Vremea azi, 8 ianuarie. Temperaturile rămân ridicate, iar în unele zone va ploua

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de duminică ne-aduce tot vreme caldă. Pe partea estică avem o zi mohorâtă, cu precipitaţii slabe. În rest domină atmosfera însorită, însă dimineaţa, pe la câmpie, apare ceața.

Maximele pleacă de la 1 grad în nordul Moldovei şi ating 12-13 grade în Banat şi în Crisana.

În Dobrogea şi Bărăgan, în primele ore s-a lăsat ceaţa în unele zone, dar mai târziu, prin Bărăgan, vedem puţin şi soarele. În Dobrogea cerul rămâne acoperit şi o să plouă slab sau o să burniţeze. După prânz, temperaturile urcă până la 9-10 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să picure trecător îndeosebi în zonele mai joase. Tot pe-acolo s-ar putea să apară şi puţină ceata dimineaţa. În restul provinciei vor fi şi perioade însorite, iar maximele se opresc la 7 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se răceşte faţă de ziua trecută şi temperaturile se apropie de normal. Vor fi cel mult 4 grade, o să cadă puţină lapoviţa şi se poate forma polei. În plus, la noapte se porneşte vântul, care poate atinge viteze de 50 de km/h.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme bună. Norii apar destul de rar şi se mai încălzeşte faţă de ziua trecută: maximele ajung până la 10 grade în zona Bistriţei.

Şi în ţinuturile vestice se anunţă o zi frumoasă, cu soare, câţiva nori şi temperaturi mai potrivite pentru lună martie. Atmosfera devine plăcută după prânz, când se ating 12, poate chiar 13 grade. Peste noapte se porneşte vântul, iar pe la câmpie se lasă ceața.

În Transilvania găsim tot vreme caldă pentru acest moment al anului, cu maxime de 9 grade la Sibiu şi la Braşov. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, însă acum, dimineaţa, s-a lăsat ceaţa. La noapte vântul prinde putere în zona Meridionalilor, iar pe creste rafalele pot depăşi 80 de km/h.

În Oltenia temperaturile scad puţin faţă de ziua trecută, dar se anunţă încă o zi plăcută, cu soare, atmosfera de primăvară şi până la 10 grade în termometre. Dimineaţa şi noaptea sunt condiţii de ceaţă pe la câmpie.

Şi în ţinuturile sudice este puţină ceaţă la începutul zilei. Apoi se arată soarele şi se face din nou mai cald decât ar fi normal, iar maximele ajung la 10 grade în Lunca Dunării. Peste noapte temperaturile coboară sub pragul îngheţului, iar pe la câmpie revine ceața.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti avem ceva condiţii de ceaţă în prima parte a zilei. După-amiaza iese soarele, atmosfera devine plăcută şi caldă, iar maxima atinge 7 grade. La noapte e posibil să se lase din nou ceaţa şi temperatura coboară până la 0 grade.

Vremea azi, la munte

La munte prindem vreme frumoasă, cu unele înnorări şi puţină lapoviţă în Carpaţii Orientali. Luni noapte se porneşte vântul, iar pe crestele din Meridionali şi din Munţii Banatului o să bată tare, cu peste 70...80 km/h. Temperaturile rămân ridicate pentru data din calendar.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, luni se mai încălzeşte puţin şi maxima ajunge pe la 11 grade. Vântul devine mai insistent, iar la începutul zilei mai apar ceva înnorări şi condiţii de ceaţă.

Şi marţi o să fie cald pentru această perioadă, dar se schimbă vremea: se înnorează şi o plouă destul de mult. Se vor înregistra 10 grade pe la amiază şi 4-6 grade în noaptea următoare.

Miercuri temperatura scade până la 7 grade - dar şi aceasta este o valoare ridicată pentru dată din calendar. Soarele se arăta trecător, vântul se înteţeşte şi s-ar putea să mai vină câţiva stropi de ploaie sau să burniţeze.

La munte, vremea rămâne caldă şi luni. Pe seară, precipitaţiile se extind în Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi vor aduce peste 15...20 de litri de apă pe metru pătrat. Îndeosebi în zona montană înalta din vestul Meridionalilor o să ningă viscolit, cu rafale de peste 100 de km/h.

Ziua de marţi aduce vreme închisă şi ninsori în majoritatea masivelor. Se depune strat de zăpadă - mai consistent în Carpaţii Meridionali -, iar vântul sufla mai tare pe creşte. Temperaturile încep să scadă, dar se menţin peste mediile perioadei.

Miercuri atmosfera se mai linişteşte şi doar pe creste o să mai fulguiască puţin. Soarele se arată trecător, iar vremea se menţine caldă pentru acest moment al anului.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Vremea azi, 19 mai 2024. Temperaturile, mai mari decât normalul perioadei. Care sunt maximele zilei și unde va ploua
Vremea azi, 19 mai 2024. Temperaturile, mai mari decât normalul perioadei. Care sunt maximele zilei și unde va ploua

Duminică temperaturile continuă să crească și se face mai cald decât în mod obișnuit, insă va crește și instabilitatea.  

Vremea azi, 18 mai 2024. Temperaturile cresc în cea mai mare parte a țării. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 18 mai 2024. Temperaturile cresc în cea mai mare parte a țării. Zonele în care va ploua

Sâmbătă, 18 mai, se încălzește în cea mai mare parte a țării. O să plouă în nord, în nord-est, în centru și la munte. În rest avem o zi destul de însorită și un vânt mai activ în ținuturile estice.

Vânt puternic în mai multe regiuni, cu rafale de până la 85 de km/h. Harta zonelor vizate de cod galben
Vânt puternic în mai multe regiuni, cu rafale de până la 85 de km/h. Harta zonelor vizate de cod galben

ANM a emis vineri dimineață un cod galben de vânt puternic pentru județe din centrul, nostrul și vestul țării, valabil până la ora 23:00.

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.