Vremea azi, 4 august 2020. Prognoza pentru București și țară. Maximele vor atinge 35 de grade

04-08-2020 08:37


Marți avem soare, o amiază călduroasă în majoritatea zonelor şi ceva averse prin Apuseni. 

Pe seară şi miercuri noapte, ploile se extind şi vestul ţării şi pot aduce 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, va fi o zi frumoasă, cu cer senin iar atmosfera devine călduroasă după amiază. Temperaturile sunt în creştere faţă de ieri dar nu vor trece de 32 de grade.

Vremea se va încălzi cu 2-3 grade şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Soarele străluceşte toată ziua, iar, la amiază, temometrele vor indica 31 de grade Celsius.

Faţă de începutul săptămânii, în nordul Moldovei şi din Bucovina nu vor fi schimbări majore în ceea ce priveşte vremea: atmosfera se menţine plăcută, nici urmă de nori pe cer iar maximele vor trece rar de 30 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş vremea se va încălzi bine de tot şi temperaturile se vor apropia de pragul caniculei. Sunt puţini nori pe timpul zilei dar se vor înmulţi seara şi noaptea, când apar condiţiile de ploaie.

Azi, în vestul ţării se atinge maxima zilei: 35 de grade vor arăta termometrele şi, în plus, se va resimţi şi un puternic disconfort termic. Vântul va sufla mai tare prin Banat, cu rafale de până la 65 km/h iar, pe seara, vremea devine instabilă şi aduce ploi zgomotoase, care pot strânge până la 25 de litri pe metru pătrat.

În Transilvania, soarele străluceşte cu putere şi aduce o după amiază călduroasă: temperaturile sunt în creştere cu 2...3 grade faţă de ieri şi vor atinge, la umbră, 33 de grade.

În Oltenia vor fi temperaturi similare: 32... 33 de grade Celsius în termometre, atmosferă plăcută şi foarte puţini nori pe cer.

În sudul ţării va fi ceva mai cald. Soarele va străluci toată ziua iar maximele se vor apropia de pragul caniculei în sudul extrem. Vântul va sufla mai tare prin Carpaţii Meridionali, cu viteze la rafală ce vor atinge 65 km/h.

În Bucureşti, marți se face foarte cald şi pe la amiază se ating 32-33 de grade, la umbră.

Se mai încălzeşte şi în zonele de munte. Ziua va fi foarte plăcută şi doar prin Apuseni, după prânz, apar câteva reprize de ploaie. Începând cu orele serii, instabilitatea cuprinde masivele sud-vestice, pe unde vin ploi zdravene, cu tunete, fulgere şi vijelii.

La mare găsim vreme vreme frumoasă, cer senin şi un vânt cu intensificări trecătoare. Temperaturile ajung la valori foarte plăcute: cel mult 27 de grade pe plajă şi în jur de 25 de grade în apa mării.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, urmează două zile cu vreme mai neplăcută, apoi se înseninează din nou. Miercuri se mai răcoreşte puţin. Dimineaţa va fi înnorată, dar cu puţine şanse de ploaie, apoi se înteţeşte vântul şi se înseninează. Va creşte şi nivelul presiunii atmosferice.

Joi prindem vreme mai bună, se mai încălzeşte puţin, vântul se domoleşte, iar în noaptea următoare o să avem în jur de 15 grade.

Vinerii se face şi mai cald, se ating 33...34 de grade la umbră şi nu sunt condiţii de ploaie.

La munte, miercuri se anunţă vreme rece, mai ales noaptea şi dimineaţă. Norii apar trecător, însă ploile nu prea apar. Vântul va fi destul de nervos la mare altitudine.

Joi se încălzeşte şi o să prindem timp frumos. În nordul Orientalilor vor mai fi ceva răbufniri ale vântului, iar pe vai apare ceaţă.

Şi vineri dimineaţă mai apare ceaţă, însă, în ansamblu, vremea va fi plăcută şi caldă, cu ploi sporadice.

Pe litoral, miercuri se mai răcoreşte şi atmosfera revine la normal. Va fi timp frumos, vânt insistent şi maxime de până la 27 de grade.

Joi va fi şi mai bine, se înseninează, vântul rămâne activ, iar nivelul ultravioleletor creşte.

Şi vineri prindem vreme de plajă. Va fi chiar mai cald, norii nu prea apar şi briza va fi intensă.

VIDEO PROTVPLUS.RO