Vremea azi, 18 septembrie. O zi frumoasă și călduroasă în majoritatea zonelor

×
Codul embed a fost copiat

Luni avem o zi frumoasă şi caldă pentru această dată, în majoritatea zonelor. Doar pe la munte, izolat s-ar putea să fie câteva ploi slabe, de scurtă durată. Maximele pleacă de la 22 de grade pe litoral şi vor ajunge până la 30 de grade în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare, vreme bună şi un vânt ceva mai insistent. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută. Vor fi 27 de grade în Bărăgan şi cel mult 25 de grade, la malul mării.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem o zi frumoasă, cu mult soare. Se face puţin mai cald decât ieri şi maximele ajung la 27 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosfera va fi însorită, vântul va creşte în intensitate, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, mai apar câţiva nori, însă doar pe la munte e posibil să picure puţin. Se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Temperaturile urcă până la 28 de grade.

În vestul ţării se încălzeşte şi mai tare şi la amiază vor fi temperaturi mai potrivite pentru o zi de vară. Vântul prinde putere în sudul Banatului şi în vestul Meridionalilor, pe unde va ajunge la viteze de 55...65 km/h.

În Transilvania, dimineaţa este cam răcoare, mai ales în depresiuni, pe unde sunt şi condiţii de ceaţă. Soarele încălzeşte treptat atmosfera şi la amiază vor fi 28 de grade la Alba Iulia. Doar izolat, s-ar putea să plouă puţin pe la munte.

În sud-vestul ţării, găsim soare, atmosferă plăcută şi temperaturi mai ridicate decât ieri, de până la 27 de grade.

Se mai încălzeşte puţin şi sudul României. Avem o zi însorită şi o amiază caldă, cu vânt domol şi maxime de până la 28 de grade.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti, astăzi vremea va fi frumoasă, vântul va sufla slab şi la amiază vor fi în jur de 28 de grade. La noapte se înseninează şi se face mai răcoare. Vor fi 13 grade în centrul oraşului şi 10 grade la periferie.

Vremea azi, la munte

La munte, avem soare, vreme plăcută şi temperaturi în creştere uşoară. Ploile pot să apară doar sporadic, iar vântul se înteţeşte în Munţii Banatului şi în vestul Meridionalilor, pe unde vor fi rafale de 55...65 km/h.

Vremea azi, la mare

La mare, se anunţă vreme frumoasă şi vântul va avea intensificări trecătoare. Pe plajă se ating cel mult 25 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, marți se mai adună norii, insă nu sunt anunţate ploi. Vântul va fi domol, iar la amiază se vor atinge 27 de grade.

Miercuri predomină vremea frumoasă, norii apar doar trecător şi vântul va sufla slab. Maxima va ajunge la 28 de grade Celsius.

Joi avem încă o zi frumoasă şi caldă pentru luna septembrie. Vântul devine mai activ, iar în noaptea de joi spre vineri, vor fi 12 grade la marginea oraşului.

La munte, marți temperaturile continuă să crească. O să plouă în Carpaţii Occidentali, în nordul Orientalilor şi în vestul Meridionalilor, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor strânge cantităţi mari de apă.

Miercuri vremea devine caldă pentru luna septembrie. Pe parcursul zilei, vor fi mai multe reprize cu ploi zgomotoase, în Carpaţii Orientali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Joi atmosfera va fi schimbătoare. Se arată soarele, dar se mai adună norii şi o să plouă slab şi pe suprafeţe restrânse, în masivele vestice şi în cele nordice.

La mare, marți cerul va fi mai mult senin, se face puţin mai cald şi vântul va mai avea unele porniri. Pe plajă se ating 26 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

Miercuri, în primele ore ale zilei, va fi puţină ceață. Mai târziu, ceața se risipeşte, atmosfera va fi însorită, iar temperaturile rămân ridicate pentru luna septembrie.

Joi vremea rămâne frumoasă şi caldă, iar vântul mai are unele porniri pe timpul zilei. Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 25 de grade. Apa mării va avea 23 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Citește și...
A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din țară, minimă de minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc
A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din țară, minimă de minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, marţi dimineaţa, o minimă de minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional în zonele locuite.

Vremea azi, 3 octombrie. Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lui octombrie
Vremea azi, 3 octombrie. Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lui octombrie

Marți temperaturile cresc şi vremea devine mai caldă decât ar fi normal la început de octombrie. Peste tot avem vreme frumoasă, cu soare şi câţiva nori inofensivi.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune a țării.

Recomandări
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, marți, că pregătește dislocarea suplimentară a unei companii de infanterie în Kosovo.

"Batalioanele de carne" ale Rusiei. Putin a trimis în Ucraina unități disciplinare, așa cum a făcut Stalin în 1942 | VIDEO

Soldați indisciplinați, infractori sau bețivi fac parte din batalioane disciplinare din cadrul armatei lui Putin, cunoscute sub denumirea de "unități de asalt-Z".

„Ar fi o mare bucurie pentru Putin”. Soldații ucraineni, cuprinși de frica abandonului. Temerea trupelor Kievului
„Ar fi o mare bucurie pentru Putin”. Soldații ucraineni, cuprinși de frica abandonului. Temerea trupelor Kievului

„Ar fi o mare bucurie pentru Putin”. Trupele Kievului se tem că ar putea fi abandonate de SUA.