Vremea azi, 20 septembrie. Temperaturile scad, iar la munte ninge

ninsoare
StirilePROTV

Ziua de marți aduce atmosferă închisă şi ploi în zona intracarpatică şi la munte, dar şi lapoviţă şi ninsoare la altitudini mari. În rest, vremea este destul de bună şi maxime de la 10 grade în Transilvania, până la 22 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan atmosfera se menţine însorită toată ziua, dar se răcoreşte faţă de luni. Vor fi cel mult 20-21 de grade, iar vântul va avea unele intensificări, îndeosebi pe litoral.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă şi poate câţiva nori de ploaie prin Moldova. Se face mai răcoare decât ar fi normal la această dată. Luni au fost 22 de grade, marți maximele se opresc pe la 18-19 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi cam mohorâtă, cu ploi slabe în unele zone şi temperaturi modeste, comparabile cu cele de luni. Vor fi cel mult 18 grade pe la amiază şi 6-7 grade după lăsarea nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme foarte rece pentru acest moment al anului şi în jur de 12-13 grade după prânz. Atmosfera se menţine închisă şi vin alte ploi, pe suprafeţe mari. La noapte cerul se degajează treptat.

Şi în vestul ţării va fi mult mai frig decât în mod obişnuit. Maximele ajung cu greu la 16-17 grade; norii persistă şi o să plouă din când în când. Mai vin ceva ploi şi după lăsarea nopţii şi temperaturile coboară până la 6-7 grade.

În Transilvania avem vreme destul de neplăcută, ploi frecvente şi lapoviţă şi ninsoare în zonele mai înalte de munte. Atmosfera se menţine rece şi aici, iar pe creste se porneşte vântul şi ajunge la viteze de 60...80 Km/h.

În Oltenia prindem vreme destul de frumoasă, dar cu temperaturi mai potrivite pentru o zi de Octombrie: 18-19 grade. Vântul devine mai insistent, iar în zone deluroase e posibil să picure trecător.

În ţinuturile sudice găsim soare cu nori şi poate câţiva stropi de ploaie în dealurile Munteniei. Se intensifică puţin vântul, iar temperaturile pierd 2-3 grade faţă de luni şi se opresc la 22 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

Şi în Bucureşti se face mai răcoare şi vor fi cel mult 21 de grade pe la amiază. O să avem o zi însorită, cu vânt activ şi ceva înnorări după amiază. Urmează o noapte cam rece, cu o minimă de 7-8 grade.

Vremea la munte

La munte găsim atmosferă închisă, frig şi multe ploi. La altitudini mai mari de 1.500 de metri o să fie lapoviţă sau o să ningă. Vântul bate mai tare pe creşte şi ajunge la viteze de 80 Km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, miercuri se mai răceşte puţin şi vor fi cel mult 20 de grade. Spre seară se adună norii şi s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată, iar miercuri-noapte se vor atinge 5 grade la marginea oraşului.

Ziua de joi, aduce atmosfera schimbătoare, înnorări, poate şi câteva ploi slabe, trecătoare. Vremea rămâne rece pentru acest moment al anului şi maximă nu trece de 19 grade.

Vineri: tot vreme rece, temperaturi de octombrie şi condiţii de ploaie slabă pe parcursul zilei.

La munte, pentru mâine se anunță cer acoperit, precipitaţii sub toate formele şi un vânt mai intens pe crestele montane. Temperaturile rămân foarte scăzute pentru această perioadă.

Joi se anunţă încă o zi foarte rece, cu ploi ceva mai serioase; lapoviţă şi ninsoare, la altitudini mari. Vântul se intensifică în masivele sud-vestice, iar în unele zone poate să apară ceață cu depunere de chiciură.

Frigul persistă şi vineri. Norii mai aduc ceva precipitaţii, de această dată slabe, iar vântul suflă mai tare pe creste.

Citește și...
Cod galben de ploi însemnate cantitativ în 14 judeţe, până marţi seară
Cod galben de ploi însemnate cantitativ în 14 judeţe, până marţi seară

Meteorologii anunţă cod galben de ploi însemnate cantitativ în 14 judeţe, până marţi seară. Cantităţile de apă pot ajunge şi la 50 de litri pe metru pătrat.

 

Vremea azi, 26 septembrie. Temperaturile continuă să crească, iar în sud-est se ating 29 de grade
Vremea azi, 26 septembrie. Temperaturile continuă să crească, iar în sud-est se ating 29 de grade

Luni temperaturile continuă să crească, iar în sud-est se ating 29 de grade Celsius. Dimineață plouă puțin în vest și în nord-vest, însă după-amiază vin averse în jumătatea vestică și se vor strânge cantități mai importante de apă.

Vremea azi, 25 septembrie. Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 25 septembrie. Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării

Avem o zi frumoasă cu soare în cea mai mare parte a țării. Doar în vest și în nord-vest mai apar câțiva nori și izolat s-ar putea să plouă puțin. Maximele se vor situa între 18 grade în depresiuni și 26 de grade în Lunca Dunării.  

Recomandări
Unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Timișoara, prins în flagrant când lua mită. Suma imensă primită pentru o operație
Unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Timișoara, prins în flagrant când lua mită. Suma imensă primită pentru o operație

Este din nou scandal în lumea medicală. Unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Timișoara, șeful secției de chirurgie de la ''Institutul de Boli Cardio-vasculare'', ar fi fost prins în flagrant în timp ce ar fi luat mită pentru o operație.

Vladimir Putin i-a oferit cetățenie rusă lui Edward Snowden. Reacția SUA
Vladimir Putin i-a oferit cetățenie rusă lui Edward Snowden. Reacția SUA

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a acordat, luni, cetățenia rusă lui Edward Snowden, la nouă ani după ce a dezvăluit secrete ale Agenției Naționale de Securitate (NSA).

Cum ar putea răspunde Occidentul dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina. Explicațiile unui fost comandant NATO
Cum ar putea răspunde Occidentul dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina. Explicațiile unui fost comandant NATO

Care ar putea fi răspunsul Occidentului dacă Rusia va decide să folosească arme nucleare în războiul din Ucraina. Explicațiile generalului în rezervă Mircea Mândrescu, fost comandant în structurile de comandă NATO.