Vremea azi, 6 septembrie 2021. Toamna își face simțită prezența. Se răcorește peste tot

Ultima actualizare: 06-09-2021 10:01

Luni se răcorește peste tot. O să plouă puțin la munte, prin sud și centru, dar în cea mai mare parte a țării o să avem vreme frumoasă și maxime de la 17 grade în Bucovina, până la 25 de grade în Oltenia și în Banat.

 

Vremea pe regiuni

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici ne-așteaptă o zi destul de însorită. Nu este exclus să apară și câțiva stropi de ploaie, iar vântul rămâne intens în zona Dobrogei, mai ales pe litoral. Temperaturile scad față de duminică și vor fi cel mult 22...23 de grade prin Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai răcoare decât ieri și vor fi doar 21...22 la orele prânzului. Cerul se păstrează curat toată ziua și nici vântul nu pune probleme.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, găsim vreme rece pentru acest moment al anului. Maximele rămân sub pragul de 20 de grade, însă avem o zi frumoasă, cu soare și vânt domol.

Se mai răcorește puțin și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Maximele se opresc pe la 21...22 de grade, iar în zonele montane se innoreaza din când în cad și e posibil să plouă slab.

Un aer mai răcoros pătrunde și în ținuturile vestice. Ieri au fost 28 de grade; astăzi temperaturile se opresc pe la 25 de grade. Nu prea zărim norii, dar în sudul Banatul se întețește vântul.

În Transilvania este frig luni dimineață, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat ceața. Peste zi apar câteva ploi slabe în zonele de munte, iar temperaturile scad ușor în vestul provinciei.

Și în Oltenia s-ar putea vină 2...3 stropi, dar în ansamblu avem soare și vreme bună. După cele 27...28 de grade de duminică, luni o să fie cel mult 25 de grade.

Se răcorește și în ținuturile sudice și o să avem valori modeste pentru această perioada, în jur de 22...23 de grade. Nu prea sunt semne de ploaie, iar la noapte temperaturile coboară până la 6...7 grade.

Vremea în București

 

În București avem încă o zi însorită, dar face mai răcoare decât duminică, când s-au atins 27 de grade. Luni, maxima se oprește la 23 de grade, iar vântul rămâne activ. La noapte vor fi 10 grade în centru și DOAR 6 grade la marginea orașului.

Vremea la munte


În zonele de munte găsim vreme răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea. Ploile apar sporadic, iar vântul suflă mai tare în Munții Banatului.

 

Vremea pe litoral

 

La mare temperaturile continuă să scadă și vor fi cel mult 20 de grade prin stațiuni. Norii apar destul de rar, însă vântul suflă tare și atinge viteze de 45...55 Km/h. Apă marii va avea 21...22 de grade.

 

Cum va fi vremea în următoarele zile

 

În București, marți ne-așteaptă o dimineață rece, cu vreo 6 grade la marginea orașului. Amiază ne-aduce, însă, atmosfera plăcută, cer senin și 24 de grade în termometre.

Și miercuri avem vreme frumoasă, dar va fi răcoare, mai ales în orele dimineții. Mai târziu, temperatura ajunge din nou pe 24 de grade.

Și joi se ating 24 de grade pe la amiază, însă apar mai mulți nori, iar în prima parte a zilei e posibil să picure trecător.

În zonele de munte, marți temperaturile rămân modeste, însă avem vreme bună și poate 2...3 stropi în unele masive. Miercuri se răcește și mai tare în zona montană înalta. O să avem o zi însorită, condiții foarte reduse de ploaie și un vânt mai intens în masivele sud-vestice.

Joi, frgul persistă la mare altitudine, dar vremea se menține frumoasă și ploile apar cu totul izolat. Vântul devine mai insistent în zona Carpaților Meridionali.

La mare, și marți avem vreme frumoasă, dar destul de rece, cu mult soare și vânt intens. Miercuri se încălzește ușor. Maximele ajung pe la 21 de grade, domină atmosfera însorită, iar vântul mai are unele porniri.

Joi temperaturile mai urcă un pic și o să avem vreme bună, câțiva nori și briza activă. În noaptea de joi spre vineri, o să plouă puțîn în sudul litoralului.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO