Vremea azi, 5 august 2020. Prognoza pentru București și țară. Zonele unde se anunță ploi

×
Codul embed a fost copiat

Marți aşteptam ploi zgomotoase şi cantităţi de apă de peste 15-20 l/mp în ţinuturile sud-vestice şi în cele nord-vestice.

În rest, predominã vremea frumoasã dar se face foarte cald. Vântul se va înteţi în jumãtatea de sud a tãrii şi la munte, iar maximele se vor situa între 26 de grade în depresiuni şi pe litoral şi 35 de grade în Lunca Dunării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţa o zi frumoasă, cu cer curat şi un vânt mai insistent. Temperaturile cresc şi ajung până la 34 de grade dar izolat se pot atinge chiar şi 35 de grade. Doar pe litoral va fi mai răcoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească şi va deveni călduroasă. Norii vor fi rari pe parcursul zilei şi după prânz termometrele vor indica 32-33 de grade Celsius.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţa o zi cu soare, se mai încălzeşte şi pe aici iar la amiază se ating 32 de grade.

Mai cresc temperaturile şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş însă pe aici sunt anunţate ploi locale. Vorbim despre averse cu fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină.

În ţinuturile vestice se răcoreşte uşor şi va ploua în mai multe reprize pe parcursul zilei. Cantităţile de apă pot să depasesca 15-20 l/mp.

În Transilvania, soarele străluceşte nestingherit şi după-amiază va fi călduroasă. Vântul va sufla cu putere în zona montană înălţa iar maximele ajung până la 32 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul tarii vremea va fi schimbătoare, ploile apar îndeosebi în zonele de munte şi vântul va avea unele răbufniri. Vor fi şi perioade cu soare pe parcursul zilei iar maximele vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă şi vântul va avea unele răbufniri. Temperaturile în creştere fata de ziua trecută, vor ajunge până la 35 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, vremea se menţine frumoasã dar se face şi mai cald. După prânz se vor înregistra 34 de grade şi vântul devine mai insistent.

La munte, se răcoreşte în masivele vestice şi în cele sud-vestice, pe unde aşteptam ploi mai abundente. În restul zonelor de munte, se anunţa vreme bună şi vântul va avea intensificări pe parcursul zilei.

Pe litoral, urmează o zi plăcută cu mult soare şi briza mării va fi activa. Pe plajă se ating temperaturi de până la 29 de grade şi apa mării va avea 25-26 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 3 zile

 

În Bucureşti, joi aşteptăm vreme frumoasă, dar foarte caldă. Se ating 34 de grade, la umbră şi vântul agita atmosfera.

Ziua de vineri ne-aduce canicula un vânt fierbinte şi o maximă în jur de 36 de grade.

Sâmbăta avem încă o zi caniculară cu 36 de grade în termometre.

Cerul va fi variabil, vântul se va înteţi din când în când iar în noaptea următoare, se vor înregistra 22 de grade.

La munte, miercuri se anunţa vreme frumoasă şi doar prin zona montană din sud-vest mai pot să apară ploi de scurtă durată, spre seară. Vântul va sufla mai tare la altitudini mari.

Vineri după prânz, aşteptam ploi zgomotoase în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul va avea intensificări şi cele mai mari viteze se vor atinge pe creşte

Sâmbăta avem vreme bună în prima parte a zilei însă spre seară se aduna norii şi vor fi averse locale, însoţite de toată suita de fenomene specifice instabilităţii. Vântul va sufla mai tare în zona Carpaţilor Orientali dar şi pe timpul ploilor.

Pe litoral, joi se încălzeşte şi o să avem o zi însorită, cu vânt alert şi până la 30 de grade prin staţiuni.

Iar vineri se face şi mai cald. Temperaturile urcă spre 32 de grade, iar vântul continua să agite atmosfera

Sâmbăta avem încă o zi cu temperaturi ridicate şi un vânt mai insistent. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 32 de grade, iar apa mãrii va avea 26-27 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Vremea azi, 4 august 2020. Prognoza pentru București și țară. Maximele vor atinge 35 de grade
Vremea azi, 4 august 2020. Prognoza pentru București și țară. Maximele vor atinge 35 de grade

Marți avem soare, o amiază călduroasă în majoritatea zonelor şi ceva averse prin Apuseni. 

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.