Vremea azi, 8 iunie. Unde vor fi 32 de grade și unde apar averse și vânt puternic

08-06-2020 08:40


Ziua de luni ne-aduce vreme caldă, averse serioase prin vest, nord și la munte și atmosferă destul de plăcută în celelalte regiuni.

Maximele pleacă de la 22 de grade pe litoral și ating 31...32 de grade prin Bărăgan și sudul Moldovei.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, se mai încălzește puțin față de ieri și domină vremea frumoasă. E drept, că acum, dimineața mai este ceață, în special în zona litoralului, dar mai tărziu se arată soarele și temperaturile urcă spre 31, poate 32 de grade, însă la malul marii va fi mai răcoare: se vor înregistra 22...24 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună, puțini nori și o amiază călduroasă, cu vreo 31 de grade în termometre.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina o să fie cald, dar încep să se adune norii și vor aduce mai multe serii de averse, cu descărcări electrice și intensificări de vânt. Vor fi și condiții de grindină și s-ar putea strânge cantități mari de apă, în intervale scurte de timp.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș o să plouă pe parcursul zilei și vorbim tot despre averse consistente, dar aici apar ploile după prânz și la noapte.

În vestul țării se anunță instabilitate și temperaturi în creștere, dar ploile apar după prânz și la noapte. Minimele ajung la normal, vor fi de 14...15 grade.

În Transilvania, se încălzește cu vreo patru, cinci grade față de ieri, însă norii vor persista și va ploua destul de mult și aici.

În Oltenia, vremea se îndreaptă, se face mai cald și ploile apar sporadic pe la munte.

Vreme mai bună așteptăm și în ținuturile sudice: temperaturile cresc perceptibil spre amiază și se întețește vântul. Scăpăm de ploi, azi.

Vremea în București

 

În București, dimineață va fi destul de răcoare, dar, treptat, se încălzește și o să avem timp frumos, în ansamblu. Mai tărziu se pornește vântul și poate atinge viteze de 45 km/h, iar pe seară apar ceva nori, dar nu sunt anunțate ploi.

Vremea la munte și la mare

 

La munte, va fi și astăzi destul de cald, însă după prânz crește instabilitatea și aversele cuprind majoritatea masivelor. Vor fi ploi torențiale, se pot acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat și s-ar putea să cadă grindina.

La mare, însă va domina atmosfera însorită. Spre seară, apar și câțiva nori de ploaie, dar în cea mai mare parte a zilei va fi timp frumos. Vântul rămâne destul de insistent, iar prin stațiuni se ating 23...24, poate 25 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

În București, mâine se încălzește și mai tare. Temperatura ajunge la 32 de grade, la umbră, iar mai pe seara și în noaptea următoare cresc șansele de averse.

Vremea rămâne caldă și miercuri, deși temperaturile nu mai urcă la fel de mult. Maxima se oprește pe la 29 de grade și apar mai multe reprize de ploaie; vor fi și tunete, fulgere, răbufniri ale vântului și se pot strânge cantități mai însemnate de apă.

Instabilitatea persistă și joi. O să mai ploua din când în când, iar pe la amiază vor fi în jur de 28 de grade.   

 

În restul țării, mâine se mai încălzește puțin, iar în est și în sud-est se anunță o amiază calduroasă, cu până la 33 de grade.

Aversele vor afecta în special, jumătatea vestică a țării și zonele montane, pe unde se așteaptă cantiățti mari de apă, grindină și vijelii.

 

Miercuri ne-aduce atmosferă cam instabilă și ploi zgomotoase, destul de consistente în majoritatea zonelor. Doar în sud-estul țării va fi ceva mai bine și tot aici se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi.

Nici joi nu scăpăm de instabilitate. Vin alte serii de averse, cu descărcări electrice și vijelii. Se mențin condițiile de grindină și se adună din nou cantități însemnate de apă. În sud-est avem o zi mai liniștită, iar noaptea ploile se retrag spre centrul și nord-estul țării.

VIDEO PROTVPLUS.RO