Vremea azi, 18 iunie 2021. Ploi în jumătatea de sud-est a țării. Unde vor fi 33 de grade

Dată publicare: 18-06-2021 09:11
Dată actualizare: 18-06-2021 09:57


Ziua de vineri ne-aduce instabilitate şi răcoare în jumătatea de sud-est a tării, dar şi în zonele de deal şi de munte aferente, pe unde vor fi averse abundente.

În celelalte zone, predomină vremea frumoasă şi călduroasă, iar ploile pot să apară doar sporadic, mai ales în zonele înalte. Maximele termice pleacă de la 21 de grade pe litoral şi vor ajunge până la 33 de grade în Câmpia de Vest.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan avem şi astăzi vreme instabilă. Ploile vin în mai multe reprize de parcursul zilei, vântul va creşte în intensitate şi maximele se opresc pe la 24 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se adună norii şi vor aduce alte serii de averse consistente. Zărim şi soarele din când în când, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se încălzeşte uşor dar avem multă instabilitate şi averse cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În schimb în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme frumoasă cu mult soare şi temperaturi de până la 32 de grade în Maramureş.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice şi vremea devine călduroasă. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung pe la 33 de grade. Atmosferă va fi însorită, totuşi în zonele mai înalte apar ceva condiţii de ploaie la apropierea serii.

În Transilvania vedem soarele, dar nu scăpăm de ploi. Vorbim tot despre averse serioase, mai ales în zonele de munte, cu descărcări electrice, vânt puternic şi condiţii de grindină. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi ajung până la 30 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, atmosferă va fi schimbătoare, o să plouă pe suprafeţe restrânse şi temperaturile se opresc pe la 30 de grade.

În ţinuturile sudice, vin alte ploi consistente cu descărcări electrice şi intensificări de vânt. În intervale scurte de timp, se pot strânge cantităţi mai mari de apă iar temperaturile scad uşor.

Vremea la Bucureşti

 

În Bucureşti înnorările persistă, vin alte averse şi vântul va avea intensificări de scurtă durată. Cantităţile de apă acumulate vor ajunge pe la 15...20 l/mp. Se răcoreşte şi maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius.

La noapte mai sunt posibile câteva ploi şi minimă va ajunge pe la 16 grade.

Vremea la munte

 

La munte va continua să plouă în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Vorbim despre averse consistente, fenomene electrice şi izolat căderi de grindină. Vântul va avea intensificări pe timpul ploilor şi doar în masivele vestice se anunţă vreme mai bună.

Vremea la mare

 

Pe litoral urmează o zi neplăcută, cu înnorări şi mai multe reprize de ploaie, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 40...50 km/h. Pe plajă vor fi cel mult 23 de grade, iar apa mării va avea 18-19 grade.


VIDEO PROTVPLUS.RO