Vremea azi, 25 iunie. Temperaturile scad din nou, zonele afectate de ploi și furtuni

×
Codul embed a fost copiat

Joi, situaţia meteo nu se îmbunătăţeşte deloc. O să mai plouă în reprize scurte, dar abundente, se pot strânge 30...60 l/mp, iar instabilitatea va fi mai pronunţată în sud, centru şi vest.

Vedem şi soarele din când în când, dar maximele scad şi vor fi de la 19 grade în depresiuni, la 28 de grade în vestul Olteniei.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Bărăgan şi Dobrogea. Prindem şi un pic de soare astăzi, însă va fi mai răcoare ca ieri şi norii vor lăsa ploi abundente. Şi peste noapte mai ploua în câteva reprize.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se răcoreşte uşor. Avem instabilitate persistentă, vin şi ploile pe parcursul zilei, dar la noapte se înseninează.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosfera schimbătoare, temperaturi mai modeste decât în weekend şi două, trei serii de averse.

Vreme cam neplăcută o să avem şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Mai ploua şi pe aici, se adună cantităţi mari de apă şi nu sunt excluse nici vijeliile.

Vremea se răcoreşte şi în ţinuturile vestice, aversele apar frecvent de-a lungul zilei şi se pot strânge 30 l/mp. Aşteptăm şi fenomene agresive, ca grindină, vijeliile şi ploile torenţiale.

În Transilvania se răcoreşte şi se menţine atmosfera instabilă. Ploile vor fi consistente şi se pot acumula cantităţi mari de apă într-un timp foarte scurt.

În Oltenia, va fi destul de plăcut la amiază, dar nu scăpăm de ploi nici pe aici. Maximele scad cu vreo două grade faţă de ieri, minimele rămân agreabile.

Şi în ţinuturile sudice prindem vreme cam amestecată. Vor fi nori mulţi pe parcursul zilei, o să plouă zdravăn din când în când, însă vedem şi soarele între două averse.

Vremea la București

În Bucureşti, cam aceeaşi situaţie. Vreme schimbătoare, câteva ore cu soare şi ploi de scurtă durată, torenţiale şi zgomotoase. Presiunea atmosferică rămâne scăzută, iar maximă abia atinge 24...25 de grade.

Vremea la munte

La munte, săptămâna începe cu o răcorire uşoară şi cu ploi serioase. Aşteptam averse, cu toată suita de fenomene extreme: răbufniri ale vântului, grindină, ploi torenţiale.

Vremea la mare

Pe litoral, săptămână se desfăşoară sub semnul instabilităţii, dar se arata şi soarele printre picături. Astăzi, se anunţă vreme răcoroasă, va ploua în mai multe reprize şi se pot produce vijelii şi pe aici. Apamarii începe să se încălzească în staţiunile nordice.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

 

 

În Bucureşti, vineri scăpăm de ploi şi se mai încălzeşte puţin. Temperatura urca spre 30 de grade, norii apar destul de rar şi vântul adie plăcut.

Sâmbătă rămânem cu vremea frumoasă şi se face mai cald. Se vor atinge 32 de grade la umbră.

Şi duminica o să avem soare, câţiva nori şi amiază călduroasă, cu 33 de grade în termometre.

La munte, vineri avem încă o zi cu vreme instabilă. Ploile vin în reprize scurte, dar destul de violente şi mai pot lăsa cantităţi importante de apă.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, dar mai vin ceva averse, cu tunete, fulgere, poate şi grindină.

La fel va fi şi duminica: vreme schimbătoare, mai multe reprize de ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

La mare, vineri se îndreaptă vremea şi o să avem o zi destul de însorită, cu vânt activ şi până la 27 de grade prin staţiuni.

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme frumoasă şi în uşoara încălzire. Pe plajă vor fi şi 28 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Şi duminica avem o zi însorită şi caldă. Norii apar destul de rar; briza rămâne activă, iar maximele din staţiuni ajug pe la 29 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Vremea azi, 24 iunie. Unde vor fi ploi și descărcări electrice și unde se vor atinge 30 de grade
Vremea azi, 24 iunie. Unde vor fi ploi și descărcări electrice și unde se vor atinge 30 de grade

Miercuri, avem tot vreme instabilã, perioade cu ploi abundente, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.