Vremea azi, 5 aprilie. Nu scăpăm de frig. Temperaturi scăzute pentru această perioadă

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de miercuri ne-aduce mulţi nori şi temperaturi scãzute pentru luna aprilie. Maximele pleacă de la zero grade în Bucovina şi vor ajunge panã la 11 grade, în dealurile sudice.

Ploile apar în sudul tãrii, va ninge pe partea esticã şi la munte, iar în rest, va fi lapoviţă. Vântul suflã tare în jumãtatea esticã, pe unde se pot atinge viteze de 70...75 km/h, dar se înteţeşte şi pe crestele montane, în vest şi în sud-vest.

Vremea în țară

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Atmosfera rămâne închisă, o să plouă şi vântul se înteţeşte pe parcursul zilei. Temperaturile scad faţă de ieri, vor fi cel mult 7 grade, însă din cauza vântului vom resimţi valori mai scăzute de atât.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face mai frig. Maximele NU mai trec de 7 grade şi o să plouă consistent. Vântul sufla cu putere şi sporeşte senzaţia de frig. Pe aici pot fi rafale de 70...75 Km/h.

Citește și
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, urmează o zi neplăcută, cu temperaturi foarte scăzute şi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţa şi ninsoare. Se intensifică şi vântul, iar maximele ajung cu greu pe la 2 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cerul va fi acoperit de nori, o să mai ningă din când în când şi vântul va avea intensificări.

În ţinuturile vestice, atmosferă va fi închisă şi rece. Pe zone restrânse va fi lapoviţă, vântul ramne intens şi va continua să ningă pe la munte. Temperaturile mai scăzute decât ieri se opresc pe la 7 grade la Oradea.

În Transilvania, se anunţă o zi rece şi cel mult 5 grade la amiază. Ninge abundent în zonele de munte, se va depune strat noi de zăpadă şi vântul va viscoli ninsoarea. În rest, o să cadă lapoviţa şi ninsoare.

În sud-vestul ţării, în zonele deluroase temperaturile vor ajunge până la 11 grade Celsius. Predomina vremea închisă, însă precipitaţiile apar doar sporadic. Vântul sufla tare şi poate să ajungă la viteze de 75 km/h.

În ţinuturile sudice, găsim mulţi nori, ploi din loc în loc şi temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă. Vântul rămâne intens şi va spori senzaţia de frig.

Vremea în București

În Bucureşti, atmosfera rămâne închisã şi rece pentru aceastã perioadã. O sã plouã din când în când, vântul va sufla moderat şi se încălzeşte uşor. Dupã prânz, se ating în jur de 9 grade Celsius.

Joi, o să fie foarte frig pentru această perioadă. O să avem o zi mohorâtă, cu ploi slabe şi cel mult 10 grade pe la amiază.
Vineri, atmosfera se menţine închisă şi o să picure trecător. Temperaturile rămân foarte scăzute şi maximă se opreşte pe la 9 grade.

Sâmbătă se anunţă vreme mai bună, se încălzeşte, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit. După prânz se ating 14 grade, vântul va fi activ iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, vor fi 5 grade.

Vremea la munte

La munte, urmeazã o zi cu înnorări şi ninsori abundente. Vântul va avea intensificãri în zonele de creastã, pe unde va sufla cu viteze de 55...65 km/h. Temperaturile din staţiuni, rămân foarte scãzute pentru aceastã perioadã.

Joi, tot vreme închisă, ninsori destul de serioase şi un vânt mai intens la altitudini mari. Temperaturile ramă foarte de scăzute pentru acest moment al anului.

Vineri, ninsorile se domolesc. Vor fi doar fulguieli trecătoare. Frigul persista, iar pe vai şi în depresiuni este posibil să apară ceata.

Sâmbătă se încălzeşte uşor, înnorările persistă şi o să mai vină precipitaţii pe suprafeţe restrânse. Vor predomina ninsorile şi vântul va fi mai activ.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
Citește și...
Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Ce se întâmplă cu temperaturile după vortexul polar
Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Ce se întâmplă cu temperaturile după vortexul polar

Peste România vine un vortex polar care va duce la o scădere a temperaturilor în toată țara, dar până de Paște vremea își va reveni. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște și de Florii în fiecare regiune în parte.  

Recomandări
Momente de groază pentru 229 de pasageri, la bordul Singapore Airlines. Cum a fost posibil ca un om să moară în turbulențe
Momente de groază pentru 229 de pasageri, la bordul Singapore Airlines. Cum a fost posibil ca un om să moară în turbulențe

229 de oameni au trăit momente de groază în avionul cu care zburau către Singapore când acesta a fost lovit de turbulențe severe.  

”Va fi un război în societate, între patroni şi salariaţi”. Avertismentul dur al președintelui Consiliului Fiscal
”Va fi un război în societate, între patroni şi salariaţi”. Avertismentul dur al președintelui Consiliului Fiscal

Eforturile pentru reducerea deficitului bugetar vor duce la ”un război distribuţional în societate, cine să contribuie, cu cât? Între patroni şi salariaţi”, a declarat marți Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

Xonia vrea să dea în judecată Poliția Română, după ce testele au arătat că nu consumase cocaină, așa cum indica drugtestul
Xonia vrea să dea în judecată Poliția Română, după ce testele au arătat că nu consumase cocaină, așa cum indica drugtestul

Cântăreața Xonia, oprită de polițiști în trafic anul trecut, nu era drogată, așa cum arăta testul inițial. Aceasta este concluzia legiștilor, care au contrazis astfel drugtestul agenților de la Rutieră, care indicase un posibil consum de cocaină.