Vremea azi, 7 iunie. Maximele ating 31 de grade, dar apar și averse

07-06-2020 08:45


Dumincă, avem vreme caldă, dar și ceva averse după prânz în sud, în vest, centru și la munte.

Maximele pleacă de la 21 de grade pe litoral și ajung la 31 de grade în ținuturile estice, iar vântul suflă mai tare în zona montană înaltă și prin sud-est.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, va fi în continuare destul de cald, deși temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca ieri, când în zona Bărăganului s-au atins și 34 de grade. Se întețește vântul, apar și câțiva nori de ploaie, iar la malul mării temperaturile rămân mai modeste.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei. Sâmbătă, pe aici s-au înregistrat vreo 33 de grade, duminică, maxinmele se opresc pe la 30...31 de grade, dar și acestea sunt valori mai ridicate decât ar fi normal. Vântul devine activ, se înmulțesc și norii, dar ploile apar cu totul izolat.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. găsim vreme caldă, înnorări trecătoare, poate și 2...3 stropi de ploaie. Maximele urca spre 30 de grade în zona Bacaului și în Iași.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu apar perioade cu ploi și instabilitate. S-ar putea să cadă și grindină, iar vântul se va intensifica pe timpul ploilor.

Pentru vestul țării se anunță vreme frumoasă. Ploile apar sporadic în vecinătatea munților, iar căldura de la amiază va fi una suportabilă.

În Transilvania, prindem vreme cam amestecată, dar caldă, cu maxime în creștere față de ieri. Aversele apar și aici pe parcursul zilei.

În Oltenia va fi soare și foarte cald, la amiază. Observați că se încălzește mai tare în zona deluroasă. La Râmnicu Vălcea se ating 30 de grade. Sâmbătă, au fost în jur de 25 de grade.

O să avem soare și atmosferă agreabilă și în ținuturile sudice. Nu prea apar schimbări față de ieri. Norii vin și trec, iar vântul va adia plăcut.

Vremea în București

 

În București, avem, în continuare, vreme caldă. Duminică, vor fi în jur de 31 de grade, dar vom resimți vreo 35 de grade, ca și sâmbătă. După prânz apar ceva nori, însă nu va ploua. Vântul va avea unele răbufniri, presiunea atmosferică se menține scăzută și resimțim mai mult de 31 de grade.

Vremea pe litoral

 

Pe litoral, se face vreme de plajă. Temperaturile cresc cu fiecare zi, dar apa mării va fi destul de rece: va avea doar vreo 17 grade. În plus, duminică, vântul va sufla cu putere și va atinge 50 km/h.

Vremea în următoarele zile 

 

 

Temperaturile se mențin ridicate și săptămâna următoare. Luni, instabilitatea revine în a doua parte a zilei. O să ploua, mai ales ales în vest, nord și centru, dar s-ar putea să apară o aversă-două și în celelalte zone.

 

Marți se face și mai cald, însă după prânz vin alte ploi zgomotoase, destul de consstente. Vor fi și condiții de grindină și se pot produce vijelii. În est și sud-est avem vreme bună și ploi sporadice.

Nici miercuri nu scăpăm de instabilitate. Aversele cuprind majoritatea zonelor și vin cu tunete, fulgere, vânt puternic și grindină. Se vor strânge cantități însemnate de apă și doar sud-estul țării pare mai ferit de ploi.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO