Căldura se mai domolește, miercuri, în sudul țării, pe unde marți a fost caniculă și s-au resimțit aproape 40 de grade.  

Ziua de miercuri ne aduce vreme frumoasă, câțiva nori de ploaie în nord-est și un vânt puternic în zona Moldovei. Maximele pornesc de la 23 de grade în depresiuni și în Bucovina, și ajung pe la 32 de grade în sudul țării.
 

Vremea în țară
 

În Dobrogea și în Bărăgan găsim atmosferă însorită și un vânt destul de activ, cu viteze mai mari pe litoral. La capitolul temperaturi stăm mult mai bine decât marți, când a fost caniculă în zona Bărăganului. Maximele se opresc pe la 30 de grade.

Temperaturile scad și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. După cele 34-35 de grade de marți, miercuri vom avea cel mult 28-29 grade, soare, câțiva nori și un vânt cu intensificări trecătoare.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vântul o să bată tare, cu 55-75 Km/h și a fost emis un cod galben în acest sens. Pe aici s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată, iar maximele se vor opri pe la 25-26 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasă, puțini nori și temperaturi agreabile, de 25-26 de grade. La noapte se face cam răcoare și vor fi 10-11 grade.

În vestul țării ne-așteaptă o zi destul de plăcută, cu soare și cel mult 30 de grade în Banat. După lăsarea nopții, se înnorează și apar ceva averse cu descărcări electrice.

În Transilvania avem o dimineață cam rece în depresiuni. Apoi, soarele încălzește treptat atmosfera, dar temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca marți, când au fost 30 de grade în vestul provinciei. Nu sunt anunțate ploi, dar vântul mai are unele intensificări pe parcursul zilei.

Temperaturile scad și în zona Olteniei, însă vântul rămâne destul de activ și aici. Vor fi în jur de 30-31 de grade pe la amiaza, iar la noapte o să vină câteva ploi zgomotoase, mai ales în vestul provinciei.

Căldura se domolește și în ținuturile sudice, pe unde marți aerul a fost foarte greu de respirat. Maximele se opresc pe la 32 de grade și șansele de ploaie sunt egale cu zero.
 

Vremea în București
 

În București scăpam de caniculă și o să avem o zi însorită și o amiază destul de caldă, cu vânt activ și 32 de grade, la umbră. Urmează o noapte liniștită și 17 grade în centru și vreo 12 grade la marginea orașului.
 

Vremea la munte

 

La munte găsim vreme frumoasă, dar se face mai răcoare decât marți. În masivele estice se mai adună norii și e posibil să picure trecător, iar vântul sufla mai tare pe crestele Carpatilor Meridionali și Orientali. La noapte, instabilitatea crește în Munții Banatului și în vestul Meridionalilor.

Vremea la mare
 

Pe litoral, atmosfera se menține însorită, dar vântul are intensificări susținute și ajunge la viteze de 55-70 km/h. Temperaturile, mai scăzute decât marți, se opresc pe la 26-27 de grade pe plajă, iar apa mării are 22-23 de grade.