Vremea călduroasă îi ajută pe patronii teraselor. Când vine frigul


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 18 Septembrie 2018 17:37
Categorie: Vremea

După vremea de afară, am zice mai degrabă că toamna a uitat de noi: termometrele arată 30 de grade, în vestul ţării, în timp ce în iunie, la început de vară, erau cu 10 mai puţin.

Meterologii spun că vremea este peste limita normală pentru această perioadă. Dar de săptămâna viitoare, temperaturile intră în normal. Dacă la începutul verii am avut parte de ploi şi temperaturi mai scăzute, acum parcă recuperăm acele săptămâni de vară.

În magazine, hainele de toamnă, ghetele şi gecile mai au de aşteptat pentru că afară este prea cald pentru ele. Patronii de restaurante şi terase se bucura de vremea caldă: fiecare zi cu soare aduce profit garantat!

Daniel Grosu, reprezentant restaurant: "Ne ajută, foarte mult vremea şi vin seara, se lasă un pic mai răcoare seară după 10, dar păturicile ne ajută. E un avantaj că a fost o vară foarte călduroasă şi atunci nu veneau că era prea cald şi acum e perfect, o vreme perfectă"

"E vremea ideală pentru terasa", spune un turist

Silvia Barbu, director Centrul Meteorologic Banat-Crişana: "Temperaturile sunt peste normnale climatologice, sunt mai mari cu 4-5 grade decât limita normală. Temperaturile sunt ridicate în toată ţara"

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea spre sfârşitul săptămânii la valori tipice de toamnă.

VIDEO PROTVPLUS.RO