Vremea azi, 28 noiembrie. Frig și ceață în cea mai mare parte a țării. Unde va ninge

28-11-2020 08:08


Sâmbătă vremea se răceşte, iar dimineață s-a lăsat ceaţa în cea mai mare parte a ţării. Până acum, au fost emise 14 coduri galbene de ceaţă densă şi vizibilitate redusă.

În Maramureş şi în Transilvania vin ninsori, iar în Banat, în Crisana şi în nordul Moldovei va cădea lapoviţă. Maximele se încadrează între minus 2 grade şi 9 grade Celsius.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi cu Bărăgan s-a lăsat ceața în această dimineaţă, iar toată provincia se află sub cod galben în acest sens, valabil până la ora 10. După ce se risipeşte ceaţa, iese soarele, însă maximele scad cu vreo 5...6 grade faţă de ieri: vor fi 8 grade pe litoral şi doar 4 grade în vestul provinciei.

O situaţie similară găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: după o dimineaţă ceţoasă, soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei, însă şi pe aici vremea va rămâne rece. Din când în când, apar câţiva nori de vreme bună, iar, la amiază, nu vor fi mai mult de 5 grade în termometre.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare, cu ploi la câmpie şi cu lapoviţă sau chiar ninsori la deal şi la munte. Pe parcursul zilei, trecător, se arata şi soarele, iar maximele se opresc şi aici la 5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme mohorâtă şi rece. Va ninge atât la munte, cât şi în zonele joase, iar, izolat, e posibil să se formeze polei. Până atunci, însă, avem ceață dimineaţa, iar judeţul Alba se află sub cod galben până la ora 08:30. Pe-aici, temperaturile rămân modeste şi nu trec de 1 grad Celsius.

În ţinuturile vestice prindem tot vreme închisă: în zonele de câmpie, va cădea lapoviţă şi va fi puţin mai cald: în Banat, maximele urcă până la 3 grade. La munte, în schimb, predomina ninsorile şi va fi mai frig.

În Transilvania, găsim ceaţă în depresiuni, iar în judeţul Harghita este în vigoare un cod galben de ceaţă, până la ora 10. De asemenea, tot pe-aici se anunţă lapoviţă în zonele mai înalte şi ninsori în nord-vestul provinciei. Cu toate acestea, vom avea parte şi de scurte momente însorite, însă, la amiază, nu vor fi mai mult de 3 grade în termometre.

În Oltenia, judeţele Gorj, Olt şi Vâlcea sunt sub cod galben de ceaţă tot până la ora 10. După ce se risipeşte ceața matinală, avem soare pe tot parcursul zilei. Chiar dacă, pe-aici, din când în când, se porneşte vântul, în ansamblu, va fi o zi plăcută, cu maxime ce vor urca până la 8 grade Celsius.

În ţinuturile sudice, dimineaţă este ceaţă în zonele de câmpie, iar în toată provincia este în vigoare un cod galben de ceaţă, valabil până la ora 10. Mai apoi, se anunţă o zi însorită, cu mult soare şi puţini nori. Pe aici, se atinge maxima zilei, de 9 grade Celsius.

Vremea în Bucureşti

 

Aici avem o dimineaţă friguroasă şi ceţoasă - Capitala se află şi ea sub avertizare cod galben de ceaţă, tot până la ora 10. După ce se risipeşte ceaţă, zărim şi soarele din când în când. Totodată, se face mai răcoare că ieri, iar maximele se opresc la 6 grade Celsius. La noapte, minimele ating pragul îngheţului şi se formează, iarăşi, ceaţă.

Vremea la munte

 

La munte, vremea se răceşte, iar în masivele vestice şi nordice va ninge slab. În rest, prindem o zi însorită, iar ninsorile apar doar pe spaţii mici.


VIDEO PROTVPLUS.RO