Vremea azi, 3 iunie 2021. Prognoza meteo în București și în țară

Ultima actualizare: 03-06-2021 09:16

Joi, pe partea estică vor fi înnorări persistente, vin şi câteva reprize de ploaie, iar vântul va avea intensificări. În rest prindem vreme mai bună, iar ploile apar sporadic, mai ales în zonele montane.

Maximele se încadrează între 15 şi 24 de grade Celsius.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă închisă şi rece pentru data din calendar. Cerul va fi mai mult noros, o să plouă, e posibil să apară şi fenomene electrice, iar vântul va sufla cu până la 55...70 de km/h.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme mohorâtă, cer acoperit, vânt intens şi vor fi şi câteva reprize de ploaie. Temperaturile se menţin la valori scăzute, iar la amiază nu vor fi mai mult de 20...21 de grade.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina vântul va avea intensificări atât în regiunile mai joase, cât şi în zonele montane, pe unde va depăşi viteze de 80 de km/h. Nu prea zărim soarele, o să picure trecător, iar maximele se opresc la 18...20 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi ceva mai plăcută. Vor fi perioade cu soare, pe la munte o să picure trecător, iar temperaturile ating 19...20 de grade.

În ţinuturile vestice avem vreme frumoasă. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, nu vorbim despre ploi, iar la amiază termometrele vor indica până la 22 de grade Celsius.

În Transilvania o să plouă mai ales în zonele montane, iar la altitudini mari vântul va avea rafale de peste 80 de km/h. În rest, vor fi şi scurte momente însorite, iar maximele pleacă de la 15 grade în depresiuni şi ating 19 grade în vestul provinciei.

În Oltenia găsim vreme destul de bună şi se face mai cald decât ieri. Pe aici se va înregistra maxima zilei: 24 de grade la Drobeta Turnu-Severin, iar în zonele mai înalte s-ar putea să mai vină 2...3 stropi de ploaie.

În ţinuturile sudice zărim şi soarele din când în când, dar temperaturile rămân SUB normalul perioadei şi se opresc la 21 de grade în Lunca Dunării. În estul provinciei se înteţeşte şi vântul, care va sufla cu până la 55 de km/h.

Vremea în Bucureşti


În Bucureşti prindem vreme schimbătoare şi răcoroasă. Norii vin şi trec, s-ar putea să plouă trecător, iar la amiază vom avea cel mult 21 de grade. La noapte scăpăm de ploi, iar spre dimineaţă temperatura coboară până la 9 grade.

Vremea la munte


Şi la munte se adună norii, iar pe spaţii mici apar ploi de scurtă durată. Vântul se înteţeşte, iar pe crestele masivelor sudice şi estice va sufla cu peste 80 de km/h. Temperaturile cresc uşor, dar vremea rămâne răcoroasă.

Vremea la mare

 

La mare soarele se arată trecător, iar din când în când s-ar putea să vină câteva averse slabe. Atmosfera se menţine rece, iar vântul va avea rafale de până la 70 de km/h şi va spori senzaţia de frig. În staţiuni nu vor fi mai mult de 20 de grade, iar apa mării va avea 16...18 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO