Vremea azi, 7 septembrie 2021. Diminețile sunt demne de toamnă, dar amiezile aduc soare

Ultima actualizare: 07-09-2021 09:27

Marți, avem vreme frumoasă, soare și poate 2...3 stropi de ploaie în zonele de munte. Dimineață este cam frig, mai ales în depresiuni, iar amiază ne-aduce maxime de la 18 grade în zona litoralului, până la 26 de grade în Banat și Oltenia.

 

Vremea pe regiuni


Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici ne-așteaptă o zi destul de însorită. Nu este exclus să apară și câțiva stropi de ploaie, iar vântul rămâne intens în zona Dobrogei, mai ales pe litoral. Temperaturile scad față de luni și vor fi cel mult 22...23 de grade prin Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai răcoare decât luni și vor fi doar 21...22 la orele prânzului. Cerul se păstrează curat toată ziua și nici vântul nu pune probleme.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme rece pentru acest moment al anului. Maximele rămân sub pragul de 20 de grade, însă avem o zi frumoasă, cu soare și vânt domol.

Se mai răcorește puțîn și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Maximele se opresc pe la 21...22 de grade, iar în zonele montane se înnoreaza din când în cad și e posibil să plouă slab.

Un aer mai răcoros pătrunde și în ținuturile vestice. Luni, au fost 28 de grade; marți temperaturile se opresc pe la 25 de grade. Nu prea zărim norii, dar în sudul Banatul se întețește vântul.

În Transilvania este frig marți dimineață, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat ceață. Peste zi apar câteva ploi slabe în zonele de munte, iar temperaturile scad ușor în vestul provinciei.

Și în Oltenia s-ar putea vină 2...3 stropi, dar în ansamblu avem soare și vreme bună. După cele 27...28 de grade de luni, marți o să fie cel mult 25 de grade.

Se răcorește și în ținuturile sudice și o să avem valori modeste pentru această perioada, în jur de 22...23 de grade. Nu prea sunt semne de ploaie, iar la noapte temperaturile coboară până la 6...7 grade.

Vremea în Capitală

 

În București avem încă o zi însorită, dar face mai răcoare decât luni, când s-au atins 27 de grade. Marți, maxima se oprește la 23 de grade, iar vântul rămâne activ. La noapte vor fi 10 grade în centru și doar 6 grade la marginea orașului.

Vremea la munte

 

La munte, găsim vreme răcoroasă, chiar rece în orele dimineții. Norii apar în treacăt și pot să aducă 2...3 stropi de ploaie, dar în ansamblu va fi timp frumos. Doar vântul va suflă mai tare în Munții Banatului, iar pe vai și în depresiuni s-ar putea să apară puțînă ceață.


Vremea pe litoral

 

La mare, temperaturile rămân modeste și vor fi cel mult 20 de grade prin stațiuni. Norii apar destul de rar, însă vântul continuă să agite atmosfera. Apă marii va avea în jur de 21...22 de grade.


Cum va fi vremea zilele următoare

În București, miercuri ne-așteaptă o dimineață rece, cu vreo 6 grade la marginea orașului. Amiază ne-aduce, însă, atmosfera plăcută, cer senin și 24 de grade în termometre.

Și miercuri avem vreme frumoasă, dar va fi răcoare, mai ales în orele dimineții. Mai târziu, temperatura ajunge din nou pe 24 de grade.

Și joi se ating 24 de grade pe la amiază, însă apar mai mulți nori, iar în prima parte a zilei e posibil să picure trecător.

În zonele de munte, miercuri temperaturile rămân modeste, însă avem vreme bună și poate 2...3 stropi în unele masive. Se răcește și mai tare în zona montană înalta. O să avem o zi însorită, condiții foarte reduse de ploaie și un vânt mai intens în masivele sud-vestice. Joi, frigul persistă la mare altitudine, dar vremea se menține frumoasă și ploile apar cu totul izolat. Vântul devine mai insistent în zona Carpaților Meridionali.

La mare, miercuri avem vreme frumoasă, dar destul de rece, cu mult soare și vânt intens. Se încălzește ușor. Maximele ajung pe la 21 de grade, domină atmosfera însorită, iar vântul mai are unele porniri.

Joi temperaturile mai urcă un pic și o să avem vreme bună, câțiva nori și briza activă. În noaptea de joi spre vineri, o să plouă puțîn în sudul litoralului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO