Vremea azi, 5 august. Zăpușeală și apoi furtuni, peste tot în țară. Cum va fi pe litoral

×
Codul embed a fost copiat

Vremea azi, 5 august. Căldura se intensifică, iar în sudul ţării o să avem din nou caniculă şi un aer greu de respirat.

A fost emis şi un cod galben. care anunţă disconfort termic pronunţat şi temperaturi ridicate, care vor atinge 39 de grade în Lunca Dunării.

În plus, de la ora 12, până sâmbătă dimineaţă, avem o informare de vreme instabilă. Ploile apar în cea mai mare parte a ţării şi vin cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Va cădea şi grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi 50...60 l/mp.

În Europa, astăzi o să plouă în vest, în centru şi în zonele estice. Vor fi mai mult averse, însoţite de fenomene electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. În rest, găsim vreme frumoasă, iar în sud şi în sud-est se face din nou foarte cald. În Grecia se menţine codul roșu de temperaturi extreme.

În perioada următoare, ploile apar în ţinuturile vestice, în centrul şi estul Europei. Vor aduce cantităţi importante de apă şi vor veni cu tunete, fulgere şi vânt puternic. În weekend se retrag din zona noastră, dar se extind pe partea nordică, în timp ce în sud şi în sud-vest va fi vreme frumoasă.

Citește și
vreme
Vremea azi, 4 august. Canicula s-a mai domolit și apar ploile
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În vestul şi nordul Europei, apare o masă de aer mai rece, dar în ţinuturile sudice, vor fi pătrunderi de aer foarte cald. Vineri, temperaturile scad pe partea sud-estică. dar mai târziu, un nou val de aer fierbinte, din nordul Africii, traversează zona Italiei şi ajunge în Balcani şi la noi.


În ţară, la ora 7 erau ceva înnorări în nord-vest şi prin est. În rest: cer mai mult senin şi ceaţă
în sud-estul ţării. Cel mai răcoare este la Topliţa: 10 grade, iar cea mai ridicată temperatura, de 27 de grade, se înregistrează la Oraviţa.

Vremea azi, 5 august, pe regiuni. Averse și ploi

 

Ziua de astăzi ne-aduce vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculă în Oltenia şi Muntenia şi un disconfort termic ridicat în jumătatea sud-estică. Atmosfera devine instabilă, mai întâi în vestul ţării, apoi şi în celelalte zone. Apar averse torenţiale, iar cantităţile de apă pot trece de 50...60 l/mp. Vor fi şi tunete, fulgere, căderi de grindină, iar vântul se va intensifica pe timpul ploilor şi poate depăşi viteze de 80...90 km/h. Vreme mai bună găsim în Dobrogea, iar maximele pleacă de la 28 de grade pe litoral şi ating 39 de grade în Lunca Dunării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici se face din nou foarte cald, iar în Bărăgan se instalează canicula; maximele ajung la 38 de grade Celsius şi aerul devine greu de respirat. Pe seară, apar aversele, dar zona Dobrogei este mai ferită de ploi.

Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Maximele ajung la pragul caniculei, creşte şi disconfortul termic, iar seara şi noaptea, se anunţă ploi zgomotoase, destul de abundente.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim temperaturi mai ridicate decât ieri şi o amiază călduroasă, cu multă zăpuşeală. Mai târziu, atmosfera devine instabilă şi apar averse torenţiale, vor fi căderi de grindină şi rafale puternice de vânt.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem vreme caldă şi maxime de 30...32 de grade. Norii se adună din când în când şi vor fi mai multe perioade cu ploi zdravene, însoţite de descărcări electrice, condiţii de grindină şi vijelii.

În vestul ţării, începem ziua cu soare şi atmosferă plăcută, dar vremea se schimbă mai târziu. O să plouă în mai multe reprize, vor fi şi tunete, fulgere, răbufniri ale vântului şi se pot strânge cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

În Transilvania găsim vreme foarte caldă, caniculă în unele zone şi un disconfort termic ridicat. După atâta căldură, apar vijelii puternice şi o să plouă destul de mult, mai ales în zonele de munte.

În Oltenia ne-aşteaptă o zi fierbinte şi o amiază caniculară, cu 37...38 de grade, la umbră. Atmosfera devine înăbuşitoare, dar mai târziu apar ploi abundente şi fenomene destul de agresive.

Şi în sudul ţării ne-aşteaptă o zi exagerat de caldă, cu 39 de grade în Lunca Dunării şi o atmosferă de cuptor. În orele serii, ploile ajung şi aici şi vorbim tot despre averse torenţiale, cu intensificări ale vântului, poate şi grindină.

Vremea azi, 5 august, la Bucureşti

 

În Bucureşti, joi se încălzeşte şi mai tare şi o să avem o amiază caniculară, cu 37...38 de grade, la umbră şi un disconfort termic foarte pronunţat. Pe seară şi la noapte se înnorează şi vin ploi zgomotoase, destul de consistente şi se pot produce vijelii. Minima ajunge pe la 20 de grade.

La munte se mai încălzeşte puţin, iar ploile se extind treptat dinspre masivele vestice şi vor cuprinde toată zona montană. Vor fi averse torenţiale şi fenomene severe: cantităţi mari de apă, căderi de grindină şi vijelii.

La mare găsim vreme frumoasă, cer senin şi multă zăpuşeala după prânz. Vântul are intensificări trecătoare; maximele din staţiuni ajung pe la 31...32 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Vreme caniculară în Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa. Perioade cu averse, în special seara
Vreme caniculară în Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa. Perioade cu averse, în special seara

Disconfortul termic va rămâne accentuat în zona municipiului Bucureşti, în zilele următoare.

Vremea azi, 4 august. Canicula s-a mai domolit și apar ploile
Vremea azi, 4 august. Canicula s-a mai domolit și apar ploile

Vremea azi, 4 august. Atenţionarea cod galben de canicula şi disconfort termic este valabilă până joi. Vom avea maxime de la 33 la 36 de grade Celsius şi un indice de confort termic, peste pragul critic, de 80 de unităţi.

Fenomene meteo extreme în România: ”M-am îngrozit, în viața mea n-am văzut așa ceva”
Fenomene meteo extreme în România: ”M-am îngrozit, în viața mea n-am văzut așa ceva”

În timp ce sudul țării fierbe, cu temperaturi de coșmar, alte zone s-au aflat sub cod roșu de vreme rea. În Maramureș, vijeliile și ploile torențiale cu grindină au pus zeci de arbori la pământ, au ciuruit acoperișuri și au avariat mașini.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.