Vremea buna revine, iar soarele va incalzi cea mai mare parte a tarii. Vantul se inteteste in Muntenia, Dobrogea si Oltenia

Ultimul update: Joi 22 Iunie 2017 07:30
Data publicarii: Luni 19 Iunie 2017 09:10
Categorie: Vremea

Luni, va predomina vremea frumoasa si se va incalzi peste tot. Doar pe spatii restranse mai vin averse cu fenomene electrice, in regiunile sudice si in cele estice, dar si pe la munte.

Vantul va fi activ si se va inteti pe crestele montane, dar si in Muntenia, in Dobrogea, in vestul Olteniei si in sudul Banatului. La amiaza, vor fi temperaturi cuprinse intre 22 si 30 de grade Celsius. Cel mai cald va fi in Banat si Oltenia.

In Dobrogea si Baragan, vor fi innorari si cateva averse, mai ales in orele diminetii, dar vom zari si soarele pe parcursul zilei. Vantul prinde putere, iar temperaturile, cresc chiar si cu 10 grade fata de duminica.

Se incalzeste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Se anunta vreme buna, chiar daca mai sunt posible cateva ploi slabe. Se incalzeste cu 9-10 grade fata de duminica.

In nordul Moldovei si in Bucovina, asteptam o zi placuta si temperaturile vor creste semnificativ si aici.

Averse torentiale in cea mai mare parte a tarii, de vineri seara. Cod galben de ploi in 32 de judete, de sambata

In nordul Transilvaniei si in Maramures, atmsofera va fi insorita si se incalzeste in toata zona.

Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare si un vint mai intens in sudul Banatului. Tempersaturile vor creste semnificativ. Duminica au fost 18 grade Celsius in Timisoara, luni se vor inregistra 29 de grade Celsius.

In centrul Romaniei, perioadele cu soare vor domina ziua, dar mai pot sa vina cateva ploi slabe pe arii restrinse, indeosebi in zona de munte. Vantul se va inteti pe crestele montane, iar temperaturile cresc cu 13-14 grade pe partea vestica a provinciei.

In sud-vestul tarii, se anunta vreme frumoasa si un vant mai nervos in vestul Olteniei! Temperaturile vor creste spectaculos si aici.

In tinuturile sudice, gasim vreme in general frumoasa. Dimineata mai vin cateva ploi, dar pe suprafete restrinse, insa mai traziu va iesi soarele si se va incalzi si aici. Vintul va avea intensificari in Muntenia.
In Bucuresti, luni se incalzeste si vom avea in jur de 27 de grade Celsius. In prima parte a zilei mai vin ploi slabe, de scurta durata, dupa care atmosfera va fi placuta si vintul va sufla moderat.

In zonele de munte, temperatura aerului va creste si va fi vreme in general frumoasa. Pe spatii mici, in masivele estice si in cele sudice mai vin cateva ploi insotite de descarcari electrice, vantul va fi activ si se va inteti pe creste.

La mare, vremea se imbuneaza si se va incalzi simtitor. In cursul zilei, in sudul litoralului vor fi averse, care pot fi insotite si de fulgere, iar vantul va avea mici rabufniri. Pe plaja vor fi temperaturi de pana la 27 de grade, iar apa marii va avea in jur de 19 grade Celsius.

Marti, vremea va deveni calduroasa in sud-vestul tarii dar local si in celelalte regiuni. Spre seara, in zonele montane dar si in regiunile estice, vor fi ploi de scurta durata si e posibil sa cada grindina.

Miercuri, va fi cald in sud si in sud-vest, iar dupa-amiaza si la inceputul noptii vin ploi zgomotoase in jumatatea de nord a tarii, la deal si la munte si pe spatii mai restranse in rest. Izolat va cadea grindina si se vor stringe cantitati mai mari de apa.

Joi, se anunta vreme buna, iar precipitatiile vin pe arii restrinse in Carpatii Meridionali. Temperaturile raman ridicate in regiunile sud-vestice.

In Bucuresti, marti se anunta inca o zi cu soare si va continua sa se incalzeasca. Dupa-amiaza si seara, vor fi innorari dar nu este sigur ca o sa ploua.

Miercuri, cresc temoerasturile si vom avea o zi cãlduroasa. Spre seara, se aduna norii si vor fi conditii de averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Joi, va predomina vremea frumoasa. Cerul va fi variabil dar e posibil sa vina doi-trei stropi de ploaie si vantul se activeaza. Temperatura aerului mai scade putin si se va situa in jurul valorii de 28 de grade.

La munte, marti va continua sa se incalzeasca si se anunta vreme buna pana spre seara, cand va ploua local in Carpatii Orientali si Meridionali si pe arii mai restranse in rest. Vantul va avea intensificari si izolat vor fi conditii de grindina.

Miercuri, instabilitatea va creste treptat. Mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, va ploua pe arii extinse in Carpatii Orientali si local in rest. Izolat va cadea grindina si se vor stringe cantitati mai mari de apa.

Joi, precipitatiile se raresc si vor veni mai ales in zona Carpatilor Meridionali si e posibil sa cada grindina. Vantul va avea intensificari in timpul zilei, iar temperatura aerului va scadea usor.

La mare, marti va fi tot vreme calda, cu 27 de grade in termometre. Cerul va fi variabil, norii se string dupa pranz si seara insa conditiile de averse vor fi reduse. Briza va fi activa.

Miercuri, se face si mai cald. Ziua va fi timp frumos, insa spre seara si noaptea se aduna norii si pe arii restranse e posibil sa vina cateva ploi de vara. Vantul va mai avea mici rabufniri.
Joi, se racoreste si se vor inregistra cel mult 25 de grade pe plaja. Cerul va fi variabil, mai apar cativa nori pe cer si vor fi conditii de averse slabe. Vantul se va inteti trecator.

Instabilitatea atmosferica si ploile ne strica ziua, dar inceputul de saptamana vine cu o incalzire a vremii si cu soare

Instabilitatea atmosferica si ploile ne strica ziua, dar inceputul de saptamana vine cu o incalzire a vremii si cu soare

frig

Vremea 24 februarie 2018. Zi mohorâtă și rece. Spre seară, va ninge

Vreme închisă cu ninsori în mai multe regiuni. Prognoza meteo

Viscol pe Autostrada Soarelui. Drumarii acționează cu 9 utilaje

Risc de avalanşă în Ceahlău. Temperatura resimţită va fi de - 34 grade

Vreme închisă cu precipitații. Duminică maximele vor fi sub 0 grade

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

viscol, ninsori, zapada

Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Cod galben de viscol în judeţul Caraş-Severin

Cod portocaliu de vânt puternic, care poate ajunge până la 110 km/h. Avertizarea meteorologilor

Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

Informare meteo de vânt puternic şi ninsori. Zonele vizate de avertizare

Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo