Vremea azi, 8 septembrie. Temperaturile cresc, dar se anunță și ploi

×
Codul embed a fost copiat

Joi temperaturile cresc şi vremea devine caldă. Ploile apar sporadic la munte şi în sud-estul extrem şi tot pe aici se intensifică vântul. În rest avem atmosfera însorită şi maxime de la 23 de grade în depresiuni până la 31 de grade în sudul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme schimbătoare, cu înnorări, poate şi 2-3 stropi de ploaie în zona litoralului. Vântul se înteţeşte şi se mai încălzeşte faţă de miercuri, iar în Bărăgan se ating 30 de grade.

Temperaturile cresc şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, pe unde se vor înregistra 28 de grade. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar vântul devine ceva mai insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina urmează o zi de vară autentică, cu atmosfera însorită şi maxime de până la 27 de grade. La munte o să vină câteva averse, dar pe seară şi la noapte se înnorează şi vin ploi mai serioase.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme schimbătoare şi mai mulţi nori în orele serii, când apar şi ploile. La noapte instabilitatea se accentuează şi vor fi averse abundete, însoţite de descărcări electrice.

Citește și
Avertismentul lui Warren Buffett cu privire la inteligența artificială. Ce a prezis mogulul investițiilor

Cam la fel va fi vremea şi în vestul ţării: perioade însorite şi înnorări mai ales pe seară şi la noapte - atunci o să plouă zdravăn şi se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Maximele urcă până la 30 de grade.

În Transilvania se anunţă o zi însorită şi mai caldă decât miercuri. Temperaturile ating 29 de grade pe la Alba Iulia, iar pe timpul zilei doar pe la munte vor fi ceva înnorări şi averse, pe spaţii mici. După lăsarea serii ploile din vest ajung şi pe-aici.

În Oltenia, tot în zona montană s-ar putea să picure trecător. În rest avem atmosfera însorită, vânt domol şi până la 29 de grade în termometre - valori mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă.

În sudul ţării va fi şi mai cald şi se vor atinge 31 de grade în Lunca Dunării. Şi pe-aici avem vreme frumoasă, cu soare şi câţiva nori inofensivi.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti se mai încălzeşte faţă de miercuri şi vor fi tot 31 de grade. Avem atmosfera însorită şi vânt activ, iar la noapte minimele ating 16 grade în centrul oraşului şi 13 grade la periferie.

Vremea la munte

La munte prindem atmosferă schimbătoare, cu unele înnorări şi averse pe spaţii mici. La noapte instabilitatea creşte, iar în Occidentali şi în nordul Orientalilor se anunţă averse zdravene, cu tunete, fulgere şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile din staţiuni mai cresc puţin.

Vremea pe litoral

Şi pe litoral s-ar putea să vină 2-3 stropi de ploaie, dar în ansamblu se anunţă o zi frumoasă şi mai caldă ca miercuri. Vântul agita atmosferă cu rafale de 45...55 de km/h, iar maximele ating 25 de grade pe plajă şi 23 de grade în apă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, vineri, atmosfera devine călduroasă şi, la amiază, se ating 32 de grade. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, însă în noaptea următoare se înnorează şi cresc şansele de ploaie.

Vreme frumoasă şi caldă avem şi sâmbăta. Vântul va fi activ, iar norii se înmulţesc spre seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când vor fi perioade cu averse zgomotoase.

Duminică temperatura mai scade puţin, dar tot va fi cald pentru dată din calendar. Se simte puţin şi vântul, iar din când în când se adună norii şi, pe timpul nopţii, vor fi ceva condiţii de ploaie.

La munte, ziua de vineri aduce vreme caldă şi instabilă. În majoritatea masivelor vor fi averse consistente, fenomene electrice şi condiţii de grindină. Vântul bate tare pe creste, dar se intensifică şi pe timpul ploilor.

Sâmbăta vin alte serii de averse abundente şi zgomotoase şi s-ar putea să cadă grindină. Vântul se menţine activ la altitudini mari, iar în noaptea de sâmbătă spre duminica ploile mai pierd din intensitate.

Duminica prindem vreme schimbătoare, cu înnorări şi ploi locale. Vântul prinde putere şi temperaturile ajung la normal.

La mare, vineri se face puţin mai cald şi se ating 26 de grade în staţiuni, însă apa mării se răceşte şi va avea cel mult 21 de grade. Avem încă o zi însorită, cu briza activă, dar la sfârşitul nopţii de vineri spre sâmbătă se adună norii şi o să plouă trecător.

Sâmbăta prindem vreme instabilă. Mai ales dimineaţa şi noaptea apar averse zgomotoase, pe arii extinse. Vântul suflă destul de nervos şi maximele ajung la 25 de grade pe plajă şi 21 de grade în apă.

Duminică vremea devine caldă şi se vor atinge 28 de grade. Avem soare şi un vânt ceva mai insistent, însă în noaptea de duminică spre luni se întorc aversele.

Articol recomandat de sport.ro
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Citește și...
Cod galben de vânt puternic şi ploi abundente pentru mai multe regiuni ale ţării. În unele zone va cădea grindină
Cod galben de vânt puternic şi ploi abundente pentru mai multe regiuni ale ţării. În unele zone va cădea grindină

Meteorologii au emis, duminică, mai multe avertizări cod galbe, care vizează cantităţi de precipitaţii şi intensificări ale vântului. Avertizările nowcasting sunt valabile până la ora 16.00 în zeci de localităţi din opt judeţe.

Vremea astăzi, 5 mai. Avem soare şi vreme frumoasã în jumătatea estică
Vremea astăzi, 5 mai. Avem soare şi vreme frumoasã în jumătatea estică

Duminică, avem soare şi vreme frumoasã în jumătatea estică. În restul tării, către seară, vor fi averse la deal, la munte şi pe suprafeţe mai restrânse în celelalte zone.

Cod galben de vreme severă în mai multe județe și în București, până sâmbătă seară. Anunțul meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme severă în mai multe județe și în București, până sâmbătă seară. Anunțul meteorologilor | HARTĂ

ANM anunţă cod galben de vânt puternic, sâmbătă, până la ora 19.00, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei. Şi în celelalte zone ale ţării vântul va sufla cu putere, iar în Bucureşti sunt posibile ploi.

Recomandări
Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă
Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă

„Oamenii sunt lumină”, partea I. Ne bucurăm atunci când descoperim semeni care dau de la ei, dăruiesc din timpul lor şi îi ajută pe alţii, înţeleg sensul cuvintelor empatie şi împreună.

Xi Jinping a ajuns duminică la Paris. Președintele chinez a revenit în Europa pentru prima dată din 2019
Xi Jinping a ajuns duminică la Paris. Președintele chinez a revenit în Europa pentru prima dată din 2019

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a sosit duminică la Paris, unde omologul său francez, Emmanuel Macron, intenţionează să pledeze pentru "reciprocitate" comercială şi pentru căutarea unei soluţii la războiul din Ucraina.

România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European de Gimnastică de la Rimini. FOTO
România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European de Gimnastică de la Rimini. FOTO

Echipa României s-a clasat, duminică, pe locul 4 în finala Campionatului European de la Rimini. Aurul continental a revenit Italiei.