Vremea azi, 21 februarie. Temperaturile cresc în cea mai mare parte a țării

21-02-2021 09:40


Duminică, 21 februarie, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii în zonele joase de relief din sud şi parţial în est şi în centru, unde, izolat, vor fi condiţii de burniţă.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în estul Transilvaniei şi 4 grade în Dealurile de Vest. Local va fi ceaţă, mai ales dimineaţa şi noaptea şi în special în regiunile extracarpatice şi în depresiuni.

Presiunea atmosferică va scadea usor dinspre nord, insa tot la valori inalte - de regim anticiclonic.

București

Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei şi spre sfârşitul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2...-1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească spre -4 grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferică va scadea usor.

Luni, 22 februarie

Ziua vremea va devenit deosebit de caldă pentru această dată, dar noaptea valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul şi spre sfârşitul intervalului, pe alocuri în sud, est şi centru vor fi nebulozitate joasă şi ceaţă, dimineaţa posibil asociate izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat.
Presiunea atmosferică va creste dinspre sud.

București

Ziua vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată, dar noaptea temperatura va fi apropiată de media climatologică. Cerul va fi mai mult senin, excepţie făcând primele şi ultimele ore ale intervalului, când probabilitatea pentru nori joşi şi ceaţă va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de 0...1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -2 grade. Presiunea atmosferică va creste.

Marți, 23 februarie

Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în zonele de deal şi de munte; excepţie vor face areale restrânse din Transilvania şi Oltenia, în condiţii de ceaţă mai persistentă, dar şi zona deltei, unde valorile termice la amiază vor fi doar uşor peste cele normale; astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade. La începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă şi va fi nebulozitate de plafon jos. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 5...6 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul zilei şi din nou spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă de 1...2 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Miercuri, 25 februarie

Deşi valorile termice diurne vor fi în scădere, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor ţării, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 6 şi 14 grade şi minime între -2 şi 7 grade, în marea lor majoritate. Cerul va avea înnorări în estul şi sud-estul teritoriului unde pe alocuri va ploua slab; în restul ţării cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în zonele joase vor fi nori de plafon jos sau ceaţă şi izolat posibil burniţă, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă şi pe spaţii mici şi trecător în regiunile estice.

București

Deşi valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări la începutul zilei şi noaptea când vor fi şi condiţii de ceaţă şi burniţă, iar în restul timpului va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9...11 grade, iar cea minimă de 1...4 grade.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO