Vremea azi, 1 iulie. Prognoza pentru București și țară. În sud revine canicula

01-07-2020 08:30


Astăzi vremea se menține cãlduroasã în majoritatea zonelor iar prin sud revine canicula.

Disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în Câmpia Română și în Lunca Dunării. Atmosfera va fi însorită și doar spre seară se mai adună norii în zonele de munte, pe unde vor aduce ploi în aversă cu fenomene electrice și intensificãri de scurtã durată ale vântului. Maximele termice se vor situa între 27 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 35 de grade în sudul țării.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea și Bărăgan, se face din nou foarte cald și atmosfera devine sufocantă după prânz. Vîntul va fi activ și temperaturile ajung pînă la 34 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi călduroasă. Nu sunt anunțate ploi. Norii vor fi rari pe timpul zilei, iar la amiază vor fi 32-33 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi cu 5...6 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, atmosfera va fi însorită și se încălzește față de ziua trecută. Mai apar câțiva nori, însă doar pe la munte e posibil să plouă spre seară.

Se încălzește și în ținuturile vestice și vremea va deveni călduroasă. Soarele se arată peste tot, iar maximele ajung pe la 32...33 de grade.

În Transilvania se anunță o zi cu mult soare și vreme frumoasă. Pe la munte, din a doua parte a zilei mai vin câteva averse cu fenomene electrice, se încălzește și la amiază vor fi 31 de grade în vestul provinicie.

În Oltenia, avem vreme foarte caldă, puțini nori și maxime de pînă la 34 de grade.

În ținuturile sudice, urmează încă o zi cu mult soare și temperaturi ridicate. În Lunca Dunării, indicele temperatura-umezeală poate depăși pragul critic, de 80 de unități, iar în aceste condiții, căldura va fi și mai greu de suportat.

Vremea în București

 

 

În București, vremea va fi caniculară dupã-amiază, disconfortul termic va crește și maxima se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

Vremea la munte

 

 

Și în zonele de munte, va fi cald și predomină vremea frumoasă. După-amiază, mai apar câțiva nori, însă doar sporadic mai vin câteva averse cu descărcări electrice. Vântul va avea intensificări ușoare la altitudini mari, dar și pe timpul ploilor.

Vremea la mare

 

 

Pe litoral, cerul va fi mai mult senin și vântul activ. Disconfortul termic va crește după prânz cînd se vor atinge temperaturi de pînă la 30 de grade Celsius. Și apa marii va fi caldă, va avea 25 - 26 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

 

Miercuri, vremea se menține călduroasă, iar în regiunile sudice revine canicula și disconfortul termic va fi ridicat. Soarele își va face apariția peste tot și doar pe la munte o să plouă spre seară.

Și joi o să fie foarte cald, iar canicula va afecta sudul și sud-estul țării. Atmosfera va fi sufocantă pe la câmpie, dar prin vest, nord și centru, pe suprafețe mici, vor veni ploi torențiale.

Ziua de vineri ne-aduce atmosferă instabilă în vest, nord, în centru, la deal și la munte. Pe aici, temperaturile scad ușor și apar mai multe reprize cu ploi zgomotoase, destul de abundente. În schimb, în sud și sud-est avem încă o amiază caniculară și se ating 36...37 de grade, la umbră.

Sâmbătă se anunță instabilitate și averse tot prin vestul, centrul și nordul țării, dar și în zonele înalte. În sudul extrem al țării și în sud-est, găsim soare și vreme caniculară iar ploile pot să apară doar pe spații mici.

VIDEO PROTVPLUS.RO