Vremea azi, 21 septembrie. Soare şi atmosferă plăcută în toată ţara

21-09-2020 07:40


Luni avem soare şi atmosferă plăcută în toată ţara. În sud-est mai apar câţiva nori, dar în rest cerul va fi curat şi vântul se va înteţi trecãtor în sudul Banatului şi în zona Meridionalilor.

Maximele termice se vor situa între 22 şi 28 de grade Celsius. Cele mai scăzute valori se vor înregistra pe litoral.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul găsim soare şi atmosferă plăcută iar vântul va fi mai activ la malul mării. Se încălzeşte şi maximele vor ajunge până la 27 de grade în Bărăgan.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, iar temperaturile urcă spre 27-28 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă şi temperaturi cu 3..4 grade peste cele de ieri.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. La amiază se vor înregistra temperaturi de până la 27 de grade în Maramureş!

În vestul ţării, vremea se menţine frumoasă. O să avem soare, câţiva nori de vreme bună şi mai cresc temperaturile. După prânz se vor înregistra în jur de 27 de grade, iar vântul se va înteţi în sudul Banatului.

În Transilvania, acum dimineaţă este frig mai ales în depresiuni, pe unde este şi ceaţă. Mai târziu, soarele se arata peste tot, se încălzeşte treptat şi la amiază se ating 26 de grade în vestul provinciei. Vântul va avea intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali.

În sud-vestul ţării, ne aşteaptă o zi frumoasă şi se mai încălzeşte puţin faţă de ieri. Norii apar destul de rar şi amiaza ne-aduce maxime de cel mult 27 de grade - valori mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată.

În sudul ţării, se anunţă soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici iar maximele urcă spre 27-28 de grade Celsius.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, astăzi vremea va fi frumoasã se încălzeşte uşor şi maximă va ajunge pe la 27 de grade, o valoare ridicată pentru luna septembrie.

Vremea la munte

 

Şi în zonele de munte, se anunţă vreme frumoasã cu cer mai mult senin şi intensificări ale vântului în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Temperaturile din staţiuni cresc faţă de ziua trecută.

Vremea la mare

 

Pe litoral, urmează o zi plăcută cu soare, atmosferă plăcută şi un vânt mai activ. Va continua să se încălzească şi se ating 24 de grade pe plajă şi 22 de grade în apa mării.

Prognoza pentru următoarele zile

 

Marți ne-aşteaptă o zi foarte plăcută şi mai caldă decât ar fi normal. Vântul mai are unele intensificări în zonele montane şi în Moldova.

Miercuri se face foarte cald în Lunca Dunării, pe unde se ating chiar şi 31 de grade. Se anunţă vreme bună în ansamblu şi doar prin vestul ţării se mai aduna norii şi vin ploi de scurtă durată. Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului şi în Moldova.

Joi se mai încălzeşte puţin şi vremea va deveni cãlduroasã în regiunile sudice. Prin vestul, nord-vestul şi centrul tãrii, sunt posibile ploi sporadice.

VIDEO PROTVPLUS.RO