Vremea azi, 2 decembrie. Atmosferă închisă în sudul, estul şi parţial în centrul ţării. Lapoviță în Dobrogea

02-12-2020 08:23


Atmosfera va fi închisă, miercuri, în sudul, estul şi parţial în centrul ţării, pe unde se anunţă ceaţă sau nori de joasă altitudine.

În Dobrogea, în primele ore ale zilei, aşteptăm puţină lapoviţă şi condiţii de polei. În rest, găsim vreme bună cu cer variabil şi senin. Vântul suflă tare în sudul Banatului, iar în prima parte a zilei, vor fi intensificări ale vântului şi pe litoral. Maximele pleacă de la minus 2 grade în depresiuni şi ajung până la 7 grade în nord-vest.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim înnorări şi ceață care poate fi asociată cu chiciură sau burniţă. În zona Dobrogei, dimineaţa sunt posibile precipitaţii slabe mixte şi poate să apară poleiul. Temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă mulţi nori, ceaţa şi ninsori slabe, sporadice. Maximele termice cresc uşor şi ajung până la 4 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, amtosfera va fi închisă şi s-ar putea să fulguiască puţin. Ceața este prezenta mai ales dimineaţa, se încălzeşte uşor dar temperaturile vor fi modeste.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme plăcută cu cer senin şi un vânt mai activ. Maximele termice, în creştere faţă de ziua trecută, ajung până la 7 grade.

În ţinuturile vestice, în primele ore ale zilei, mai sunt condiţii de ceaţă, însă peste zi atmosfera va fi însorită. Vântul prinde putere în sudul Banatului şi la rafală se depăşesc viteze de 55 km/h.

În Transilvania, acum, dimineaţă, este frig, mai ales în depresiuni, şi se semnalează ceața. Treptat se înseninează, maximele ajung până la 4 grade, însă în depresiuni temperaturile vor fi negative.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare şi atmosferă plăcută, însă în primele ore ale zilei mai sunt condiţii de ceaţă şi burniţă.

În ţinuturile sudice, găsim ceață, care poate să fie persistentă. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări, dar şi scurte perioade cu soare, iar maximele termice cresc uşor.

Vremea în București

 

 

 

În Bucureşti, în orele dimineţii va fi ceaţă. Mai târziu, înnorările persistă şi după prânz se ating 4 grade Celsius. La noapte, cerul va fi acoperit de nori şi minima va coborî spre minus 2 grade.

Vremea la munte

 

 

 

La munte, dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni îşi va face apariţia ceaţa, însă peste zi se arată soarele. Vântul se va înteţi în masivele sudice şi în cele sud-vestice, iar temperaturile din staţiuni se menţin scăzute pentru această dată.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Miercuri, atmosfera va fi închisă în sudul, estul şi parţial în centrul ţării. În Dobrogea, în primele ore ale zilei, aşteptam puţină lapoviţa şi polei; în rest, găsim vreme bună.

Joi, se mai încălzeşte puţin, iar maximele ajung până la 10 grade. În sud şi est, norii vor fi numeroşi, iar dimineaţa apare ceața. În vest, nord-vest şi centru, prindem vreme însorită.

Vineri, temperaturile continuă să crească, mai ales în regiunile intracarpatice, pe unde găsim vreme bună. Ceața revine în zonele sudice şi în cele estice şi s-ar putea să picure puţin.

Sâmbătă, în sud şi est, se anunţă încă o zi urâtă. În rest, aşteptam vreme frumoasă şi neobişnuit de caldă. Maximele vor ajunge până la 15 grade Celsius.


VIDEO PROTVPLUS.RO