Vremea azi, 19 iunie. Ploi torențiale și vijelii în toată țara. Unde se vor atinge 32 de grade

Dată publicare: 19-06-2021 08:25
Dată actualizare: 19-06-2021 10:25


Astãzi avem atmosferã instabilã în majoritatea regiunilor. O sã plouã suprafețe extinse și se pot strânge peste 50 de litri de apã pe metru pătrat.

Vor fi și tunete, fulgere, grindinã sau vijelii, iar maximele ajung până la 32 de grade în Câmpia de Vest.

Vedem ce se intamplã în fiecare regiune a țãrii în parte și începem cu Dobrogea și cu Bãraganul. Pe aici urmeazã o zi tare neplacutã, o sã plouã abundent, se vor înregistra cantitãti însemnate de apã, iar în zona Dobrogei este risc foarte mare de inundații.

Mai sus, în Moldova sudicã și în nordul Munteniei, înnorările persistã și se rãcoreste. Aversele pot lasă în urmã peste 50 de litri de apã pe metru patrat, iar panã mâine searã majoritatea râurilor din zonã se aflã sub cod portocaliu de inundații.

Vreme închisă și rãcoroasã gãsim și în jumãtatea de nord a Moldovei și în Bucovină, pe unde vin ploi torențiale. S-ar putea să cadã și grindinã, iar riscul de inundații este și aici unul foarte ridicat.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vor fi perioade cu soare dar și averse, mai ales dupã orele prânzului. La amiazã temperaturile urcã panã la 28 de grade.

În ținuturile vestice, norii se înmulțesc dupã-amiaza și vor aduce câteva reprize de ploaie. Maximele se mențin la valori similare cu cele de ieri și vor atinge 31...32 de grade.

În Transilvania prindem vreme instabilã. Pe aici apar ploi zgomotoase, care pot lãsă în urmã peste 25 de litri de apã pe metru pãtrat în zonele mai joase și peste 50 de litri de apã pe metru patrat în regiunile montane. Temperaturile scad ușor și vor ajunge panã la 27 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia soarele se aratã trecãtor, iar ploile vin însoțite de tunete, fulgere, grindinã și vijelii. Se pot strânge cantitãti mari de apã, iar maximele ating 29 de grade Celsius.

În ținuturile sudice, apar alte averse torențiale, se pot strânge peste 50 de litri de apã pe metru pătrat, iar multe râuri din zonã se aflã sub coduri galbene sau portocalii de inundații.

Vremea în București

 

În București ploile continuã și astãzi iar maxima se oprește pe la 22 de grade. Se mai pot acumula 25 de litri de apã pe metru pătrat, iar vântul se întețește și va sufla cu panã la 45 de km/h.

Vremea la munte

 

Vreme instabilã găsim și la munte, pe unde vor fi perioade cu averse abundente însoțite de descãrcãri electrice, grindinã sau vijelii. Cantitãtile de apã vor depãși 50 de litri pe metru pãtrat.

Vremea pe litoral

 

Pe litoral se menține atmosfera instabilã și rãcoroasã. Și pe-aici vin ploi torențiale, care pot lãsa în urmã cantitãti mari de apã, iar vântul va atinge viteze de 50 de km/h. Pe plajã se ating 21 de grade iar apa mãrii va avea în jur de 19 grade Celsius.

Tags: vremea azi, ploi,


VIDEO PROTVPLUS.RO