Vremea azi, 6 iulie. Unde se vor resimți 40 de grade și unde vor apărea vijelii

06-07-2020 07:49


Luni, nu scăpăm de căldura apăsătoare din ținuturile sudice, iar maximele vor fi de la 27 la 36 de grade.

În sud-est se vor resimți cu mult mai mult de atât.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera se încălzește rapid, devine sufocantă la amiază, dar sunt și condiții de averse. Ploile apar pe zone mici, dar pot fi torențiale, cu vijelii și grindină. Canicula apare aproape peste tot.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei se încinge atmosfera. Ieri, s-au înregistrat 33 de grade, însă azi va fi mai rău. Stresul termic crește, aerul devine înăbușitor, iar temperaturile resimțite depășesc 40 de grade. Sunt și ceva condiții de ploaie.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță soare și o nouă încălzire. Ieri au fost sub 30 de grade.

Zi de vară, însorită și foarte caldă, găsim și în nordul Transilvaniei și prin Maramureș. Nu scăpam de ploi, iar pe unele râuri se menține riscul de producere a viiturilor.

Se încălzește față de ieri și în ținuturile vestice, însă atmosfera este destul de plăcută. În Banat vin și ceva ploi: scurte și abundente. Mai vine o repriză de ploaie și pe timpul nopții.

Și în Transilvania o să mai plouă, pot fi averse agresive și încă nu am scapăt nici de pericolul inundațiilor. Temperaturile sunt agreabile, deocamdată.

În Oltenia va fi vreme caldă și însorită până după prânz, apoi revin și aversele. Și aici crește riscul de inundații, iar în sudul provinciei, amiaza va fi înăbușitoare.

În ținuturile sudice: vreme foarte caldă, temperaturi mai mari ca cele de ieri și speranțe de averse pe zone restrânse. Nici la noapte nu se răcorește.

Vremea în București

 

În București, arșiță mare și ceva condiții de averse. Astăzi, se încălzește la loc, disconfortul crește odată cu temperatura, iar după prânz se anunță caniculă. Nivelul presiunii scade, iar condițiile de ploaie cresc la apropierea serii.

Vremea la munte și la mare

 

La munte, mai prindem două zile cu instabilitate, dar apoi lucrurile se schimbă. Astăzi, aversele apar în multe reprize, vor fi destul de agresive și se mai pot aduna 40 l/mp. Prin stațiuni, temperaturile sunt în creștere față de ieri.

Și pe litoral ne așteaptă două zile mai neplăcute, dar apoi vremea se îndreaptă. Ziua de astăzi se anunță călduroasă, cu atmosferă irespirabilă la amiază, stres termic ridicat și un nivel mare al ultravioletelor. Spre seară cresc și condițiile de averse.

Vremea în următoarele zile

 

În București, mâine așteptăm altă zi fierbinte, cu atmosferă irespirabilă după prânz și ploi zdravene mai către seară. Noaptea se răcorește: o să avem doar vreo 16...17 grade. Miercuri, se pornește vântul, se răcorește, iar norii vor persista destul de mult timp. Dimineață, s-ar putea să și picure trecător. Joi, avem deja vreme mai bună, soare, vânt activ și cel mult 31 de grade în termometre.

La munte, mâine mai apar ceva ploi, vor fi destul de consistente și nu scăpam de rafalele de vânt sau grindină. Se mai răcorește. Miercuri se anunță vreme frumoasă, vânt destul de insistent și temperaturi agreabile. Joi, se face mai cald, domină timpul frumos și vântul va fi mai nervos în zona crestelor.

Pe litoral, mâine cresc condițiile de averse. Căldura va fi toropitoare la amiază, disconfortul termic sporește și, spre seară, sunt așteptate și ceva ploi. Vântul va sufla cu putere: atinge 60 km/h, iar în noaptea următoare se răcește. Miercuri, aerul se răcorește, norii se risipesc și va fi numai bine de stat la plaja; asta, daca nu vă deranjează răbufnirile vântului. Joi, va fi și mai bine: cer senin, briză agreabilă și temperaturi optime.

VIDEO PROTVPLUS.RO