regiunile din România

Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

 

 

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.