Vremea azi, 18 noiembrie. Atmosferă schimbătoare în majoritatea zonelor țării

18-11-2020 08:01


Vremea azi, 18 noiembrie. Miercuri o să plouă în sudul şi în estul ţării. În rest, avem vreme mai bună, ceață dimineaţa şi un pic de soare mai târziu.

Maximele pleacă de la 5 grade în Moldova şi ajung pe la 13 grade în zona Olteniei.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi cu Bărăganul ziua a început cu ceaţă, iar meteorologii au emis şi un cod galben în acest sens pentru judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Constanța, valabil până la ora 9.

Norii persistă şi vor aduce ploi, mai consistente în zona Dobrogei, pe unde se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Se înteţeşte şi vântul, iar maximele se opresc pe la 10 grade. Marți, în zona s-au atins 16 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem o zi destul de neplăcută, cu ploi, vânt activ şi temperaturi în uşoara scădere. Pe la amiază vor fi cel mult 8-9 grade, iar la noapte se înseninează şi temperaturile coboară până la 2-3 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme umedă acum, iar pentru judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi este în vigoare un cod galben de ceaţă până la ora 11.

După ce se risipeşte ceața urmează o zi destul de rece, cu mulţi nori şi ploi slabe, trecătoare. Pe aici se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi din ţară, în jur de 5-6 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi ceva mai bine. E puţin probabil să plouă. Zărim şi soarele printre nori, iar maximele ajung pe la 10-11 grade.

În ţinuturile vestice, ziua a început tot cu ceaţă, şi pe aici avem în vigoare avertizări de ceaţă, valabile până la ora 9, pentru judeţele Timiş, Arad şi Bihor. Miercuri rămâne destul de înnorat, dar nu prea sunt semne de ploaie. Mai târziu s-ar putea să apară soarele, iar temperaturile vor urca până la 10-11 grade. La noapte, vântul prinde putere în sudul Banatului.

În Transilvania găsim vreme schimbătoare, destul de mulţi nori, poate şi 2-3 stropi de ploaie şi maxime de până la 10 grade. Cerul se degajează pe timpul nopţii, dar se face mai frig şi se ating -3 grade în depresiuni.

Şi în Oltenia s-ar putea să mai plouă puţin, dar apare şi soarele din când în când. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri şi ajung pe la 12-13 grade.

Vremea în Bucureşti

 

În București rămânem cu atmosfera închisă şi o să plouă din când în când. Vântul devine mai insistent, iar maximă se opreşte pe la 9-10 grade.

Joi avem vreme schimbătoare, condiţii de ceaţă dimineaţa, înnorări şi un pic de soare mai târziu.

Şi vineri va fi destul de înnorat, iar la începutul zilei s-ar putea să apară şi ceaţă. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 9 grade, iar după lăsarea nopţii e posibil să picure trecător.

Sâmbătă se răceşte şi o să avem o zi mohorâtă, poate şi 2-3 stropi de ploaie. În noaptea următoare, temperatura va coborî până la -1 grad.

Vremea la munte

 

La munte miercuri, găsim destul de mulţi nori şi precipitaţii locale. Vor fi ploi, dar în zonă înaltă se anunţă lapoviţa şi ninsoare.

Joi, prindem vreme mai bună, înnorări şi un pic de lapoviţă în Carpaţii Meridionali. Vântul rămâne destul de intens pe creşte.

Vineri se răceşte. Cerul se umple de nori şi vin alte precipitaţii. Vor fi ploi; dar şi lapoviţa şi ninsoare, la altitudini mari. În noaptea următoare vor domina ninsorile.

Sâmbătă, temperaturile continuă să scadă. O să ningă în Carpaţii Meridionali şi în Occidentali, iar vântul va mai avea unele răbufniri în zona montană înaltă.


VIDEO PROTVPLUS.RO