Vremea azi, 22 iunie. Zonele în care sunt anunțate ploi, grindină și vijelii

×
Codul embed a fost copiat

Luni avem instabilitate şi ploi în majoritatea zonelor tãrii. Pe parcursul zilei vor fi mai multe serii de averse, descărcări electrice şi chiar grindină şi vijelii.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, marți dimineață, cod portocaliu de ploi torențiale în județul Neamț, în zona de munte de peste cota 1800 m.

Se vor semnala averse torențiale ce vor totaliza 35...40 l/mp. Sunt vizate localitățile Bicaz, Pângărați, Crăcăoani, Bicaz-Chei, Poiana Teiului, Gârcina, Bicazu Ardelean, Hangu, Tarcău, Alexandru cel Bun, Tașca, Ceahlău, Grințieș, Negrești.

În țară, intervale scurte de timp sau prin acumulare se pot strânge 40 l/mp iar la amiază se vor situa între 21 şi 29 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în sudul ţării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune


În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţa mai multe perioade cu ploi consistente pe parcursul zilei. Vântul va creşte în intensitate pe timpul ploilor, apare şi soarele temporar iar temperaturile urcã panã la 27-28 de grade.

Citește și
Mai multe străzi și pasaje au fost inundate, în București
Furtuna a făcut ravagii în București și Ilfov. Pasaje, intersecții și bulevarde, inundate
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În Moldova sudicã şi în nordul Munteniei, gãsim atmosferã instabilã şi mai multe reprize cu ploi zgomotoase.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţa o zi cu mulţi nori. Vor fi perioade cu ploi torenţiale şi fenomene severe, cãderi de grindinã şi vijelii. Hidrologii anunţa probleme pe unele râuri din zona iar maximele ajung până la 26 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, urmează o zi cam neplăcută cu înnorări, averse.
şi descãrcãri electrice. Se pot strânge cantităţi mai însemnate de apã şi vântul va avea unele porniri în timpul ploilor. Se incazlzeste şi după prânz vor fi 26-27 de grade în Maramureş.

Ploile vor udă şi ţinuturile vestice. Vorbim tot despre averse serioase, cu descãrcãri electrice şi intensificãri de vânt. Este risc de inundaţii pe râurile din zonã, iar temperaturile se opresc pe la 25...26 de grade.

Instabilitatea va fi ridicată şi în Transilvania. Aşteptam ploi abundente care vor fi însoţite şi de fenomene agresive: rãbufniri ale vântului, descãrcãri electrice şi vijelii. Şi pe râurile de aici sunt posibile inundaţii iar maximele termice în creştere faţă de ieri vor ajunge până la 26 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, ne aşteaptă o zi cu înnorări averse mai consistente în zonele înalte. Vor fi şi perioade cu soare pe parcursul zilei şi mai cres temperaturile.

Şi în ţinuturile sudice o să mai plouã din când în când, dar zãrim şi soarele printre nori. În Lunca Dunãrii, predomina vremea frumoasă şi se vor atinge 28-29 de grade.

Vremea în București

În Bucureşti, zărim soarele în prima parte a zilei însă mai târziu, se înmulţesc norii şi aşteptam alte averse cu descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi e posibil să cadă grindinã. Maximă termică se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Vremea la munte

În zonele de munte, se încălzeşte uşor însă vremea va fi instabilă şi vin alte averse care pot fi torenţiale. Se vor acumula 30 de litri de apã pe metru pãtrat şi s-ar putea să cadã grindinã.

Vremea pe litoral

Pe litoral, va fi vreme bunã în prima parte a zilei, însă dupã prânz se-adunã norii, va ploua
trecãtor şi vântul se va înteţi pe timpul ploilor. Prin staţiuni se ating 24...25 de grade, iar apa mãrii va avea 22-23 de grade.

Prognoza meteo în următoarele zile

 

În Bucureşti, ziua de marți ne-aduce atmosferã schimbătoare, înnorări şi ploi de scurtã duratã, dar zgomotoase şi abundente.

Miercuri nu scăpăm de instabilitate şi ploi. Aversele vor veni mai ales cu tunete, fulgere şi rafale de vânt iar maximă va ajunge pe la 28 de grade.

Joi avem soare în primele ore ale zilei însă spre seară vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi maximã va fi de 28...29 de grade.

În zonele de munte, marți, ploile apar mai mult după prânz şi vor fi din nou averse torenţiale, cu fenomene destul de agresive.

Miercuri vremea se îmbunează. Mai vin câteva averse în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali dar vom avea şi soare pe parcursul zilei.

Joi vremea va fi schimbătoare şi după prânz aşteptam ploi cu descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Valorile termice vor creşte uşor.

Pe litoral, marți nu scăpăm de instabilitate. Aversele revin la apropierea serii şi vor fi însoţite de vânt intens, descãrcãri electrice, poate şi grindină.

Miercuri se anunţa soare în prima parte a zilei, mai târziu se adunã norii şi vin alte ploi zgomotoase.

Joi se încălzeşte şi vor domina perioadele cu soare. Norii apar în treacăt dar şansele de ploaie vor fi reduse. Briza mării va adia plăcut şi temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
România, sub cod portocaliu de ploi torenţiale. Zeci de localități au fost inundate
România, sub cod portocaliu de ploi torenţiale. Zeci de localități au fost inundate

Imediat ce expiră o avertizare de vreme rea, meteorologii emit altele noi, aşa că România este constant ameninţată de puhoaie în ultimele zile.

Furtuna a făcut ravagii în București și Ilfov. Pasaje, intersecții și bulevarde, inundate
Furtuna a făcut ravagii în București și Ilfov. Pasaje, intersecții și bulevarde, inundate

O furtună puternică adusă de un cod portocaliu de vreme rea s-a abătut peste București, în ultima oră. Apele au inundat numeroase pasaje, intersecții și bulevarde importante.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.