Vremea azi, 19 septembrie. Temperaturi scăzute și ploi în mai multe zone din țară

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de luni ne aduce vreme foarte rece şi ploi în vestul, nordul şi centrul ţării şi atmosfera mai plăcută în celelalte zone. Maximele pleacă de la 10 grade în Maramureş şi ajung la 24-25 de grade în sudul Munteniei.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă şi temperaturi mai potrivite pentru acest moment al anului. Vântul are uşoare intensificări pe litoral, iar prin Bărăgan se ating 24, poate 25 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare şi vreme bună, dar e posibil să apară şi câţiva nori de ploaie pe parcursul zile. Se face un pic mai răcoare decât duminică şi maximele se opresc pe la 20-21 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile nu trec de 20 de grade, dar o să avem o zi destul de liniştită, cu înnorări trecătoare şi foarte puţine ploi. O să plouă însă după lăsarea nopţii şi minimele vor ajunge pe la 6 grade în Bucovina.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme foarte rece pentru această perioadă şi cel mult 12-13 grade după prânz. O să plouă în mai multe reprize, iar pe la munte o să fie lapoviţa sau o să ningă.

Şi în vestul ţării va fi neobişnuit de frig pentru data din calendar. Vom avea o zi mohorâtă, cu multe ploi şi maximele de până la 15-16 grade. Cerul se mai degajează pe timpul nopţii, dar se face cam frig şi vor fi doar 6-7 grade.

Şi în Transilvania avem o zi destul de neplăcută, cu înnorări persistente şi ploi. În zonele înalte de munte să cadă lapoviţa şi ninsoare. Temperaturile ajung cu greu la 16-17 grade, iar la noapte vor fi 3-4 grade în depresiuni.

În Oltenia o să fie ceva mai bine. O să picure în unele zone, dar se arata şi soarele printre nori. Maximele se opresc pe la 19-21 de grade - dar şi acestea sunt valori mai scăzute decât ar fi normal.

În ţinuturile sudice nu prea sunt semne de ploaie şi o să avem o zi destul de însorită, cu vânt mult mai liniştit decât duminică. Cel mai cald o să fie în sudul Munteniei, pe unde se vor atinge 25 de grade.

Vremea azi, în Bucureşti

Şi în Bucureşti avem vreme frumoasă, iar după o dimineaţă rece, atmosfera devine plăcută după prânz. Maxima ajunge pe la 23 de grade. La noapte se înnorează şi e posibil să plouă slab. Vor fi 10 grade în centru şi 7 grade la marginea oraşului.

Vremea azi, la munte

În schimb, la munte atmosfera se menţine închisă şi rece. O să plouă în majoritatea masivelor, iar la altitudini de peste 1600 de metri, ploile se transformă în lapoviţa şi ninsoare. Vântul mai are unele intensificări, îndeosebi pe creste, însă nu mai vorbim despre viteze mari.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, marți se face mai răcoare şi temperatura se opreşte pe la 20-21 de grade. Se anunţă o zi destul de însorită, cu înnorări trecătoare după-amiaza şi un vânt ceva mai activ.

Miercuri se mai răceşte puţin. Vor fi cel mult 18-19 grade - valori de luna octombrie, iar spre seară s-ar putea să picure trecător.

Vremea rămâne rece şi joi. Maximă nu trece de 19 grade şi o să avem o zi cam mohorâtă, poate şi câţiva stropi de ploaie. În noaptea următoare, temperatura va coborî până la 5-6 grade.

La munte, pentru marți se anunță frig, cer noros şi multe ploi. Şi vântul rămâne destul de insistent, iar în zonele mai înalte continua să ningă sau să cadă lapoviţă.

Nici miercuri nu apar schimbări în prognoza. Avem încă o zi cu vreme închisă, precipitaţii sub toate formele şi un vânt mai intens la altitudini mari.

Frigul persistă şi joi. Cerul rămâne acoperit de nori, dar ploile vor slabe şi trecătoare. La peste 1600 de metri altitudine, o să mai cadă un pic de lapoviţă sau câţiva fulgi de zăpadă.

Citește și...
Cod galben de ploi însemnate cantitativ în 14 judeţe, până marţi seară
Cod galben de ploi însemnate cantitativ în 14 judeţe, până marţi seară

Meteorologii anunţă cod galben de ploi însemnate cantitativ în 14 judeţe, până marţi seară. Cantităţile de apă pot ajunge şi la 50 de litri pe metru pătrat.

 

Vremea azi, 26 septembrie. Temperaturile continuă să crească, iar în sud-est se ating 29 de grade
Vremea azi, 26 septembrie. Temperaturile continuă să crească, iar în sud-est se ating 29 de grade

Luni temperaturile continuă să crească, iar în sud-est se ating 29 de grade Celsius. Dimineață plouă puțin în vest și în nord-vest, însă după-amiază vin averse în jumătatea vestică și se vor strânge cantități mai importante de apă.

Vremea azi, 25 septembrie. Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 25 septembrie. Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării

Avem o zi frumoasă cu soare în cea mai mare parte a țării. Doar în vest și în nord-vest mai apar câțiva nori și izolat s-ar putea să plouă puțin. Maximele se vor situa între 18 grade în depresiuni și 26 de grade în Lunca Dunării.  

Recomandări
Unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Timișoara, prins în flagrant când lua mită. Suma imensă primită pentru o operație
Unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Timișoara, prins în flagrant când lua mită. Suma imensă primită pentru o operație

Este din nou scandal în lumea medicală. Unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Timișoara, șeful secției de chirurgie de la ''Institutul de Boli Cardio-vasculare'', ar fi fost prins în flagrant în timp ce ar fi luat mită pentru o operație.

Vladimir Putin i-a oferit cetățenie rusă lui Edward Snowden. Reacția SUA
Vladimir Putin i-a oferit cetățenie rusă lui Edward Snowden. Reacția SUA

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a acordat, luni, cetățenia rusă lui Edward Snowden, la nouă ani după ce a dezvăluit secrete ale Agenției Naționale de Securitate (NSA).

Cum ar putea răspunde Occidentul dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina. Explicațiile unui fost comandant NATO
Cum ar putea răspunde Occidentul dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina. Explicațiile unui fost comandant NATO

Care ar putea fi răspunsul Occidentului dacă Rusia va decide să folosească arme nucleare în războiul din Ucraina. Explicațiile generalului în rezervă Mircea Mândrescu, fost comandant în structurile de comandă NATO.