Vremea azi, 20 februarie. Atmosferă mohorâtă în majoritatea zonelor țării

20-02-2021 11:37


Sâmbătă, în sud-vest, în sud, în centru şi pe spaţii mici vor fi ploi, ninsori şi lapoviţa şi se poate forma polei.

Maximele se încadrează între 0 şi 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vest.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi cu Bărăgan prindem o zi mohorâtă: vor fi înnorări, o să plouă, iar temperaturile urcă până la 5 grade.

O situaţie similară regăsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. O să plouă în cea mai mare parte a zilei, iar, la amiază vom avea temperaturi între 4 şi 6 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va fi ceva mai frig, iar în Bucovina şi în zona montană predomina ninsorile. În restul provinciei vor fi și ploi, și lapoviţa şi se poate forma polei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş domină atmosfera însorită, iar condiţiile de precipitaţii sunt reduse. După orele prânzului, termometrele vor indica până la 8 grade Celsius.

În ţinuturile vestice avem vreme schimbătoare. Vori fi înnorări, va ploua, dar vom avea parte şi de scurte momente însorite. Pe aici se va înregistra maxima zilei, de 9-10 grade Celsius.

În Transilvania se anunţă o zi destul de mohorâtă, în care nu prea zărim soarele. În depresiuni vor fi și ploi, şi lapoviţă, iar în zona montană predomina ninsorile. În restul provinciei o să plouă, iar temperaturile nu trec de 5 grade Celsius.

În Oltenia prindem atmosfera închisă. Precipitaţiile vin sub toate formele, se poate forma polei, iar maximele vor fi cuprinse între 0 şi 4 grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice. Vor fi perioade cu ploi, ninsori şi lapoviţă, iar, la amiază, nu vom avea mai mult de 3 grade în termometre.

Vremea în București

 

În București se anunţă o zi mohorâtă, cu precipitaţii sub toate formele. Vor fi și condiţii de polei, iar, la amiază, se vor atinge 4 grade Celsius.

Duminică, înnorările persistă, iar dimineatAA şi în noapteAA următoare se va forma ceaţă. Temperaturile rămân la valori normale pentru dată din calendar şi, după prânz, termometrele vor indica 6 grade.

Luni, vremea se încălzeşte simţitor. Dimineață va fi ceaţă, apoi va domina atmosfera însorită, iar maximă urca până la 13 grade Celsius.

Marţi, vremea devine neobişnuit de caldă pentru dată din calendar. În prima parte a zilei vor fi condiţii de ceaţă, dar mai apoi soarele va străluci pe tot parcursul zilei, iar la amiază vor fi 15 grade.

Vremea la munte

 

La munte găsim mai mulţi nori, dar vom avea parte şi de scurte momente însorite. O să ningă pe arii extinse, se va depune un strat nou de zăpadă, iar maximele rămân la valori similare cu cele de vineri.

Duminică se anunţă o zi frumoasă: avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile vor creşte în toată zona montană.

Luni se face și mai cald. Cerul va fi mai mult senin, iar, pe creste se înteţeşte vântul.

Marţi, vremea devine deosebit de caldă. Va domina atmosfera însorită, iar vântul va mai avea unele intensificări la altitudini mari.


VIDEO PROTVPLUS.RO