Vremea continuă să se răcească. Unde sunt așteptate ninsori


Ultimul update: Miercuri 11 Decembrie 2019 10:46
Data publicarii: Miercuri 11 Decembrie 2019 08:02
Categorie: Vremea

Miercuri atmosfera va fi mohorâtă, cu ceață în primele ore ale zilei. O să plouă prin sud, sud-vest, local regiunile estice și izolat în restul țării.

La munte, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul se întețește în sud-estul țării, iar la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 2 grade în Bucovina și 11-12 grade pe litoral.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea și Bărăgan norii vor fi numeroși, însă doar izolat e posibil să picure. Vântul va avea unele porniri, temperaturile scad față de marți, însă tot se vor atinge 11-12 grade pe litoral.
 

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă și pot să vină câteva ploi. Vântul se întețește și se răcește față de ziua trecută.
 

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim mulți nori, iar soarele apare doar trecător. La munte vor fi precipitații mixte, dar pe creste vor predomina ninsorile. Maximele termice vor fi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius.


În nordul Transilvaniei și în Maramureș nu sunt anunțate ploi. Zărim soarele printre nori, dar în zonele de munte se aștepta lapoviță și polei. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate marți.


În ținuturile vestice, cerul va fi înnorat și izolat și s-ar putea să plouă slab. Pe timpul nopții vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar maximele termice scad ușor față de ziua trecută.


În Transilvania, găsim mulți nori, însă precipitațiile apar doar la munte, pe unde va fi lapoviță, dar pe creste vor predomina ninsorile. Vântul va prinde putere la altitudini mari, iar temperaturile scad față de ziua trecută.


În sud-vestul țării
, vremea va fi urâtă cu ceață în primele ore ale zilei. Peste zi găsim mulți nori și ploi slabe, iar maximele termice scad cu 3-4 grade față de marți.


La fel va fi și în ținuturile sudice. Ceața poate dura câteva ore și pe aici. Norii se adună și vor lăsa câteva ploi și mai scad ușor temperaturile.
 

București 

În București, miercuri atmosfera va fi închisă și s-ar putea să picure puțin. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, vântul va sufla moderat, dar spre seară se va potoli treptat.
 

La munte

În zonele de munte, miercuri norii vor fi numeroși și vor aduce lapoviță în Carpații Meridionali și Orientali, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile și izolat se va depune polei. Vântul se întețește pe creste și se răcește.
 

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 


Joi, ploile vor veni în Oltenia, Muntenia, iar la munte se anunță lapoviță și polei. Vântul va prinde putere pe crestele montane.

Vineri, vremea se îmbunează, zărim și soarele, iar temperaturile urcă ușor. Pe seară și în noaptea următoare se întorc ploile, iar termometrele vor indica valori de până la 14 grade Celsius.

Sâmbătă așteptăm ploi în cea mai mare parte a țării, iar la munte se anunță lapoviță și condiții de polei. Temperaturile cresc ușor în zonele extracarpatice.
 

București 

Joi vremea rămâne închisă, vin câteva ploi slabe și vântul se activează.

Vineri zărim puțin și soarele, șansele de ploaie vor fi reduse și se încălzește ușor. Vom avea 8 grade ziua și în jur de 5 grade noaptea.

Sâmbătă va ploua în prima parte a zilei, dar zărim și soarele mai târziu. Se face mai cald și maxima va ajunge pe la 11 grade Celsius.
 

La munte

Joi sunt anunțate ninsori și lapoviță în majoritatea masivelor. În Carpații Meridionali, cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 litri de apă pe metru pătrat și vântul va prinde putere la altitudini mari.

Vineri soarele se arată temporar, dar vor fi și precipitații mixte și condiții de polei.

Sâmbătă pe timpul zilei o să plouă pe suprafețe mari, iar în noaptea următoare așteptăm lapoviță și polei.
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33