Vremea azi, 6 iunie. Unde vor fi 32 de grade și unde apar câteva reprize de ploaie

06-06-2020 07:30


Vremea se menține caldă și sâmbătă. Prin vest, nord și centru mai apar câteva reprize de ploaie.

În rest, avem timp frumos și maxime de la 22 de grade pe litoral, până la 32 de grade în Muntenia și prin Moldova.

Vremea în fiecare regiune

 

Se anunță o zi însorită și o amiază călduroasă în zona Bărăganului, pe unde se ating în jur de 32 de grade. Vântul prinde putere, iar temperaturile rămân mai modeste la malul mării. Pe aici vor fi 22...24 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și prin nordul Munteniei se face din nou foarte cald. Norii apar în treacăt, vântul devine activ, iar maximele depășesc 30 de grade cam peste tot.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se mai încălzește putin și temperaturile urcă sâmbătă spre 31..32 de grade. O să avem vreme bună, desi se înnorează din când în când și e posibil să vină o aversă, două.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai adună norii și vor aduce câteva ploi zgomotoase. Chiar și în aceste condiții, va fi mai cald decât ieri și maximele vor ajunge pe la 27...28 de grade.

Pentru vestul țării se anunță vreme frumoasă. Ploile apar sporadic în vecinătatea munților, iar căldura de la amiaza va fi una suportabilă.

În Transilvania, prindem vreme schimbătoare, dar caldă, cu maxime în creștere față de ieri. Aversele apar și aici pe parcursul zilei și vin cu descărcări electrice, vânt, poate și grindină.

În Oltenia va fi soare și foarte cald, la amiază. Observați că se încălzește mai tare în zona deluroasă. La Râmnicu Vălcea se ating 30 de grade. Ieri au fost în jur de 25 de grade.

O să avem soare și atmosferă agreabilă și în ținuturile sudice. Nu prea apar schimbări față de ieri. Norii vin și trec, iar vântul va adia plăcut.

Vremea în București

 

În București, avem în continuare vreme caldă. Sâmbătă vor fi în jur de 31 de grade, dar vom resimți vreo 35 de grade, ca și vineri. După prânz, apar ceva nori, însă nu va ploua. Vântul va avea unele răbufniri, presiunea atmosferică se menține scăzută și resimțim mai mult de 31 de grade.

Vremea pe litoral

 

Pe litoral, se face vreme de plajă. Temperaturile cresc cu fiecare zi, dar apa mării va fi destul de rece: va avea doar vreo 17 grade. În plus, sâmbătă, vântul va sufla cu putere și va atinge 50 km/h.

Vremea în următoarele zile

 

În București, și duminică prindem vreme buna până după prânz, dar treptat, cresc condițiile de averse. Maxima scade ușor.

Luni, cam aceeași poveste: soare, vreme caldă, câțiva nori după-amiază, dar e puțin probabil să plouă.

Marți va fi și mai cald. O să avem probabil 32 de grade la umbră și o să plouă, probabil, la sfârșitul după-amiezii. Noaptea se ating 18 grade.

La munte, duminică, va fi timp frumos, însă în masivele nordice, după prânz, o să mai plouă.

Și luni va fi destul de cald, dar după-amiază, instabilitatea crește și va ploua în majoritatea masivelor. Se pot strânge cantități mari de apă și vor fi vijelii și grindină.

Marți se face mai cald și avem cam aceleași condiții. Dimineață: soare și atmosferă plăcută, mai târziu câteva reprize de ploaie, cu fenomene violente și cantități mari de apă.

Pe litoral, duminică, prindem vreme bună și vânt insistent. Norii apar trecător, dar nu sunt anunțate ploi.

Luni se mai încălzește puțin, vântul se mai domolește, norii se înmulțesc, dar nu va ploua.

Marți, va fi vreme superbă. Se încălzește perceptibil, domină timpul frumos și vântul va adia plăcut.

VIDEO PROTVPLUS.RO