Vremea azi, 7 iulie 2020. Zonele unde vremea se răcește simțitor, vor fi temperaturi de aprilie-mai

07-07-2020 08:49


Marți, avem ploi frecvente, întâi în vest, centru şi nord, apoi şi în rest. Se răcoreşte simţitor în zona intracarpatică, dar în sud-est, zăpuşeala persistă, iar stresul termic va fi accentuat.

Maximele vor fi de 17-18 grade în nord-vest, dar de 33 de grade în sud-est.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera este ceva mai plăcută, în primele ore, însă temperaturile contiua să crească şi o să mai avem zăpuşeala şi un aer greu de respirat. Mai pe seară apar şi aversele, iar la noapte se răcoreşte. Vor fi în jur de 14...15 grade în zonă.

Vreme foarte caldă se anunţă şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, dar arşiţa se mai domoleşte. Ieri au fost 36 de grade la Brăila. Ploile apar în a doua parte a zilei şi vor fi zdravene, cu vijelii şi grindină.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se răcoreşte simţitor şi o să plouă în mai multe reprize. Maximele nu mai trec de 25...26 de grade. La noapte vor fi în jur de 10 grade în nordul provinciei.

Vreme cam răcoroasă găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Instabilitatea persista, ploile vin în mai multe rânduri şi, local, se pot aduna peste 25 l/mp. La noapte se înseninează.

Se răcoreşte destul de tare şi în ţinuturile vestice. Acestea sunt valori de aprilie-mai. Ploile sunt în averse, zdravene şi zgomotoase.

Şi în Transilvania avem nevoie de o haină în plus. Se ating cu greu 24 de grade, o să plouă din când în când şi noaptea va fi una destul de rece în depresiuni şi la munte. Se ating 5...6 grade.

În Oltenia, găsim vreme mai bună, deşi o să plouă trecător, iar temperaturile scad cu vreo două, trei grade.

Schimbări se produc şi prin sud, însă, după-amiaza, arşiţa persista. O să avem din nou stres termic şi un disconfort accentuat, iar pe seară vin şi ploile.

În Bucureşti, astăzi şi miercuri, avem vreme mai neplăcută, apoi se înseninează din nou.

Azi percepem o oarecare răcorire, însă după prânz tot mai avem atmosfera sufocantă şi disconfort termic. Se ating 30-31 de grade, norii se adună progresiv şi vor fi condiţii să plouă; se pot produce vijelii şi apare grindină.

În zonele de munte se răcoreşte şi vin noi serii de ploi. Vor fi averse straşnice, cu vânt puternic şi cantităţi de apă de 25, până la 50 l/mp.

Pe litoral, prindem încă o zi foarte caldă, cu disconfort termic pronunţat şi zăpuşeala mare. După prânz încep să se adune norii, iar pe seara va ploua trecător. Vântul se porneşte tot din a doua parte a zilei, atinge 60....80 km/h, iar apa mării va avea în jur de 26 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

 

În Bucureşti,miercuri se mai răcoreşte puţin. Dimineaţa va fi înnorată, dar cu puţine şanse de ploaie, apoi se înteţeşte vântul şi se înseninează. Va creşte şi nivelul presiunii atmosferice.

Joi prindem vreme mai bună, se mai încălzeşte puţin, vântul se domoleşte, iar în noaptea următoare o să avem în jur de 15 grade.

Vineri se face şi mai cald, se ating 33-34 de grade la umbră şi nu sunt condiţii de ploaie.

La munte, marți se anunţă vreme rece, mai ales noaptea şi dimineaţă. Norii apar trecător, însă ploile nu prea apar. Vântul va fi destul de nervos la mare altitudine.

Joi se încălzeşte şi o să prindem timp frumos. În nordul Orientalilor vor mai fi ceva răbufniri ale vântului, iar pe vai apare ceaţă.

Şi vineri dimineaţă mai apare ceaţă, însă, în ansamblu, vremea va fi plăcută şi caldă, cu ploi sporadice.

Pe litoral, marți se mai răcoreşte şi atmosfera revine la normal. Va fi timp frumos, vânt insistent şi maxime de până la 27 de grade.

Joi va fi şi mai bine, se înseninează, vântul rămâne activ, iar nivelul ultravioleletor creşte.

Şi vineri prindem vreme de plajă. Va fi chiar mai cald, norii nu prea apar şi briza va fi intensă.

VIDEO PROTVPLUS.RO