Vremea azi, 24 august. Zonele în care se anunță grindină și vijelii

Ultima actualizare: 24-08-2021 09:09

Astăzi atmosfera devine instabilă în vest, în nord, în centru și la munte, pe unde se și răcorește. Ploile pot aduce peste 20-40 de litri de apă pe metru pătrat. În rest avem vreme frumoasă, cu temperaturi de până la 34 de grade în sud și în sud-vest.

În Dobrogea și cu Bărăgan se anunță o zi însorită, cu cer senin. Vor fi 26 de grade la malul marii și 31-32 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem vreme frumoasă. Cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei, nici vântul nu pune probleme. Maximele se opresc la 30-31 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, instabilitatea crește treptat, iar pe seară și la noapte o să plouă destul de mult. Până atunci avem soare, câțiva nori, iar la câmpie se anunță o amiază călduroasă, cu 30 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme instabilă. Aversele pot lasă în urmă peste 40 de litri de apă pe metru pătrat și vor fi însoțite de fenomene electrice, vijelii și căderi de grindină. Totodată, pe-aici se răcorește simțitor.

Căldură se mai domolește și în ținuturile vestice, pe unde astăzi nu vor fi mai mult de 27 de grade. În plus, sunt anunțate ploi zgomotoase și abundente, care vor aduce 20-40 de litri de apă pe metru pătrat și nu e exclus să cadă grindină și să se producă vijelii.

În Transilvania, aversele apar mai întâi pe partea vestică, dar pe seară și la noapte ploile ajung și în restul provinciei. Se pot strânge cantități mari de apă, iar temperaturile se opresc la 27-28 de grade.

În Oltenia se anunță o zi însorită și călduroasă, însă mai către seară vin și câteva averse, în special în zonele mai înalte. În zona Drobeta-Turnu Severin, maximele se apropie de pragul caniculei.

Și în ținuturile sudice va fi foarte cald, mai ales în Lunca Dunării, pe unde va fi senin, iar temperaturile urcă până la 34 de grade. Norii apar sporadic, pe la deal și pe la munte, însă condițiile de ploaie sunt reduse.

Vremea Bucureșți

În Bucureșți avem cer curat și o amiază călduroasă, cu 33 de grade la umbră. Noaptea ne aduce tot vreme bună și o minimă de 19 grade în centru și 16 grade la marginea orașului.

Vremea la munte

La munte găsim multă instabilitate, averse torențiale însoțite de tunete și fulgere, dar și condiții de grindină și de vijelii. În intervale scurte de timp se pot strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Vremea la mare

Pe litoral se anunță o zi frumoasă, cu cer senin și un vânt ceva mai intens după-amiază. În stațiuni vor fi până la 28 de grade, iar apă marii va avea în jur de 23 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO