Vremea azi, 8 august. Canicula revine în mare parte din țară

Ultima actualizare: 08-08-2021 09:36

Vremea, 8 august. Ziua de duminică ne aduce vreme călduroasă, iar în vest și în sud-vest vorbim, din nou, de caniculă și de disconfort termic ridicat.

 

În noaptea de duminică spre luni, în nord-vest și în masivele vestice vin câteva ploi, iar maximele ating 27...28 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat și în sud-vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și cu Bărăgan se anunță o zi frumoasă. În zona lioralului avem cer senin, în Bărăgan apar câțiva nori de vreme bună, iar temperaturile se opresc la 32 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei ne așteaptă o zi însorită. Se face puțin mai cald decât sâmbătă, dar maximele se mențin la valori plăcute pentru această perioadă, de 31...32 de grade.

Norii apar destul de rar și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, pe unde nu vor fi mai mult de 32 de grade la orele amiezii. În noaptea de duminică spre luni temperaturile coboară până la 16...17 grade.

Vreme frumoasă găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, pe unde se încălzește considerabil față de ziua trecută, iar maximele se opresc la 33...34 de grade. Noaptea vor fi înnorări și, pe spații mici, apar averse cu tunete și fulgere.

În ținuturile vestice revine canicula, temperaturile urcă până la 37 de grade la umbră și se va resimți stresul termic accentuat. Soarele strălucește aproape nestingherit toată ziua, dar pe timpul nopții norii se înmulțesc și în zona montană o să vină câteva reprize de ploaie.

Se face mai cald și în zona Transilvaniei, pe unde avem cer senin și maxime de 33...34 de grade în vestul provinciei. Dimineața, în depresiuni este răcoare, dar atmosfera se încălzește treptat și la amiază vor fi 30 de grade.

În Oltenia se anunță o zi toridă și o amiază caniculară. Cerul rămâne curat și se vor înregistra 37 de grade la umbră. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar atmosfera va fi înăbușitoare.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă, cer senin și temperaturi mai ridicate decât sâmbătă. Maximele ajung la 34 de grade în Lunca Dunării și crește disconfortul termic.

București
 

Se încălzește și în București, pe unde avem o zi însorită, cu vânt domol. La amiază, temperatura urcă până la 34 de grade, iar stresul termic va fi în creștere. Urmează o noapte plăcută, cu o minimă de 16 grade.

La munte
 

La munte prindem vreme bună, cu mult soare și temperaturi mai mari față de sâmbătă. În noaptea de duminică spre luni, în zona Carpaților Occidentali se adună norii și, pe spații mici, apar averse zgomotoase, însoțite de vânt intens.

Litoral
 

Atmosferă plăcută găsim și pe litoral, pe unde avem cer senin, iar vântul se întețește din când în când și pe aici se face puțin mai cald, iar maximele ating 28...29 de grade pe plajă și 22...23 de grade în apă.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile 
 

București
 

Luni se face și mai cald. După prânz se vor atinge 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic de 80 de unități și căldură devine de-a dreptul sufocantă.

Marți avem încă o amiază caniculară, cu 36 de grade la umbră, însă instabilitatea crește spre seară, când norii se înmulțesc și o să fie averse însoțite de descărcări electrice și de vânt intens.

Miercuri se mai răcorește și temperatura se oprește la 33 de grade. În a doua parte a zilei vor fi înnorări și s-ar putea să mai vina câteva reprize de ploaie.

La munte
 

Luni se face mai cald și avem atmosferă însorită. Aversele apar doar local, după-amiaza și seara, iar vântul prinde putere pe timplul ploilor.

Marți temperaturile scad, iar vremea devine instabilă. Soarele se arată trecător și, după orele prânzului o să fie averse torențiale, cu tunete și fulgere. Pe spații mici e posibil să cadă grindina și să se producă vijelii.

Ziua de miercuri începe cu soare. Norii se înmulțesc mai spre seară, atunci când mai ales în masivele nordice se anunță ploi însoțite de fenomene electrice și vânt intens.

Litoral
 

Luni se mai încălzește puțin și avem tot vreme frumoasă, cu cer senin și briză activă după-amiază. 30 de grade vor fi în stațiuni, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Marți avem vreme caldă. Norii apar sporadic, vântul suflă domol, iar temperaturile câștigă câte un grad și se vor înregistra 31 de grade în aer și 25 de grade în apă.

Miercuri, atmosfera devine ușor instabilă. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și, din când în când, apar câteva averse însoțite de descărcări electrice. Pe plajă vom avea până la 30 de grade, iar în apă vor fi tot 25 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO