Vremea azi, 31 mai. Prognoza în București și în țară - se răcorește și vin ploile

31-05-2020 11:05


Ploaie

Ziua de duminică ne-aduce soare şi vreme bună în regiunile sudice, însă în nord, vest şi prin centru va fi răcoare şi revin ploile.

Se pot strânge cantităţi mai mari de apă iar în masivele nordice, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţa şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării iar la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 11...12 grade în Maramureş şi 25 de grade în Muntenia.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme bună în ansamblu iar ploile pot să vină doar pe spaţii mici. Vântul va fi insistent, temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi vor ajunge până la 25 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudicã şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită. Se încălzeşte şi aici iar după prânz se ating 24 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă înnorări şi mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. Vântul va avea intensificãri iar temperaturile ajung pinã la 21 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, norii vor fi numeroşi şi vor aduce averse care pot fi însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va avea unele porniri iar termometrele vor indica în jur de 14 grade, valori scãzute pentru finalul lunii Mai!

În vestul ţării vin câteva ploi dar apare şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile scad uşor şi vor ajunge până la 18 grade Celsius.

În Transilvania, se anunţă mai multe perioade cu înnorări şi averse. Vor fi şi scurte momente cu soare, vântul se înteţeşte iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În Oltenia, ne aşteaptă o zi frumoasă cu mult soare. Norii apar destul de rar şi amiaza ne-aduce maxime în jur de 21...22 grade- valori mai scăzute decât în mod obişnuit la această dată.

Şi în sudul ţării, atmosferă va fi însorită însă vântul va avea intensificări. Mai cresc temperaturile şi se vor înregistra 24-25 de grade Celsius.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Luni o să plouă în regiunile intracarpatice şi în Bucovina. În restul tãrii, vin ploi de varã spre searã iar vântul va avea intensificãri la munte, dar şi prin vestul şi sudul tãrii.

Marţi temperaturile se menţin scãzute pentru începutul lunii iunie. O să plouã în sud-vestul, sudul şi centrul tãrii şi pe arii mai restrânse în celelalte zone.

Miercuri se anunţă vreme rece şi instabilã, cam peste tot. Ploile vor veni mai ales sub formã de aversã şi izolat se vor strânge cantităţi mai importante de apã. La munte pe creste, aşteptam lapoviţa şi ninsoare.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, astãzi se încălzeşte şi se ating 24 de grade Celsius, atmosferă va fi însorită însă vântul se înteţeşte şi la rafalã se vor atinge viteze de 45...50 km/h.

Vremea la Munte

 

În zonele de munte, norii vor fi numeroşi şi ploile se vor extinde treptat. În masivele nordice, la altitudini mari vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţa şi ninsoare. Vântul va prinde putere iar pe crestele Carpaţilor Orientali, la rafalã se vor depăşi viteze de 90 km/h. Temperaturile din staţiuni se vor situa sub normalul perioadei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57