Vremea continuă să fie neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2019 09:33
Data publicarii: Miercuri 06 Noiembrie 2019 09:07
Categorie: Vremea

Miercuri, în sud şi est avem încă o zi însorită, însă în vestul, nordul şi centrul ţării o să plouă şi se mai răcoreşte.

În ansamblu avem tot vreme foarte caldă, maximele pleacă de la 14-16 grade în nord-vest şi ajung la 26-27 de grade în sudul Munteniei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare, atmosferă plăcută şi căldura neobişnuită pentru o zi de noiembrie. Temperaturile mai câştigă vreo două grade faţă de marți, iar prin Bărăgan se ating şi 25 de grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aşteptăm vreme frumoasă, puţini nori şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Se face mai cald decât marți şi maximele ajung pe la 23-24 de grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Temperaturile cresc şi aici, însă prin zona Bucovinei apar şi ceva nori de ploaie.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, temperaturile scad faţă de ziua trecută, dar to va fi mai cald decât în mod obişnuit. Va domina atmosfera închisă şi o să plouă din când în când.

Se răcoreşte şi în ţinuturile vestice. Marți s-au atins 22-23 de grade, miercuri vor fi în jur de 16-17 grade, dar şi acestea sunt valori peste limitele normale. O să avem o zi cam neplăcută, cu ploi frecvente, iar prin Banat se pot strânge 20-30 de litri de apă pe metru pătrat.

Ploile ajung şi în zona Transilvaniei şi se face mai răcoare decât marți. Zărim trecător şi soarele, iar la munte, în zonele de creastă, vântul continua să sufle tare, cu rafale de peste 80-90 KM/h.

O să plouă şi prin Oltenia, în special în vestul provinciei, dar vremea se menţine caldă pentru acest moment al anului şi maxime ajung pe la 20 de grade.

În ţinuturile sudice mai prindem o zi cu soare, atmosferă plăcută şi temperaturi neobişnuit de mari. Prin Lunca Dunării se vor atinge chiar şi 27 de grade.

Vremea în București

În Bucureşti rămânem cu vremea frumoasă, cerul se păstreză curat şi se face mai cald decât marți. Maximă ajunge pe la 25 de grade- o valoare mai potrivită începutul verii.

Joi, temperaturile scad uşor, dar tot va fi neobişnuit de cald pentru acest moment al anului. Norii apar sporadic, vântul devine activ, iar după prânz se ating 22-23 de grade.

Vineri, nicio schimbare: avem tot vreme frumoasă, un pic de vânt şi o maximă de 23 de grade.

La fel va fi şi sâmbătă: soare cu nori, atmosferă plăcută şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal.

Vremea la Munte

Şi la munte va fi nefiresc de cald pentru această perioadă, însă în masivele din vestul şi nordul tarii vin averse destul de serioase. Cantităţile de apă ar putea depăşi 30 L/mp în Munţii Banatului, iar pe creste va sufla tare, cu rafale de 80-90 KM/h.

Joi se anunţă o zi cam mohorâtă, cu ploi în toată zona montană. Mai pot fi averse consistente, iar vântul se menţine intens la altitudini mari.

Vineri se mai încălzeşte puţin, o să plouă în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor, dar în restul zonelor aşteptam vreme mai bună.

Ziua de sâmbătă ne-aduce soare, câţiva stropi în masivele din vestul şi nord-vestul ţării şi temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului.

VIDEO PROTVPLUS.RO