Vremea azi, 21 ianuarie. Temperaturile scad. În vest și sud-vest va ploua

×
Codul embed a fost copiat

Şi astăzi avem vreme caldă pentru luna ianuarie, deşi temperaturile scad faţă de ieri. O să plouă în vest şi sud-vest.

Şi astăzi avem vreme caldă pentru luna ianuarie, deşi temperaturile scad faţă de ieri. O să plouă în vest şi sud-vest. Pot să apară câţiva stropi de ploaie şi în celelalte zone, iar pe la munte mai vin ceva ninsori. Maximele pleacă de la 2...3 grade în vestul României şi pot atinge 15...16 grade în sud-estul extrem.

Vremea în România

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera însorită, vânt activ şi temperaturi cu 3...4 grade mai scăzute decât ieri. Vremea rămâne însă mult mai caldă decât ar fi normal. Maximele ajung la 15...16 grade în zona Bărăganului, iar la noapte apar şi ceva ploi.

Vremea se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. După cele 17...18 grade înregistrare ieri, astăzi vor fi 11...13 grade, însă şi acestea sunt valori foarte ridicate pentru dată din calendar. Se înnorează din când în când şi este posibil să plouă, mai ales după lăsarea nopţii.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim atmosfera schimbătoare, câteva ploi slabe la începutul zilei şi un pic de soare mai târziu. Se face mai cald decât în mod obişnuit şi temperaturile urcă până la 11 grade.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi cam mohorâtă, cu temperaturi mai modeste şi cel mult 8 grade la Bistriţa. S-ar putea să plouă şi aici, iar dimineaţa aduce puţină lapoviţă în Maramureş.

În vestul ţării este mai frig decât în celelalte regiuni. De fapt, aici găsim temperaturi mai potrivite pentru dată din calendar, în jur de 2...3 grade în zona Banatului. Acum este un pic de ceaţă pe la câmpie, iar pe parcursul zilei apar şi ceva ploi.

În Transilvania, temperaturile scad faţă de ieri, dar încă avem valori neobişnuit de mari pentru acesta perioadă. Vor fi 10 grade în Braşov şi 9 grade la Miercurea Ciuc. O să plouă în vestul provinciei, iar în zonele de munte vor domina ninsorile.

În Oltenia avem o dimineaţă însorită, dar mai târziu se înnorează şi se întorc ploile. Temperaturile se menţin peste limitele normale şi ajung pe la 10 grade la Râmnicu Vâlcea.

În ţinuturile sudice o să fie şi mai cald. Se vor atinge 14...15 grade în Lunca Dunării. Acum este ceaţă în unele zone, iar în judeţul Argeş avem un cod galben de ceaţă densă, valabil până la ora 10. Mai pe seară cresc şansele de ploaie.

Vremea în București

În Bucureşti, temperaturile scad faţă de ieri, când s-au atins 16 grade. Astăzi maximă se opreşte pe la 12 grade, dar şi aceasta este o valoare potrivită pentru lună Martie. O să avem o zi destul de însorită, un un pic de vânt şi înnorări în orele serii. La noapte este posibil să plouă şi minimă ajunge la 7 grade.

Vremea rămâne caldă şi duminică. Dimineaţa s-ar putea să fie ceaţă sau nori de joasă altitudine. Apoi se arată soarele, atmosfera devine plăcută şi temperatura urca din nou până la 9 grade.

Luni se mai încălzeşte puţin şi maximă ajunge pe la 9 grade. Vântul devine mai insistent, iar la începutul zilei mai apar ceva înnorări şi condiţii de ceaţă.

Şi marţi o să fie cald pentru această perioadă, dar se schimbă vremea: se înnorează şi o plouă. Se vor înregistra 10 grade pe la amiază şi 4...5 grade în noaptea următoare.

Vremea la munte

Şi la munte se mai răceşte puţin, dar temperaturile se menţin peste valorile normale. Mai vin ceva precipitaţii, îndeosebi ninsori. În masivele sudice se vor acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul mai are unele intensificări în zonă înaltă din Carpaţii Meridionali, însă nu mai ajunge la viteze mari.

Duminică avem vreme schimbătoare şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal.
Maine-noapte se porneşte vântul, iar pe creşte o să bată tare, cu peste 70...80 Km/h.

Vremea rămâne caldă şi luni. Precipitaţiile se extind în orele serii. Vor cuprinde Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi vor aduce peste 15...20 de litri de apă pe metru pătrat.
În zonele montane înalte o să ningă şi o să fie viscol.

Ziua de marţi aduce vreme închisă şi ninsori în majoritatea masivelor. Se va depune strat de zăpadă, iar vântul va sufla mai tare pe creşte. Temperaturile încep să scadă, dar se menţin
peste valorile normale la această dată.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Vreme la extreme, în România. La poalele munților este primăvară, iar pe culmi este iarnă
Vreme la extreme, în România. La poalele munților este primăvară, iar pe culmi este iarnă

Iarna aceasta ne confruntăm cu fenomene cu totul neobișnuite. În vreme ce la poalele munților e primăvară, pe culmile Carpaților Medidionali s-a dezlănțuit urgia.  

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu bicul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu bicul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.