Vremea azi, 20 noiembrie. Vânt și precipitații în majoritatea regiunilor țării

Ultima actualizare: 20-11-2020 09:03

Vremea azi, 20 noiembrie. Vineri se răceşte, iar precipitaţiile vin în vestul, nordul şi centrul tãrii şi izolat în celelalte zone. La munte va ninge, dar în rest vor predomina ploile şi se pot depãşi 20 l/mp.

Vântul va avea intensificãri, mai ales în regiunile vestice şi în cele nord-estice, cu viteze de 40-50 km/h, iar la munte pe creste va fi viscol. Maximele termice se vor situa între 4 grade în depresiuni şi 11 grade în regiunile sudice.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă în orele dimineţii şi mulţi nori pe parcursul zilei. Vântul va fi activ şi în termometre se ating 10-11 grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, la începutul zilei se anunţa ceață, însă mai târziu apare şi soarele. Vântul se înteţeşte şi maximele ajung ca şi ieri pe la 8-9 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim mulţi nori şi ploi pe parcursul zilei. Vântul va avea răbufniri, se pot atinge viteze de 50 km/h, iar temperaturile scad uşor.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, aşteptăm o zi neplăcută cu înnorări şi mai multe reprize de ploaie. Joi în Maramureş au fost 10 grade, însă vineri vor fi cel mult 7 grade.

În ţinuturile vestice avem ceaţă în primele ore ale zilei, înnorări persistente şi ploi cam peste tot. Vântul se înteţeşte cu viteze de 40-50 km/h iar temperaturile scad cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În Transilvania, avem o dimineaţă rece, cu ceață, mai ales în depresiuni. Pe timpul zilei norii vor fi numeroşi şi o să plouă şi se pot strânge 10-20 l/mp. La munte va ninge mai consistent în zona Meridionalilor, iar la altitudini mari vântul va sufla tare cu peste 70 km/h şi ninsoarea va fi viscolita. Maximele termice ajung până la 8 grade Celsius.

În sud-vestul ţării, va fi şi vineri destul de înnorat, însă precipitaţiile apar spre seară şi la noapte. Se răceşte uşor şi vor fi cel mult 10 grade.

Şi în ţinuturile sudice mai apar ceva înnorări, poate şi câţiva stropi de ploaie. Zărim şi soarele pe parcursul zilei şi după prânz vor fi 10-11 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

În Bucureşti, ziua de vineri ne-aduce vreme închisă şi o maximă de 10 grade Celsius. La noapte, aşteptăm ploi slabe şi vântul va avea intensificări cu viteze de 35-45 km/h.

Sâmbătă se răceşte. O să avem o zi urâtă cu mult nori şi ploi temporare. Spre seară cerul se degajează treptat şi vântul va sufla moderat. Se răceşte, maximă va ajunge pe la 6 grade iar la noapte vor fi -2 grade în zona centrală însă la marginea oraşului vor fi -4 grade.

Duminică se arată soarele, însă avem atmosferă destul de rece, vânt activ şi cel mult 8 grade pe la amiază. În noaptea următoare, temperatura coboară uşor SUB pragul îngheţului şi ajunge pe la -2 grade.

Luni temperaturile cresc şi se apropie de normalul perioadei. Vor fi înnorări dar şi perioade cu soare iar vântul se menţine activ. Se încălzeşte şi maximă mă ajunge pe la 10 grade iar minimă pe la 3 grade.

Vremea la munte

 

La munte se răceşte şi vor fi înnorări şi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Va ninge mai consistent în Carpaţii Meridionali, iar vântul se va înteţi la altitudini mari, cu viteze de peste 70 km/h şi ninsoarea va fi viscolita.

Sâmbătă, temperaturile continuă să scadă. Mai vin câteva ninsori slabe în zona Meridionalilor şi vântul suflă tare pe creste.

Duminică avem vreme frumoasă, dar rece. Vântul are intensificări în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, pe unde zăpada depusă va fi spulberată.

Luni norii se adună în cea mai mare parte a zonei de munte şi o să ningă mai ales în masivele nordice. Vântul va viscoli sau va spulbera zăpada şi în aceste condiţii vizibilitatea va fi foarte scãzutã. Vor fi condiţii de polei şi se încălzeşte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO